ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα λεφτά ''έφυγαν'', η ουσία επέστρεψε...

Howard Sant-Roos out for two weeks | TalkBasket.net

Βρισκόμαστε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αυτού του ''παράξενου'' καλοκαιριού από όλες τις απόψεις. Μπασκετικά, αυτό το καλοκαίρι αν το σκεφτεί κανείς άρχισε τον...Απρίλιο, ίσως και νωρίτερα. Χωρίς να υπάρχει αγωνιστική δράση, τα μεταγραφικά σενάρια ξεκίνησαν από πολύ νωρίς και πλέον, έχοντας φτάσει στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, τα ρόστερ τείνουν σιγά σιγά προς την οριστικοποίησή τους, για τις περισσότερες ομάδες της Euroleague. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται με σταθερούς ρυθμούς και ο Παναθηναικός, ο οποίος χθες έκλεισε το ''deal'' με τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, ενώ σήμερα ανακοίνωση και επίσημα την απόκτηση του Ζακ Όγκαστ...

                                 Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

 Θυμάστε τι σας λέγαμε πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος, πριν καν υποπτευτούμε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έφευγε από το ''τιμόνι'' του Παναθηναικού; Οι ''πράσινοι'' θα έπρεπε να αφήσουν στην άκρη τα...επικοινωνιακά τρικ, να κοιτάξουν να στελεχώσουν το ρόστερ με μεταγραφές ουσίας, με παίκτες με κίνητρο, με δυνατότητα εξέλιξης και με χαρακτηριστικά που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα καλύπτουν σε ευρεία κλίμακα όλη τη γκάμα χαρακτηριστικών που χρειάζεται να υπάρχουν σε ένα ρόστερ, ώστε να λειτουργήσει αρμονικά. Τα προηγούμενα, κανένας δεν μπορούσε να κατηγορήσει τους ανθρώπους που έτρεχαν την ομάδα, πως δεν έβαλαν χρήματα, κανένας δε μπορεί να ισχυριστεί πως άφησαν την ομάδα στο...έλεος, χωρίς ενίσχυση. Κάθε άλλο. Αυτό που τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε στο ''τριφύλλι'' ήταν η σφραγίδα του προπονητή. Το ''τριφύλλι'' αντιθέτως δημιουργούσε ως επί τω πλείστων ''ανορθόδοξα'' ρόστερ, χωρίς ισορροπία, με τρανταχτά ατού, αλλά και εμφανείς αδυναμίες, οι οποίες έμεναν μόνιμα...ακάλυπτες. Δε χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ της χρονιάς που πέρασε. Τέτοια εποχή πέρυσι υπήρχαν κινήσεις εντυπωσιασμού (Φρεντέτ, Τζόνσον), δαπανήθηκαν 11 εκατομμύρια ευρώ για τη στελέχωση της ομάδας και μέσα σε όλο αυτό το οικοδόμημα, η άμυνα έμεινε ''γυμνή'', δεν υπήρξε ένας παίκτης με αθλητικότητα, που να μπορεί να ανταπεξέλθει στο αμυντικό κομμάτι, κοινώς το ''τριφύλλι'' όλη τη χρονιά έπασχε και αντίδοτο δεν βρήκε. Αντίστοιχο πρόβλημα υπήρχε και τη σεζόν 2018-19, που αποκτήθηκε ο Λάνγκφορντ, ως...διακαής πόθος της διοίκησης... ετεροχρονισμένα ως το μπαμ του καλοκαιριού, ο Λάσμε ως το μεγάλο comeback στην...ομάδα της καρδιάς του και μέσα σε όλο αυτό τον επικοινωνιακό παραλογισμό, το ''τριφύλλι'' παρουσίαζε μια εικόνα, η οποία μέχρι την έλευση Πιτίνο (μαζί με την προσθήκη Κιλπάτρικ), έμοιαζε με...ανέκδοτο. Και όλα αυτά, ενώ οι άνθρωποι του Παναθηναικού είχαν οικονομικά πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να κινηθούν πολύ πιο ορθολογικά και να δημιουργήσουν ένα σύνολο πολύ πιο ισορροπημένο.

  Για να μην μακρηγορώ, φτάνουμε στο φέτος, το οποίο διαφέρει σε όλους τους τομείς. Πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά και πολύ πιο ορθολογική προσπάθεια να χτιστεί μια ισορροπημένη ομάδα. Μια διοίκηση που κινείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει τρομερή τεχνογνωσία του χώρου που υπηρετεί και διαθέτει μια αρετή, η οποία επ' ουδενί δεν υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές. Την υπομονή! Υπομονή να δέχεται μεταγραφικά ''χαστούκια'', να βλέπει παίκτες να χάνονται για ελάχιστα χρήματα, ωστόσο να έχει ήδη έτοιμο κάτι έτοιμο ως plan b, plan c και πάει λέγοντας. Δεν είναι τυχαίο πως το ''τριφύλλι'' περίμενε πάρα πολύ καιρό τον Mπράουν, βρίσκεται σε αναμονή με Λαπροβίτολα και Ουίτινγκτον, δείγμα πως παρά τις δυσκολίες της εκάστοτε περίπτωσης, υπάρχει επιμονή και διαλλακτικότητα. Ταυτόχρονα, ας μην παραβλέπουμε το γεγονός πως αρκετοί παίκτες, οι οποίοι ήταν σχεδόν κλεισμένοι από την ΚΑΕ, τελικά απορρίφθηκαν, εξαιτίας εξελίξεων με άλλους αθλητές. Για να το εξηγήσω και λίγο καλύτερα, όπως έγραψα και παραπάνω η ομάδα για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να υπάρχουν παίκτες με χαρακτηριστικά που να αλληλοσυμπληρώνονται. Υπό αυτό το πρίσμα, περιπτώσεις παικτών που βρίσκονταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους ''πράσινους'', δεν κατέληξαν σε ''γάμο'', ακριβώς επειδή τα χαρακτηριστικά τους δεν ταίριαζαν στην ομάδα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Λάνγκστον Χολ, ο οποίος προοριζόταν για back up του Μπράουν, ωστόσο μετά το ''ναυάγιο'' με τον πρώην παίκτη του Ερυθρού Αστέρα, σταμάτησαν και οι συζητήσεις με τον πρώην παίκτη του Προμηθέα Πατρών. Κάτι που σε αντίστοιχη περίπτωση για παράδειγμα δεν συνέβη πέρυσι, όπου ο Παναθηναικός πήρε και τον Ράις και τον Φρεντέτ, παίκτες με σοβαρότατες αμυντικές αδυναμίες.

- Ανάλυση και αξιολόγηση του ρόστερ συνολικά θα γίνει μόλις κλείσουν οι εκκρεμότητες με τον βασικό PG και τον ξένο SF/PF, ώστε να υπάρχει καλύτερη βάση συζήτησης. Θα υπάρχει εκτεταμένο scout report του ρόστερ, κυρίως των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων.

- Προσωπικά δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να κλείσει ο Σαντ Ρος στον Παναθηναικό. Κίνηση που λύνει τα χέρια του Βόβορα σε παραπάνω από δύο θέσεις, κίνηση που προσδίδει βάθος, αθλητικότητα και τρομερές αμυντικές δυνατότητες.

- Το βράδυ θα έχουμε ραδιοφωνικό ''Special Show'' στις 22:00. Θα ανοίξουμε γραμμές και θα συζητήσουμε τα πάντα γύρω από τις κινήσεις του Παναθηναικού. Ελάτε στην παρέα μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code