ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Jens Zemke: «Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε στο Giro όλους τους στόχους μας»


Ένα από τα τρία μεγάλα Grand Tour της ποδηλασίας ξεκινάει αυτό το ΣαββατοΚύριακο, με την αγωνία και την δράση να αναμένεται στο έπακρο. Ο λόγος φυσικά για το Giro d' Italia, με τους ποδηλάτες να αναμένεται να διανύσουν μια διαδρομή από το Τορίνο μέχρι το Μιλάνο στις 30/5.

Μια από τις καλύτερες ομάδες του World Tour παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια είναι η Bora Hansgrohe, η οποία πάντα έχει ψηλά τον πήχη και πάντα εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και την μαχητικότητά της. Ο Sports Director της Bora, Jens Zemke μίλησε αποκλειστικά στο Sportsnewsgreece και τον Άρη Κατσίδη ενόψει του φετινού Γύρου της Ιταλίας, επισημαίνοντας τους στόχους της ομάδας στο Giro, αξιολογώντας την φετινή σεζόν της Γερμανικής ομάδας, αλλά και τονίζοντας πως είναι η καθημερινή ρουτίνα του directeur sportif.

Ο Zemke ήταν επαγγελματίας ποδηλάτης την δεκαετία των 90s και από το 2016 αποτελεί Sports Director της Bora Hansgrohe, η οποία φέτος έρχεται με μεγάλα ονόματα στο Giro όπως αυτά του Emanuel Buchmann και του Peter Sagan. Ο πρώτος είναι ο αρχηγός της Γερμανικής ομάδας και θα προσπαθήσει στο όγδοο Grand Tour του να πάρει μια καλή θέση στην τελική κατάταξη του GC, με πιο χαρακτηριστική του παρουσία σε GT, την τέταρτη θέση στο Tour de France του 2019. Για τα σπριντ και τους πόντους, ο Sagan θα παλέψει με τους υπόλοιπους σπρίντερς, αλλά αναμένεται να λάβει βοήθεια από τους Daniel Oss και Maciej Bodnar, με τον Matteo Fabbro επίσης να αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα, αφού επικεντρώθηκε για τον Giro αυτή την άνοιξη.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας και ποιοι είναι οι στόχοι για το φετινό Giro d' Italia;

Με τον Emanuel Buchmann θέλουμε να βρεθούμε στο τελικό βάθρο της γενικής κατάταξης του Giro. Με τον Peter Sagan επιθυμούμε να κερδίσουμε εταπς και την πράσινη φανέλα.
 
Πώς αξιολογείτε την σεζόν μέχρι τώρα και ποιες είναι οι πεποιθήσεις σας για την Bora για αυτή τη σεζόν;

Η σεζόν μας δεν είναι ιδανική, αλλά επίσης δεν είναι και κακή. Κερδίσαμε το Paris-Nice, που είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες. Επίσης είχαμε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα και νίκες στην Καταλονία και στην Ρομανδία. Αλλά στους Κλασσικούς αγώνες την Άνοιξη ήμασταν άτυχοι. Ο Peter Sagan προσβλήθηκε από κορονοιό κατά την διάρκεια των προετοιμασιών του και μετά όλη η ομάδα ήταν σε καραντίνα στο Βέλγιο πριν το E3 και το Wevelgem...αυτό μας πόνεσε πολύ. Αλλά, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για το Giro και έχουμε αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε εδώ τους στόχους μας.

Θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για την φιλοσοφία της ομάδας αλλά και για την χημεία που υπάρχει.

Νομίζω ότι έχουμε ένα καλό μείγμα τυπικών Γερμανικών αξιών και μιας χαλαρής ατμόσφαιρας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Bora Hansgrohe που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες στο Giro d' Italia?

Θεωρώ ότι έχουμε πολλά χαρτιά να παίξουμε. Ο Emu είναι ο αρχηγός μας, αλλά με τους Felix Großschartner και Matteo Fabbro έχουμε εδώ επίσης άλλους δύο δυνατούς ποδηλάτες που έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν ετάπ ή ακόμα και να παίξουν ρόλο στην γενική κατάταξη. Με τον Peter Sagan, είμαστε δυνατοί σε επίπεδα και λοφώδη ετάπ, οπότε πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για όλα τα τερέν.
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Giro d' Italia και την Vuelta και το Le Tour de France στο πλαίσιο των ετάπ;

Το Le Tour de France είναι διαφορετικό, γιατί εκεί υπάρχει τόσο πολύ ενδιαφέρον από τα media. Το επίπεδο του στρες στον αγώνα είναι τεράστιο για τους ποδηλάτες. Η Vuelta προσφέρει έναν αγώνα που είναι για τους climbers. Το Giro είναι μια πολύ καλή ισορροπία από θεαματικούς αγώνες, αλλά πρέπει να είστε καλοί σε όλα τα τερέν για να το κερδίσετε.

Ένας από τους καλύτερους climbers στον κόσμο, Emanuel Buchmann ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Bora Hansgrohe για τα επόμενα τρία χρόνια. Θα ήθελα να το σχολιάσετε αυτό.

Ναι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Emu παραμένει μέρος της ομάδας μας. Ο στόχος μας με αυτόν παραμένει το Tour de France, οπότε ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο η κούρσα να του ταιριάξει και πάλι καλά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πάμε εκεί για μια θέση στο βάθρο.

Ο Peter Sagan είναι προφανώς, ένας από τους πιο γνωστούς ποδηλάτες εδώ στην Ελλάδα. Θα ήθελα να μας σχολιάσετε τις εμφανίσεις του μέχρι τώρα στην σεζόν και τι περιμένετε από αυτόν στο Giro.

Όπως πρωτοείπα, δυστυχώς προσβλήθηκε από κορονοιό στην πιο σημαντική περίοδο προετοιμασίας και ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν να είναι σε τοπ κατάσταση στο Βέλγιο. Αλλά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από τότε και στην Ρομανδία είδατε ότι επέστρεψε και ήταν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Οπότε, θεωρώ ότι έχει προετοιμαστεί καλά για το Giro.

Θα ήθελα να μας περιγράψετε την καθημερινή σας ρουτίνα ως Sports Director σε ένα Grand Tour;

Λοιπόν, πρέπει να προετοιμάσουμε κάθε ετάπ του αγώνα για την ενημέρωση των ποδηλατών σχετικά με την πίστα, τις συνθήκες του ανέμου, τα επικίνδυνα σημεία κ.λπ. με βάση αυτό συζητάμε για τακτικές. Κατά την διάρκεια του αγώνα, μιλάμε με τους ποδηλάτες σχετικά με πως εξελίχθηκαν τα πάντα και αν πρέπει να παραμείνουμε προσκολλημένοι στο πλάνο μας ή πρέπει να αντιδράσουμε στις νέες καταστάσεις στον αγώνα. Μετά τον αγώνα, αναλύουμε κάθε ετάπ και τις εμφανίσεις των αναβατών και επίσης μιλάμε με τον κάθε ένα ποδηλάτη ατομικά, για το πώς ένιωσε και τι να περιμένουμε την επόμενη μέρα. Οπότε δεν είναι μόνο η οδήγηση ενός αυτοκινήτου για πέντε ώρες κάθε μέρα συν τις μεταφορές, αλλά έχει να κάνει πολύ με το management.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code