ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φινλανδια - Βέλγιο 0-2 : ''Καθάρισε'' τη πρωτιά και τη Φινλανδία το Βέλγιο !


Το Βέλγιο ήταν καλύτερο σε όλο το παιχνίδι και με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος ''καθάρισε'' την πρωτιά , στέλνοντας παράλληλα την Δανία στην επόμενη φάση και τους Φινλανδούς στην αναμονή , που πάντως δύσκολα θα συνεχίσουν στο φετινό Euro .

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

 Στα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού το Βέλγιο είχε την κατοχή της μπάλας , προσπαθώντας να διασπάσει την πεντάδα της άμυνας των Φινλανδών , οι οποίοι είχαν ως κύριο σκοπό τους, την διαφύλαξη του σκορ . Το οποίο και πετύχαιναν με ευκολία , αφού δεν είχε συμβεί κάτι το αξιοσημείωτο ως τότε .

Οι  Βέλγοι δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων τους , ενώ ούτε τα λάθη των Φιλανδών στο χώρο του κέντρου είχαν εκμεταλλευτεί έως τότε . Στο 23'  Ο Ντε Μπρόινε από πλάγια πήγε να απειλήσει αλλά η πάσα του κόπηκε και στο ίδιο λεπτό ο Βίτσελ σούταρε εκτός περιοχής , αλλά ο Χραντέσκι μπλόκαρε εύκολα . Στο 32 ' και πάλι ο μέσος της Ντόρτμουντ , σούταρε , υπό καλές προϋποθέσεις αλλά πολύ άστοχα , ενώ το σουτ του Τροσάρ στο 34' είχε παρόμοια κατάληξη. Η πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου ήρθε στο 37' , ο Ντε Μπρόινε με όμορφη μπαλιά βρίσκει τον Λουκάκου , για πρώτη φορά στο παιχνίδι , αλλά η κεφαλιά του άσσου της Ίντερ πήγε στην αγκαλιά του Χραντέσκι . Στο 42' ο Ντοκού , που είχε περάσει αριστερά  κάνει δυνατό πλασέ εντός περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε εξαιρετικά !

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι αμυνόντουσαν ,  χωρίς να έχουν δημιουργήσει κάποια ευκαιρία , ενώ από την άλλη το συγκρότημα του Μαρτίνεθ , διατηρούσε την κατοχή αλλά δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις , αφού είχε σχετικά αργή ανάπτυξη και χωρίς φαντασία . Πάντως θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε 2-3 στιγμές . Βέβαια η ισοπαλία δίνει την πρωτιά στους Βέλγους και την πρόκριση στους Φινλανδούς .

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους , η εικόνα του παιχνιδιού παραμένει ίδια , με όλο το Βέλγιο πάνω από το κέντρο και τα στόπερ ψηλά και τους Φινλανδούς να αμύνονται . Τα πρώτα σουτ ήταν και πάλι εκτός περιοχής και όχι ιδιαίτερα απειλητικά . Στο 58' , μετά από κόρνερ , ο Αζάρ σουτάρει ,από καλή θέση αλλά πάνω στον Χραντέτσκι . Στο 62' οι Φινλανδοί χτυπάνε στο τρανζίσιον με τον Πούκι να στρώνει στον Καμαρά ,ο οποίος εκτέλεσε , με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουρτουά και ήταν η πρώτη τους τελική στο παιχνίδι ! Στο 63' οι Βέλγοι θα  συνεργαστούν εξαιρετικά , με τον Αζάρ να σουτάρει αλλά και πάλι ο Χραντέτσκι είπε όχι ! Ενώ στο 65' το γκολ του Λουκάκου ακυρώνεται ως οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά!  Στο 74' η λύση θα έρθει για τους Βέλγους με δυνατή κεφαλιά του Βερμάλεν, που πρώτα θα χτυπήσει στο δοκάρι, στη συνέχεια στο χέρι του Χραντέσκι και θα καταλήξει στα δίχτυα ! Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε για την ομάδα του Μαρτίνεθ , η οποία πίεζε ασφυχτικά σε όλο το ματς .

Μετά το γκολ οι Φινλανδοί αναγκαστικά βγήκαν μπροστά , γιατί με ήττα δεν είναι σίγουρο εάν θα συνεχίσουν στην διοργάνωση . Στο 79' Ο Λουντ κάνει το σουτ με το αριστερό ,με τον Κουρτουά να μπλοκάρει . Στο 81' όμως ο Λουκάκου θα παίξει με πλάτη και όταν γύρισε εκτέλεσε με ένα πάρα πολύ δυνατό σουτ τον Χραντέσκι για το 0-2 και ουσιαστικά να κλειδώνει την δεύτερη θέση για τους Δανούς. Πλέον με την ομάδα του Κάνερβα μπροστά να ψάχνει γκολ , το Βέλγιο έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση . Κάπως έτσι απείλησε στο 85' ο Αζάρ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ .

Με αυτό το αποτέλεσμα οι Βέλγοι περνάνε ως πρώτοι , οι Δανοί ως δεύτεροι και οι Φινλανδοί περιμένουν μπας και περάσουν ως τρίτοι με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ τους .

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι - Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ο'Σόνεσι, Ούρονεν - Σπαρβ, Λουντ, Καμαρά - Πογιάνπαλο, Πούκι.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά - Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Βερμάλεν - Τροσάρ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Τσαντλί - Ντοκού, Λουκάκου, Εντέν Αζάρ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code