ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΙΝΤΕΡ : Οι 3 σωματοφύλακες που την κάνουν ξανά πρωταθλήτρια

 

Η Ίντερ πέρασε νικηφόρα χθες από την έδρα της Κροτόνε με 0-2 και βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του Ιταλικού πρωταθλήματος 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε του .

Με γκολ των Έρικσεν και Χακίμι η Ιντερ πέρασε νικηφόρα από το ''Έτζιο Σκίντα'' επικρατώντας με 0-2 της Κροτόνε, φτάνοντας τους 82 βαθμούς σε 34 παιχνίδια και θέλει σχεδόν...έναν βαθμό ακόμα,στους εναπομείναντες αγώνες για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος της Serie A ,τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του και 11 χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα των Νερατζούρι.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπορεί να...πανηγυρίσει το πρωτάθλημα από σήμερα, σε περίπτωση που η Αταλάντα (68 βαθμούς με 33 παιχνίδια) χάσει βαθμούς στην έδρα της Σασουόλο!



Μετά από 11 αγωνιστικές περιόδους οι Νερατζούρι στέφονται ξανά πρωταθλητές ,έχοντας με διαφορά μέχρι τώρα τις περισσότερες νίκες (25),την καλύτερη άμυνα (έχει δεχτεί μόλις 29 γκόλ) και την δεύτερη καλύτερη επίθεση  (74 γκολ) μετά από αυτήν της Αταλάντα, η οποία έχει σκοράρει 78 φορές ( σε τέσσερις αγώνες έχει κερδίσει βάζοντας 5 γκολ ενώ στις 3 πρώτες αγωνιστικές είχε βρει δίχτυα 13 φορές!!!)

Την περσινή σεζόν η ομάδα του Μιλάνου είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση, με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την πρώτη Γιουβέντους, χάνοντας τις τελευταίες αγωνιστικές το πρωτάθλημα. Παρά την απογοήτευση ,η διοίκηση της beneamata στήριξε τον Αντόνιο Κόντε δίνοντας του το χρίσμα της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι πωλήσεις των Ικάρντι, Πιναμόντι και Καραμό έφεραν ζεστό χρήμα στα ταμεία του συλλόγου και οι Μιλανέζοι ενισχύθηκαν πολύ σημαντικά τη περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Αντόνιο Κόντε δεν άλλαξε την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, παρέμεινε πιστός στο πλάνο του, επιμένοντας στο αγαπημένο του 3-5-2,το οποίο σε μερίδα κόσμου του συλλόγου,ειδικά στην αρχή της χρονιάς,δεν φαινόταν και τόσο ...θελκτικό. Ο Ιταλός Κόουτς έκλεισε τα αυτιά του,προτίμησε την ουσία απο το θέαμα,επικεντρώθηκε στην κατάκτηση του έγχώριου πρωταθλήματος και τελικά δεν το μετάνιωσε.

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και οι...αλχημείες στην 11αδα των νερατζούρι έπιασαν τόπο,οι παίχτες προσαρμόστηκαν στο σύστημα,έδειξαν υπομονή,η ομάδα βρήκε σταθερές στο αγωνιστικό χώρο και η Ίντερ κατακτάει σχεδόν εύκολα αλλά και δίκαια ένα ακόμα πρωτάθλημα στην ιστορία της.Ποιοί ήταν όμως οι...σωματοφύλακες της ομάδας του Κόντε που έδωσαν το δικό τους στίγμα στην φετινή πορεία ;



Ρομέλου Λουκάκου 

Έχοντας δίπλα του τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ,ο Βέλγος επιθετικός της Ίντερ οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια με την φανέλα των νερατζούρι έχοντας 61 γκόλ σε 90 αγώνες.Τη φετινή χρονιά μάλιστα έχει σκοράρει 27 φορές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχει δώσει και 11 ασίστ για γκόλ. Με αυτούς τους αριθμούς δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση του λόγου για τον οποίο ο θηριώδης επιθετικός αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Ίντερ και ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Μιλανέζων έχει κάνει ήδη την...απόσβεση του. Η φράση ''ότι πληρώνεις,παίρνεις'' ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του 27χρονου σέντερ φορ.

Αχράφ Χακίμι 

Ο Αντόνιο Κόντε επέμεινε το καλοκαίρι για την απόκτηση του και οι Νερατζούρι έβγαλαν από τα ταμεία τους 40 εκκ. ευρώ για να αγοράσουν απο την Ρεάλ τον 22χρονο δεξιο μπακ-χαφ. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μαροκινού ταίριαζαν απόλυτα με το σύστημα που ήθελε να χρησιμοποιήσει ο Ιταλός προπονητής. Σε συνδιασμό με την ποιότητα του,ο Χακίμι αφομοιώθηκε πλήρως στο αγωνιστικό πλάνο,ήταν ο πιο σταθερός παίχτης κατά την διάρκεια της σεζόν για την Ίντερ .Αμυντικά εξαιρετικά αξιόπιστος με σπάνιες επιθετικές αρετές για μπακ και σέντρες-διαβήτη,ο πρώην παίχτης της Ντόρτμουντ όργωνε την δεξιά πλευρά της Ίντερ και παρότι στα 22, δε θεωρείται άδικα αυτή τη στιγμή ένα από τα πληρέστερα full back παγκοσμίως.

Στέφαν Ντε Φράι

Η λάμψη μπορεί να βρίσκεται μεσοεπιθετικά στο ρόστερ της ομάδα τους Κόντε,με την παρουσία δυνατών ονομάτων όπως οι Λουκάκου,Έρικσεν,Λαουτάρο,Σάτσεζ κλπ όμως το πρωτάθλημα ήταν μια...ευγενική χορηγία της αμυντικής λειτουργίας,κατεύθυνσης και προσήλωσης που είχαν οι Νερατζούρι κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς.Η αμυντική γραμμή ήταν προορισμένη να παίξει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στην συνολική λειτουργία της ομάδας,κάτι που τελικά κατάφερε.

Η επιμονή του allenatore στην παρουσία τριών κεντρικών αμυντικών στην 11αδα της Ίντερ δεν προσέφερε θέαμα όμως έδινε ουσία στο παιχνίδι των Ιταλών.Το ανακάτεμα της τράπουλας στην αρχή της σεζόν είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση των Μπαστόνι-Σκρίνιαρ και Ντε φράι ως τριπλέτα μπροστά απο τον Χαντάνοβιτς.Οι 3 τους ξεχωριστά συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον και δημιούργησαν μια πολύ δυνατή γραμμή άμυνας αλλά αυτός που ίσως έχει μια μικρή παραπάνω συνεισφορά  ήταν ο Ολλανδός στόπερ. Απροσπέλαστος αμυντικά,με γρήγορες αντιδράσεις,πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και ''μετρ'' στις στημένες φάσεις,ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν ο εγκέφαλος και ο καθοδηγητής των ''μικρών'' της άμυνας όπου αποτέλεσε ίσως τον σημαντικότερο συντελεστή στην υποδειγματική αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μιλάνου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code