ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Άρης: Ντέρμπι με έπαθλο την δεύτερη θέση



 ΑΕΚ και Άρης αναμετρώνται σήμερα στο ΟΑΚΑ (7/2, 19:30) στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, στο παιχνίδι που ξεχωρίζει απο το σημερινό πρόγραμμα παιχνιδιών της Super League, σε ένα ντέρμπι το οποίο έχει σαν έπαθλο την δεύτερη θέση, με την Ένωση να είναι ήδη 1 βαθμό πάνω απο τον Άρη και με πιθανή νίκη να ξεφεύγει 4 ολόκληρούς βαθμούς, και σε μεγάλο βαθμό να παίρνει προβάδισμα στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης της κανονικής διάρκειας και να μεγαλώσει την απόσταση απο τους διώχτες της. Στο αντίποδα ο Άρης θέλει να ρεφάρει τα πρόσφατα άσχημα αποτελέσματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει το μεγάλο προβάδισμα που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος και με πιθανή νίκη μέσα στην Αθήνα να σκαρφαλώσει και πάλι στην δεύτερη θέση.


Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προέρχεται απο την νίκη επι του ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο για το πρωτάθλημα, αλλά μεσοβδόμαδα έχασε ανώδυνα με 2-1 απο τον Απόλλων Σμύρνης, ενώ είχε προηγηθεί και η ήττα με 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ απο τον ΠΑΣ Γιάννινα προ δύο εβδομάδων. Η ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί αλλαγμένη σε σχέση με την Πέμπτη εάν θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα απο τον, πάντα επικίνδυνο, Άρη, ώστε να της δώσει προβάδισμα στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης. 

Αγωνιστικά εκτός τέθηκαν με τραυματισμούς απο το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα οι Σάκχοφ και Γαλανόπουλος, με τον πρώτο να έχει πάθει θλάση, ενώ τον Έλληνα μέσο να είναι και πάλι άτυχος λίγο χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή του απο τον σοβαρό τραυματισμό του και να παθαίνει κάκωση ωμοπλάτης, που θα τον αφήσει εκτός για τουλάχιστον 2 μήνες, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν. Εκτός επίσης με τραυματισμούς είναι οι Μπακάκης, Σβάρνας, ενώ επιστρέφουν οι Μάνταλος, Μιτάι, Λάτσι και Τσιντώτας. Εκτός πλάνων παραμένουν οι Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα και Λιβάγια.

Ο Άρης του Άκη Μάντζιου προέρχεται απο δύο εντελώς διαφορετικές εμφανίσεις κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όπου τον αντιμετώπισε την Τετάρτη για το κύπελλο και την προηγούμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι του κυπέλλου και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες τους, και έχοντας κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με 2-0,  δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να διπλασιάσει τις νίκες του (0-2) και να προκριθεί στα προημιτελικά του κυπέλλου,  όπου κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό. Στο πρωτάθλημα όμως παίζοντας με αρκετούς βασικούς ηττήθηκε με κάτω τα χέρια και κακή εμφάνιση με 2-1 μέσα στην Τρίπολη, καταρρέοντας στο δεύτερο ημίχρονο ενώ κέρδιζε με 0-1.

Για τον Άρη δεν υπάρχουν μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα, με την αποστολή να βρίσκονται όλοι οι διαθέσιμοι παίχτες. Η αποστολή του Άρη δεν επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά μετάβηκε στην Αθήνα όπου προπονούνταν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στην ενδεκάδα του Μπρούνο Γκάμα, ενώ στο κέντρο θα εμπιστευτεί το δίδυμο Τζέκο-Σάσα και τον Μάνο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, μιας και ο Μήτρογλου δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά για να ξεκινήσει βασικός.

Οι αποστολές των ομάδων

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Νταντσένκο, Ραντόνια, Μιτάι, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες , Μάνταλος, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος.

Άρης: Κουέστα, Μπουσέρ, Σιαμπάνης, Ματέο Γκαρσία, Γκανέα, Μπρούνο Γκάμα, Μπρούνο Φελίπε, Σάκιτς, Μπερτόλιο, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Κάτσε, Ξάντε Σίλβα, Μαντσίνι, Τζέκο, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μήτρογλου, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code