ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ: Ένα και να καίει (1-0)



Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική μέσα στις Ζωσιμάδες με τον Παμλίδη να βάζει το νικητήριο γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του και βυθίζοντας σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια τους Κρητικούς, όπου έχουν να γευτούν την χαρά την νίκης απο τις 7 Ιανουαρίου και πλέον μπαίνουν σε μπελάδες εν όψει των Play Out και της περίπτωσης παραμονής μετρώντας μόλις 1 νίκη στους τελευταίους 13 αγώνες.

 Ένα σημαντικό παιχνίδι είχαμε σήμερα στις Ζωσιμάδες ανάμεσα στον τοπικό ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Super League με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στην νίκη με σκοπό να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνετε εν όψει των Play Off για να μεγαλώσουν τις ελπίδες τους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αυτό ήταν το τρίτο παιχνίδι για τον ΠΑΣ μέσα σε 6 ημέρες, έχοντας αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη Δευτέρα στο Περιστέρι λόγο ακαταλληλότητας της έδρας του και χάνοντας με 0-2, ενώ την Πέμπτη φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό για τον 1ο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος κερδίζοντας με 2-1. Στον αντίποδα ο ΌΦΗ ηττήθηκε απο τον Βόλο στην Κρήτη, σε έναν αγώνα που είχε την ευκαιρία να πάρει κάτι βάση της απόδοσης του, όπου τελικώς ηττήθηκε με 1-2 και έμεινε για χωρίς νίκη απο τις 7 Ιανουαρίου και την νίκη επι της Λαμίας με 2-0, και πλέον απέχει μόνο 5 βαθμούς απο την προτελευταία θέση κινδυνεύοντας να μπει σε μπελάδες σε ενδεχόμενη νέα ήττα.


Α΄ ημίχρονο

Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννενα αιφνιδιάζοντας του Κρητικούς ευκαιρώντας να προηγηθούνε στο σκορ στην πρώτη τους μόλις ευκαιρία στο 4 λεπτό με τον Παμλίδη να πιάνει την κεφαλιά ύστερα απο εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη, ανοίγοντας το σκορ πολύ νωρίς και βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα των Γιάννινων. Μετά το σοκ του γρήγορου γκολ ο ΟΦΗ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο με τον ΠΑΣ να ανταποκρίνεται σωστά και να τον κρατάει μακριά απο την εστία του. Αναγκαστική αλλαγή για τους Κρητικούς με τον Νέιρα να δίνει την θέση του στον Βαφέα. Νέα ευκαιρία για τα Γιάννινα με την μπάλα να φτάνει δεξιά όπως επιτίθεται στον Καρτάλη αλλά το σουτ του να περνάει εκτός. Νέο λάθος στην άμυνα των Κρητικών με τον Λεό να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να βρίσκεται απέναντι απο τον Σωτηρίου αλλά να αστοχεί και στην συνέχεια της φάσης να κερδίζει το κόρνερ.

Η πρώτη ευκαιρία για τον ΟΦΗ ήρθε στο 20λεπτο όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ ο Διαμαντής έπιασε την κεφαλιά με τον Λοντίγκιν να διώχνει με δυσκολία. Νέα ευκαιρία απο τον Διαμαντή με ένα σουτ εκτός περιοχής να περνάει λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι. Ο ΟΦΗ έχει ισορροπήσει την πίεση του ΠΑΣ φτάνοντας κοντά στο γκολ σε 2 περιπτώσεις με τον Διαμαντή και κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Νέα ευκαιρία για τους Κρητικούς με την κεφαλιά του Στάικου να μπλοκάρετε εύκολα απο τον Λοντίγκιν, με αυτήν να είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Β΄ ημίχρονο

Χωρίς την μεγάλη ευκαιρία τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου με τις πολλές μονομαχίες να κυριαρχούνε στο χώρο του κέντρου και τον ΟΦΗ να έχει μπει καλύτερα και να πιέζει για να βρεθεί κοντά στην ισοφάριση. Οι Κρητικοί δείχνουν διάθεση να παίξουν πιο επιθετικά χωρίς να μπορούν να γίνουν απειλητικοί, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας το προβάδισμα να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα  εκμεταλλευόμενος τα κενά που δημιουργούνται στην άμυνα του ΟΦΗ. Πολύ όμορφη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 70 όταν μετά απο σέντρα του Μπρένερ, ο Ελευθεριάδης έπιασε ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ αλλά ο Σωτηρίου είχε καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα. 

Πολύ κακό το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις για καμία απο τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να διαχειρίζεται έξοχα το προβάδισμα του και τον ΟΦΗ όσο περνούσαν τα λεπτά να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στο γήπεδο προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Τα εναπομένοντα λεπτά πέρασαν με αρκετά φάουλ στο χώρο του κέντρου με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πιέζει ψηλά τον ΟΦΗ και τους Κρητικούς να μην έχουν απάντηση με το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο να είναι πραγματικά κακό. Στην τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού σε ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΟΦΗ ο τερματοφύλακας Σωτηρίου ανέβηκε στην περιοχή του ΠΑΣ για την τελευταία επίθεση αλλά η μπάλα χάθηκε, ο Πήλιος να την κλέβει και να προσπαθεί να σκοράρει με μακρινό σουτ απέναντι σε κενή εστία αλλά τον Λυμπεράκη να προλαβαίνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή και να διώχνει σε κόρνερ, σώζοντας τους Κρητικούς απο ένα δεύτερο γκολ και αυτή να είναι και η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού. 

Το 1-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ με τα Γιάννινα να παίρνουν την δεύτερη μόλις νίκη τους εντός έδρας και φτάνοντας τους 24 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους 19 και πρέπει να αρχίσει να προβληματίζεται πλέον έχοντας μείνει χωρίς νίκη για 8 συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στο 2021 αφήνοντας τον μόλις 5 βαθμούς μακριά απο την θέση των Play Out

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ: Λοντίγκιν, Πέερσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Καρτάλης, Ντομίνγκες, Ελευθεριάδης, Κάστρο, Παμλίδης, Λεό

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάικος, Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Στούρτζεον, Καστάνιος, Γρίβας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code