ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΛ-ΟΦΗ: «Βυσσινί άλογο» σε ελεύθερη πτώση (0-1)



Σημαντική νίκη στην πέτυχε ο ΟΦΗ μέσα στο Αλκαζάρ επι την ΑΕΛ, βυθίζοντας την ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία και την εσωστρέφεια, με τους «βυσσινί» πλέον να έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του υποβιβασμού, έχοντας μείνει πίσω απο τόσο νωρίς στην βαθμολογία. Αντιθέτως οι Κρητικοί μπήκανε ύστερα απο καιρό στην 5άδα, έστω και προσωρινά μέχρι να συμπληρωθεί η 12η αγωνιστική. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε με αυτογκόλ ο Σπάρβ ύστερα απο άστοχο διώξιμο.

Με το παιχνίδι στο Αλκαζάρ άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στην Λάρισα και τον ΟΦΗ, όπου και οι 2 ομάδες προέρχονται απο ήττες απο Παναιτωλικό και Απόλλων Σμύρνης αντίστοιχα, με το παιχνίδι να μην δέχεται δάφνες ποιότητας πάντως.

Η Λάρισα δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά, έχοντας καταφέρει να μαζέψει 6 βαθμούς σε 11 αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα μόνο 1 νίκη, αυτήν απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ μετράει 4 ήττες στα τελευταία 6. Απο την άλλη οι Κρητικοί προέρχονται απο εντός έδρας ήττα απο τον, ανεβασμένο, Απόλλων Σμύρνης του Γιώργου Παράσχου, σε ένα παιχνίδι πού όμως μπορούνε να νοιώθουν αδικημένοι καθώς η κατοχή και οι ευκαιρίες ήταν με το μέρος τους, μη μπορώντας να τα μετουσιώσουν σε γκολ.

Α΄ ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα μόλις στο 2΄να περνάει λίγο πάνω απο την εστία του ΟΦΗ. Ήταν φανερό ότι καμία απο τις 2 ομάδες δεν ήθελε να χάσει και είχανε σκοπό να να περιορίσουνε τον αντίπαλό τους. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπαθούσανε να κερδίσουν την μάχη του κέντρου, χωρίς να έχουν φτάσει με αξιώσεις μπροστά απο την αντίπαλη εστία, με την ΑΕΛ να έχει τον έλεγχο της μπάλας. Στο 25' τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Μπαλογιάννη να βγάζει φοβερή πάσα στον Σαρδινέρο που έφυγε γρήγορα μπήκε στην περιοχή και απέναντι από τον Νάγκι πλάσαρε λίγο άουτ. Το υπόλοιπο ημίχρονο συνεχίστηκε χωρίς την μεγάλη φάση, με τον ΟΦΗ να ισορροπεί την κατοχή αλλά να μην βρίσκει τρόπο να διασπάσει την άμυνα των «βυσσινί». Στο 45' μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν μετά απο σέντρα του Ουές, ο Σαρδινέρο ήταν ολομόναχος και αφύλαχτος μέσα στην περιοχή της Λάρισας, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει κεφαλιά ώστε να την στείλει στην εστία.

Β΄ ημίχρονο

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο ήρθε για τον ΟΦΗ, με τον Στάϊκο να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή και τον Ναγκί να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Και ότι δεν κατάφεραν οι 2 ομάδες σε 58 λεπτά το πέτυχε ο Σπάρβ, όταν έπειτα απο εκτέλεση φάουλ του ΟΦΗ με εκτελεστή τον Μπαλογιάννη, στην προσπάθεια του να προλάβει τον Διαμαντή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας μπροστά στο σκορ του Κρητικούς. Το γκολ ξύπνησε του «βυσσινί» όπου στο 61' ο Μιλοσάβλιεβιτς να προσπαθεί να με μια σέντρα να βρει τον Γιουνές αλλά τον Σωτηρίου να μπλοκάρει. Μακρινή προσπάθεια του Μπαλογιάννη στο 74' αλλά ο Ναγκί μπλόκαρε σταθερά. Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον έλεγχο της κατοχής και μετά το γκολ με την ΑΕΛ να δείχνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα και τους παίχτες της να χάνουν εύκολα και να μην έχει απειλήσει ουσιαστικά ούτε μια φορά την εστία των Κρητικών. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλισαν με αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου και φάουλ, με τον ΟΦΗ να κρατάει την ΑΕΛ, σχετικά, εύκολα μακριά απο την εστία του Ναγκί και τους Κρητικούς να κρατάνε το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ο ΟΦΗ με αυτή την νίκη του ανέβηκε στους 15 βαθμούς μπαίνοντας, έστω και προσωρινά στην 5άδα, ενώ η ΑΕΛ βυθίστηκε ακόμα περισσότερο μένοντας με 6 βαθμούς σε 12 παιχνίδια και βρίσκετε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας σοβαρά προβλήματα δημιουργίας αλλά ακόμα περισσότερο θα πρέπει να την προβληματίζει η συνολική εικόνα της.

Οι συνθέσεις των 2 ομάδων

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι - Ηλιάδης, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μπέρτος, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φίλιπ, Πινακάς, Ντουρμισάι, Πλατέλλας.      

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Βούρος, Γιαννούλης, Λυμπεράκης, Στάικος, Μεγιάδο, Στάρτζεον, Μπαλόγιαννης, Σαρδινέρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code