ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λάρισα-Παναιτωλικός: Η παραμονή παίζεται στον Κάμπο

 


Τα βλέμματα της 2ης αγωνιστικής των play outs στρέφονται στην πρωτεύουσα την Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο Στάδιο Αλκαζάρ. Εκεί όπου η τοπική Λάρισα υποδέχεται τον Παναιτωλικό (19:30) σε μία αναμέτρηση τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, στην προσπάθεια των δύο ομάδων για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Man to man

Για να ξεκαθαριστεί η κρισιμότητα της σημερινής συνάντησης θα αναφερθούν δύο στοιχεία. Η γηπεδούχος ομάδας φιγουράρει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η φιλοξενούμενη στην τρίτη από το τέλος. Η διαφορά τους ένας βαθμός. Ο τελευταίος αποχαιρετά οριστικά την κατηγορία.


Από την μία η Βασίλισσα του Κάμπου αγωνίζεται για την ιστορία της και ενώ ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα κρίθηκε καταστροφικός, στο τέλος ξεκίνησε να βρίσκει τα πατήματα της. Με την έλευση του τρίτου προπονητή για την φετινή σεζόν και με έντεκα (!) νέους ποδοσφαιριστές να έρχονται κατά την διάρκεια της σεζόν, η ομάδα βρίσκει στην κρισιμότερη στιγμή την ομοιογένεια της και παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Ο Τζιανλούκα Φέστα στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα έχει την ευλογία να διαθέτει στο ρόστερ του τον Δημήτρη Πινακά, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 7 τέρματα. Όσον αφορά την επιθετική και αμυντική λειτουργία των Βυσσινί, η ομάδα διαθέτει την 2η χειρότερη άμυνα της λίγκας με 42 γκολ παθητικό, ενώ και παραγωγικά δεν τα πηγαίνουν περίφημα, έχοντας βρει δίχτυα μόνο 18 φορές. Τέλος οι Θεσσαλοί προέρχονται από την τεράστια νίκη στην Ριζούπολη με σκορ 0-2, σε ακόμη μία αναμέτρηση που επιβεβαιώνεται η αγωνιστική άνοδος του Ντουρμισάι.


Από την άλλη μεριά και στο Αγρίνιο υπάρχει προβληματισμός. Προβληματισμός ο οποίος εκδηλώθηκε και στην πράξη με αλλαγή προπονητή και την επιστροφή του Τραϊανού Δέλλα για την δεύτερη θητεία του με την ομάδα. Με την έλευση την φετινής σεζόν και με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός δεν έδειχνε ικανός να βρεθεί στην ζώνη του υποβιβασμού. Παρ' όλα αυτά η αγωνιστική άνοδος της Λαμίας και ο απογοητευτικός δεύτερος γύρος των Αιτολοακαρνανών οδήγησαν την ομάδα σε αυτήν την δυσμενή θέση. Όσον αφορά την μεγαλύτερη τους πληγή, αυτή εντοπίζεται στο παραγωγικό κομμάτι, καθώς το φετινό σύνολο έχει βρει μονάχα 13 φορές δίχτυα. Παράλληλα έχει δεχθεί 32 τέρματα, νούμερο διόλου απογοητευτικό αν αναλογιστεί κανείς την βαθμολογική τους θέση. Έτσι αν μπορούμε να διακρίνουμε τους φετινούς πρωταγωνιστές του ρόστερ, θα κοιτάξουμε σίγουρα στα μετόπισθεν. Εκεί όπου οι Κνετ, Βάντερσον και Λιάβας πραγματοποίησαν εξαιρετική δουλειά. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναιτωλικός προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα με αντίπαλο την Λαμία (0-3),αναμέτρηση η οποία άφησε τον Δέλλα έξω φρενών.

Προϊστορία:


Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε 16 αναμετρήσεις. Απόλυτη κυρίαρχος του ζευγαριού η Λάρισα, η οποία μετράει οκτώ νίκες. Τέσσερις φορές έχουν έρθει ισόπαλες οι ομάδες, ενώ οι Αγρινιώτες έχουν επικρατήσει άλλες τόσες. Τελευταίο ραντεβού που έδωσαν οι διό τους ήταν ένα μήνα πριν, όπου η Α.Ε.Λ. επικράτησε στο στάδιο Αλκαζάρ με σκορ 0-1.

Το απουσιολόγιο και οι αποστολές:


Οι γηπεδούχοι θα έχουν την ατυχία να μην διαθέτουν στην σημερινή αναμέτρηση δύο εκ των παλαιότερων ποδοσφαιριστών και αρχηγών της ομάδας. Ο λόγος για τους Μιλοσάβλιεβιτς και Νίκολα Ζίζιτς. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους εκεί η λίστα μεγαλώνει. Πέρα από τους εδώ και καιρό τραυματίες Λιάβα και Τζανακάκη, στην λίστα προστίθενται και οι Μπαρμπόσα, Ματσόλα και Μάζουρεκ.

Λάρισα (Φέστα): Νάγκι, Σουλούκος, Μπέρτος, Ηλιάδης, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Καρανίκας, Γκοτζαμανίδης, Στίφλερ, Γκράουρ, Μπεν Χατίρα, Κολομπίνο, Πινακάς, Ακούνια, Ντουρμισάι, Νούνιτς, Τσόσιτς, Γλυνός, Μουκάντζο.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα, Καρασαλίδη, Αρσούρα, Ταχάρ, Αζάντι, Ντάλσιο, Ντίαζ, Αριγίμπι, Ντουάρτε, Καρέλη, Περέιρα, Μελίσσα, Μανθάτη, Βέργο, Μεντόζα, Τσότσαλιτς, Τσιγγάρα, Μαλή, Κωνσταντόπουλο, Εντινγκά και το Γιάκολις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code