ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Με νίκη η επιστροφή των «πράσινων»... στο σπίτι τους


Με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ώθηση από την επιστροφή στην φυσική του έδρα, την Λεωφόρο, αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα καταφέρνοντας να επικρατήσει με σκορ 2-0 και να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την είσοδο του στην τετράδα του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε απειλώντας αρκετά, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το ματς.

Με τον Παναθηναϊκό να προέρχεται από την νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι, και τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει το τρίποντο ενάντια στην Λαμία, οι δύο μονομάχοι διεκδίκησαν την νίκη σε ένα ιστορικό ματς με την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α' ημίχρονο:

Στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να βγάλει φάση, η οποία όμως ήταν offside. Στο πρώτο 10λεπτο την απόλυτη κυριαρχία είχαν οι φιλοξενούμενοι που προσπάθησαν να χτίσουν φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να κυριαρχήσει σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη σημαντική φάση για τους πράσινους θα έρθει στο 19΄με τον Μαουρίτσιο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να μην καταφέρνει να βρει στόχο. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και στο 24΄είχαμε μια καλή φάση, αλλά το σου του Κάργα δεν ενόχλησε τον Διούδη. Η σπουδαία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό θα έρθει στο 30΄μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη και κεφαλιά του Μακέντα που θα βρει στο χέρι του Σάλιακα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Βιγιαφάνες και έκανε το 1-0. Παρόλ΄ αυτά ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε τυχερός καθώς μετά από έλεγχο του VAR δεν θα δεχτεί την κόκκινη ο Σάλιακας, αλλά την κίτρινη κάρτα. Το επόμενο 15λέπτο που έμεινε η μπάλα κινούταν «πάνω-κάτω» στον αγωνιστικό χώρο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βάλουν το γκολ. Εντυπωσιακή επέμβαση του Διούδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα και κεφαλιά του Κάργα, σώζοντας την εστία και κρατώντας το 1-0 στην αναμέτρηση. Ένα λεπτό αργότερα όμως είναι η σειρά του Χουτεσιώτη να αποκρούσει το πλασέ από πολύ κοντά του Χατζηγιοβάνη, έπειτα από πάσα του Ζαγαρίτη στο δεύτερο δοκάρι.

Β' ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό όπως στο πρώτο με τον ΠΑΣ να έχει την πρώτη τελική που θα καταλήξει άουτ από την κεφαλιά του Μπρένερ. Στο 50΄ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με τον Αϊτόρ να νικιέται από τον Χουτεσιώτη. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει και να κάνει το 2-0 στο 59'. Εξαιρετική η ενέργεια που έβγαλε ο Αϊτόρ κι αφού το πρώτο σουτ κόντραρε, το δεύτερο το πέρασε πανέξυπνα πάνω από τον Χουτεσιώτη. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 64' όμως το σουτ του Ελευθεριάδη κατέληξε εκτός εστίας. Aξιόλογο το σουτ του Νάουμετς στο 69', αλλά η μπάλα δεν θα βρει εστία για τους φιλοξενούμενος. Ο Μακέντα μετά από κόντρα σε σουτ του Αϊτόρ, αποκτά την μπάλα εκτός περιοχής με σουτ που δεν θα ενοχλήσει τον Χουτεσιώτη. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν απειλητικοί μετά από σουτ του Πίρσμαν που απόκρουσε με τα πόδια ο Διούδης. Η απίστευτη χαμένη διπλή ευκαιρία έρχεται στο 78' όταν ο Σάλιακας ''πυροβόλησε'' και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Ελευθεριάδη να παίρνει το ριμπάουντ και να την στέλνει εκτός. Οι απειλητικές ενέργειες του ΠΑΣ δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στο 80' ο Σιόντης σούταρε αλλά δεν έστειλε την μπάλα στην εστία. Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρξει καμία άλλη αξιόλογη φάση στο ματς με τις δύο ομάδες να μην απειλούν περαιτέρω.

Τελικό αποτέλεσμα: Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0

Με αυτή του νίκη ο Παναθηναϊκός ήρθε ένα βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, δηλαδή ένα βήμα πιο κοντά στην 4αδα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννενα θα είναι στην 10 θέση με συγκομιδή 12 βαθμών.

Ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπολόνι): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (Σερπέζης ), Αλεξανδρόπουλος (Αϊτόρ 46'), Μαουρίτσιο, Βιγιαφάνιες (Καρλίτος 81'), Χατζηγιοβάνης (Εμμανουηλίδης 71'), Μακέντα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Ροντρίγκο, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας (Καρτάλης 46'), Κάστρο (Δούμτσης 84'), Σιόντης, Μπρένερ (Νάουμετς 60'), Ελευθεριάδης, Παμλίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code