ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έτσι η Lube Volley Civitanova κατέκτησε φέτος το Ιταλικό πρωτάθλημα

 


Διαβάζοντας τις Ιταλικές ιστοσελίδες στα μέσα Απριλίου ξεχώρισα ότι γινόταν ένας μεγάλος "χαμός" για το πρωτάθλημα βόλει και πάρα πολλοί ασχολούνταν με αυτό. Στήλες σε εφημερίδες και σε ιστοσελίδες περιέγραφαν λεπτομερώς τους αγώνες και το πρωτάθλημα τόσο ωραία, που φυσικά με έκαναν διαπιστώσω ότι ήταν τόσο συναρπαστικό. Η περσινή σεζόν στην Ιταλία δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοιού και η Lube Volley ξανά από το 2019, κατέκτησε το πρωτάθλημα και του Κύπελλο Ιταλίας φέτος. 

Ο 49χρονος Ιταλός προπονητής της ομάδας από την Τρέια της Μαρκέ αλλά και της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανλορέντζο Μπλενγκίνι μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr και τον Άρη Κατσίδη τόσο για το πώς εξελίχθηκε η φετινή σεζόν στην γειτονική χώρα, τους στόχους της ομάδας από την νέα χρονιά, όσο και για τις αξιώσεις των Ατζούρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο κόουτς Μπλενγκίνι ενσωματώθηκε στην ομάδα στα μέσα Φεβρουαρίου και είχε πολύ δύσκολο έργο, αφού έπρεπε να ολοκληρώσει με επιτυχία της κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, να ξεπεράσει τα εμπόδια που έβαζαν δύσκολες ομάδες στα playoffs και να φτάσει και να νικήσει τα finals. Πέρα από όλα τα άλλη, η ομάδα είχε δύο παίκτες που είχαν προσβληθεί από κορονοιό στην αρχή των playoffs, κάτι που ήθελε περαιτέρω προσοχή, αλλά όπως είδαμε η Lube Volley κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, που είναι το δεύτερο πρωτάθλημα με τον “Chicco” Blengini στο τιμόνι.

Πολύ απλά, η Lube επικρατώντας της Περούτζια και στον τελικό Κυπέλλου και στους τελικούς του πρωταθλήματος, έκανε το double, κατακτώντας για έκτη φορά του Scudento. Η Ιταλική ομάδα επίσης μετράει στο παλμαρέ της, εφτά Κύπελλα Ιταλίας, τέσσερα Ιταλικά Σούπερ Καπ, 2 Champions League, 1 Club World Cup, 3 Cev Cups and 1 Challenge Cup, συνολικά 24 τρόπαια στην ιστορία της ομάδας. 

Η Civitanova προκρίθηκε ως δεύτερη από την κανονική περίοδο στα playoffs και αντιμετώπισε την Μοντένα στα προημιτελικά, την οποία νίκησε με 2-0 στην σειρά. Στα ημιτελικά είχε εύκολο έργο κόντρα στην Τρεντίνο, της οποίας επικράτησε με 3-1. Η Lube Volley αντιμετώπισε στα finals του Ιταλικού πρωταθλήματος την Περούτζια, την οποία νίκησε με 3-1 και κατέκτησε το τρόπαιο. 

Τα highlights από τους τελικούς:


  
 













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code