ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Too big, too fast, too strong, too good

 

 Το καλοκαίρι του 2010 ο Derrick Rose δήλωνε “Γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι ο MVP, γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι ο καλύτερος παίκτης της Λίγκας.”. Και σίγουρα αυτό που έλεγε δεν ακουγόταν παράλογο.

Σαν σήμερα λοιπόν το 2008 ο αγαπημένος σε πολλούς D. Rose συμμετείχε στο NBA ντραφτ και επιλέχθηκε πρώτος από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τους Σικάγο Μπουλς. 

Κατά την πρώτη του χρονιά στην επαγγελματική καλαθοσφαίριση, ψηφίστηκε ως Κορυφαίος Πρωτοεμφανιζόμενος Παίκτης για το έτος 2009 και επιλέχθηκε ως μέλος της All-Rookie Team. Στη δεύτερη περίοδό του στην επαγγελματική καλαθοσφαίριση, επιλέχθηκε ανάμεσα στους παίκτες που συμμετείχαν στο NBA All-Star Game του 2010, ενώ παράλληλα δηλώθηκε στην Εθνική Ομάδα των Η.Π.Α. που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010.

Το 2011 έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ, για την αγωνιστική περίοδο 2010-11.[6] Με 81 ματς της κανονικής διάρκειας, μέτρησε 25 πόντους (44,5% σουτ, 33,2% τρίποντο, 85,8% βολές), 4,1 ριμπάουντ, 7,7 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 37,4′ συμμετοχής. Οδήγησε τους Μπουλς στη κορυφή της Ανατολής, έχοντας 62-20 ρεκόρ, όμως στους Τελικούς της περιφέρειας αποκλείστηκε από τους Χιτ με 4-1.

Οι οπαδοί των Μπουλς τον αποκαλούσαν διάδοχο του Μάικλ Τζόρνταν, ενώ αρκετοί υποστήριζαν πως είναι ο καλύτερος εν ενεργεία πλέι μέικερ στον κόσμο. Ωστόσο μετά τον μεγάλο και πολύχρονο τραυματισμό του και τις κακές του εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ του 2014, τέθηκε υπό αμφισβήτηση.

Φτάνοντας στο σήμερα 2021 ο Rose αγωνίζεται στους Knicks και κάνει μια καλή χρονιά αποδεικνύοντας σε πολλούς ποιος πραγματικά είναι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code