ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τ.Μπλεγκίνι: «Πρέπει να βελτιωθούμε για να το επαναλάβουμε ξανά τον θρίαμβο»

 


Η Lube Volley αδιαμφισβήτητα την τελευταία δεκαετία είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες βόλεϊ στην Ευρώπη, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων 2 Champions League, 4 Challenge Cup, έξι πρωταθλήματα Ιταλίας, εφτά Κύπελλα Ιταλίας και τέσσερα εγχώρια Σούπερ Καπ.Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη λόγω του κορονοιού και υπό τις οδηγίες του προπονητή Τζιανλορέντζο Μπλεγκίνι, η ομάδα από την Τρέια στο Μάρκε κατέκτησε και το φετινό τίτλο στην Ιταλία, με τον κόουτς να μας αναλύει το πώς τα κατάφεραν, την φιλοσοφία τους, αλλά και τους στόχους της επόμενης σεζόν.

 Ο κόουτς Μπλεγκίνι είναι και προπονητής της Εθνικής Ιταλίας βόλει, οπότε επίσης μας μίλησε και για τους στόχους των τιφόζι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και τις αναμνήσεις του από την Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016 και το ασημένιο μετάλλιο.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Άρη Κατσίδη και το Sportsnewsgreece.

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φετινή σεζόν στο Ιταλικό πρωτάθλημα και πώς το κερδίσατε;

Είναι λίγο παράδοξο, αλλά ο αποκλεισμός από το CEV Champions League έθεσε τα θεμέλια για την κατάκτηση του Scudetto, γιατί μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε στους προημιτελικούς με τη Μόντενα. Συμπληρώνων επίσης ότι στην Πολωνία οι παίκτες μου απέδειξαν για ακόμη μια φορά τις δεξιότητες τους, νικώντας με 3-0 κόντρα στην Ζάκσα, ακόμη και αν η ήττα ήρθε στο Golden Set. Για εμάς, ωστόσο, ήταν μια απόδειξη για τη δυναμική μας.

Ποιες αναμνήσεις από τα playoffs και τους τελικούς του Ιταλικού πρωταθλήματος θα κρατήσετε;

Το κρίσιμο βήμα που μου έχει μείνει στη μνήμη μου ήταν η διπλή επιτυχία με τη Μόντενα στον προημιτελικό. Δεν είχαμε στην διάθεση μας δύο σημαντικούς παίκτες, τον De Cecco και τον Leal, που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω του κορονοιού. Η ομάδα συγκεντρώθηκε όλη μαζί και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα. Νικήσαμε έναν αντίπαλο υψηλού κύρους σε δύο μόνο αγώνες, χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ταυτότητα της ομάδας και αυξάνοντας την εμπιστοσύνη μας.


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έκαναν την Lube Volley να ξεχωρίσει, με αποτέλεσμα να πετύχει τον στόχο της και ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας;


Η ομάδα μου έχει αποδείξει ότι τεχνικά είναι δυνατή αλλά έχει και μια ψυχική αντοχή αφού ξεπερνάει κάθε δυσκολία.

Επίσης σε μια συνέντευξη σας είπατε ότι: "Αυτός είναι ο τίτλος της ταλαιπωρίας και της ανθεκτικότητας". Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσετε περαιτέρω για αυτό.

Θα πάω πίσω στην προηγούμενη ερώτηση, μπορώ να προπονήσω τους παίκτες μου, ώστε να "υποφέρουν" και να αντιστέκονται σε πολύ δύσκολους αγώνες, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν οι παίκτες έχουν πρόβλημα πρέπει να βρουν επιπλέον πόρους για να προσθέσουν περισσότερη αντίσταση και να αντιδράσουν. Αυτή η πτυχή για εμένα κάνει την διαφορά ανάμεσα στους καλούς παίκτες και στους πρωταθλητές.

Όταν ήσουν στην πρώτη θητεία στην Lube Volley, κατακτήσατε ξανά το Ιταλικό πρωτάθλημα και το Ιταλικό Κύπελλο. Τι κρατάτε από αυτήν την περίοδο;



Φυσικά το ντάμπλ, το Scudetto και το Ιταλικό Κύπελλο είναι η πιο γλυκιά ανάμνηση, αλλά η προσωπική μου ικανοποίηση είναι ότι η ομάδα πήρε μια νέα νοοτροπία. Από εκείνη την σεζόν, η Lube πάντα παλεύει ως πρωταγωνιστής σε όλα τα τουρνουά με μεγάλη συνέπεια.

Είναι ακόμη νωρίς. Αλλά ποιοι είναι θεωρείτε οι πρώτοι στόχοι της Lube Volley για την νέα σεζόν;



Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα. Η εταιρεία και η διοίκηση επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο ότι στοχεύουν στο καλύτερο. Το άθλημα δεν αναγνωρίζει δικαιολογίες, κατακτήσαμε δύο τίτλους tricolor, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε για να το επαναλάβουμε ξανά.


Ας μιλήσουμε λίγο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά, η Ιταλία είναι μια παραδοσιακή Εθνική ομάδα στο βόλεϊ. Θα ήθελα να μας μίλησετε για τους στόχους, τις σκέψεις και τις φιλοδοξίες που έχει η Εθνική Ιταλίας βόλει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.



Για την κοινή γνώμη δεν είμαστε φαβορί για ένα μετάλλιο, αλλά κατά την άποψη μου έχουμε σπουδαία ποιότητα στο group της ομάδας. Στο κομμάτι του προγραμματισμού, θέλουμε να σχεδιάσουμε ένα λειτουργική διαδρομή για τους αθλητές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αγωνιστικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε ένα μετάλλιο. Θα είναι απολύτως απαραίτητο να τα πάμε καλά στον προκριματικό γύρο και να φτάσουμε στις αποφασιστικές προκλήσεις με εμπιστοσύνη στην δύναμη μας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η Εθνική Ιταλίας βόλεϊ υπό τις οδηγίες σας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από εκείνη την περίοδο;

Κατά την άποψη μου, ήταν ένα κερδισμένο μετάλλιο, γιατί το να παίζεις σε ένα τελικό Ολυμπιακών Αγώνων σε οδηγεί σε κάτι μοναδικό στην ζωή και δεν μιλάω μόνο σε αθλητικούς όρους. Όταν δύο αντίπαλοι συναντώνται αρκετές φορές σε ένα τουρνουά, τυχαίνει κάποιες φορές να νικήσει μια ομάδα και τις άλλες φορές, η άλλη. Αυτό είναι πιθανό. Δυστυχώς αυτό έγινε και κόντρα στην Βραζιλία. Άξιζαν το χρυσό μετάλλιο, αφού έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη και κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είμαι περήφανος που έφτασαν έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, το όνειρο του κάθε προπονητή.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code