ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ισπανία-Σουηδία 0-0: Πρώτη "λευκή" ισοπαλία στο τουρνουά σε ένα "γεμάτο" ματς


Σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και την Ισπανία να κυριαρχεί στο χορτάρι, Ισπανία και Σουηδία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0), με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό στη πρεμιέρα τους στο Euro 2020.  Κυριάρχησε η Ισπανία, έχοντας συντριπτικά τη κατοχή της μπάλας και χάνοντας πολλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει. Σημαντικός βαθμός για τους Σουηδούς, οι οποίοι είχαν παθητικό ρόλο στο ματς αλλά έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυναμικό ξεκίνημα στο ματς με τους Ισπανούς να μπαίνουν "φουριόζοι" και να πιέζουν τον αντίπαλο, χάνοντας τη πρώτη τους τελική στο 7ο λεπτό με το σουτ του Όλμο, που κατέληξε άουτ. Στο 16' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη "Φούρια Ρόχα" με τον Κόκε να σεντράρει, τον Όλμο να παίρνει την κεφαλιά και τον Όλσεν να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 23' ο Κόκε έκανε το ξαφνικό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε λίγο έξω. Η δεύτερη τελική του Κόκε ήρθε έξι λεπτά αργότερα όταν μετά από πάσα του Πέδρι δεν εκτέλεσε σωστά, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Η πρώτη απειλή των Σουηδών ήρθε στο 36ο λεπτό όταν η σέντρα-σουτ του Λάρσον πήρε περίεργη τροχιά και ανάγκασε τον Ουνάι Σιμόν να παραχωρήσει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μοράτα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντάνιελσον και αστόχησε απέναντι στον Όλσεν σε φάση τετ α τετ. Ο Ισάκ με τη σειρά του "μιμήθηκε" τον Μοράτα χάνοντας τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την Σουηδία, όταν πλάσαρε μέσα από την περιοχή με τον Πάου Τόρρες να βάζει τη προβολή και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ουνάι Σιμόν (42'). Στο 45' ο Όλμο δοκίμασε το πόδι του με τον Όλσεν να έχει και πάλι απάντηση. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) παρά τις πολλές φάσεις που δημιουργήθηκαν από τις δύο ομάδες και κυρίως την Ισπανία.   

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε από τον Μοράτα (49'), ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής χωρίς να ανησυχήσει τον Όλσεν. Η Ισπανία συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας τον αντίπαλο, χωρίς όμως να μπορεί να βρει  το πολυπόθητο γκολ που θα διευκόλυνε κατά πολύ το έργο της. Ό,τι δεν μπορούσε να πετύχει η Ισπανία, παραλίγο να το πετύχει η Σουηδία. Ο Ισάκ πήρε την μπάλα, με καταπληκτική ενέργεια πέρασε τρεις αντιπάλους, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στο Μπεργκ, ο τελευταίος όμως δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτικότατη θέση (60'). Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια με την Ισπανία να αδυνατεί να βρει χώρους για να απειλήσει την εστία του πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και τους Σκανδιναβούς να μην δημιουργούν κινδύνους για τους γηπεδούχους. Η μεγάλη ευκαιρία της Ισπανίας ήρθε στο 90' με την αλλαγή του Λουίς Ενρίκε, τον Ζεράρ Μορένο να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Όλσεν, μετά την πολύ καλή σέντρα του Σαράμπια. Το σουτ του τελευταίου ένα λεπτό αργότερα κατέληξε άουτ, ενώ στο 90+3' δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Όλσεν να μπλοκάρει τη μπάλα. Το 0-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό στη πρεμιέρα τους σε ένα χορταστικό, από πλευράς ποσότητας ευκαιριών, ματς.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Τόρες, Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (87' Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (66' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες (74' Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα (66' Σαράμπια), Όλμο (74' Ζεράρ Μορένο).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75' Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Όλσον (84' Μπένσοπ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (84' Καϊούστε), Μπεργκ (68' Κουάισον), Ίσακ (68' Κλάεσον).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code