ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αλλάξτε νοοτροπία και μάλιστα άμεσα !

 


Η ΑΕΚ συνεχίζει τα λάθη και τις αστοχίες των τελευταίων ετών ,αλλά δεν δείχνει ικανή να τα διορθώσει ,γιατί πολύ απλά δεν ξέρει που πονάει , για να ''γιατρευτεί''  και δεν διατηρεί ένα συγκεκριμένο πλάνο !

Το άσχημο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν !

Είχα αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου , ότι στην Ένωση δεν γνωρίζουν πραγματικά τι ποδοσφαιρικό πλάνο θέλουν να υπηρετήσουνΑίφνης θυμήθηκαν την ελληνοποίηση ενός ρόστερ με τρανταχτά κενά !

Το καλοκαίρι χτίστηκε μία ομάδα , προάγγελος αυτής που θα μπει στην Αγιά Σοφιά , με σκοπό να διεκδικήσει και το φετινό πρωτάθλημα . Αυτά δεν τα λέγαμε εμείς, αλλά η ίδια η ΠΑΕ . Αντί για αυτό, είδαμε μια ΑΕΚ σκασμένη και διαλυμένη με πολύ ελάχιστες  εκλάμψεις , με κορυφαία φυσικά, τη νίκηπρόκριση επί της Βολφσμπουργκ .

Οι ΄΄κιτρινόμαυροι ΄΄ έχουν κάποιους παίχτες ιδιαίτερα ποιοτικούς και ικανούς αλλά και κάποιους άλλους που είναι ανεπαρκείς , ιδιαίτερα στον τακτικό τομέα . Όσο ντεφορμέ και όση δυστοκία να έχει ο Ολιβέιρα , βγαίνει δίπλα από αντιπάλους του , με σκοπό να παίξει το 1-2 αλλά οι συμπαίχτες του , δεν αντιλαμβάνονταν απλές αγωνιστικές καταστάσεις! Παίζεις απέναντι σε κλειστές άμυνες χωρίς ένα απλό 1-2 , χωρίς δημιουργία και εκμετάλλευση χώρων , με στατικούς ποδοσφαιριστές που δεν ξεμαρκάρονται , ιδιαίτερα στον άξονα του γηπέδου !

Όσο η δομή του ρόστερ είναι αυτή, θα έχουμε ορισμένες θετικές εμφανίσεις που θα βασίζονται μόνο στο φιλότιμο και το πάθος ορισμένων ποδοσφαιριστών της!

Αυτά όμως τα γνωρίζαμε και τα βλέπαμε από πέρυσι, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική!

 Μεταγραφικό Βατερλώ !

Το φετινό καλοκαίρι , είναι η αλήθεια ότι η Ένωση κινήθηκε καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά δυστυχώς πάλι με ανεπάρκεια και κάποιες φορές  δίχως λογική !

Η ΑΕΚ ήθελε να παίξει 4-3-3 με μοναδικό δημιουργικό παίχτη τον Μάνταλο ! Θα μου πείτε ότι απέκτησε και τον ΣάκχοφΑλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δε μπορεί να παίξει στη θέση 10,αλλά στις 6-8 . Βέβαια ο Ουκρανός παραμένει εξαιρετική μεταγραφή .

Στραβώνει δηλαδή ένα παιχνίδι και θέλεις να ενισχύσεις δημιουργικά την ομάδα σου στον άξονα ή λείπει για κάποιο λόγο ο αρχηγόςΠοιος είναι ικανός να τον αντικαταστήσει …? Προφανώς κανένας. Ο Σιμάνσκι είναι ένα εξαιρετικό 6άρι δυναμικό , γρήγορο ,με καλή άμεση πίεση και πρέσινγκ , δεν μπορεί όμως να κατεβάσει τη μπάλα , μιας και δεν έχει καλό οδήγημα , ούτε προφανώς μπορεί να παίξει κάθετα .

 Προσπαθεί δηλαδή ο δικέφαλος να ανοίξει την κλειστή άμυνα του ΠΑΣ , δίχως δημιουργικό παίχτη στο κέντρο , με κουρασμένο Γαλανόπουλο και τη μπάλα να γυρνάει σαν εκκρεμέςΔηλαδή να προσεύχεσαι να βγει μία ατομική ενέργεια από τα άκρα , χωρίς όμως να έχεις σύγχρονα ακραία μπακ που θα στηρίξουν το παιχνίδι της ομάδας .

 Επανερχόμαστε και πάλι στον μεταγραφικό σχεδιασμό , Δεν βρίσκω καμία λογική στην απόκτηση του Ινσούα λες και δεν γνωρίζαμε τι μπορεί να προσφέρει ο ΑργεντίνοςΑπορώ τι του ζήλεψαν και τον έφεραν και μάλιστα με 450.000 € τον χρόνοΜακάρι να αντέξει ο Μιτάι .

Ομάδα παρατημένη αγωνιστικά

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι πήρε κάποιες αποφάσεις και κάποια ρίσκα. Σε άλλα δικαιώθηκανσε άλλα όμως όχι . Τώρα όμως που έχουμε μία σαφή αγωνιστική εικόνα για όλα , στην ΠΑΕ επιμένουν να μην βλέπουν τα προφανή και να διαδίδουν ότι ενδιαφέρονται μόνο για δεξιό μπακ !

Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα και οι Ενωσίτες δεν θα αντέξουν άλλες τριάρες και νέες ταπεινωτικές ήττες όπως αυτή από την ομάδα των Ιωαννίνων . Βέβαια , η χρονιά θα πρέπει να βγει ακόμη χωρίς αξιόπιστο τερματοφύλακα , χωρίς aggressive στόπερ που φυσικά ήταν απαραίτητος από το καλοκαίρι και  τον βρίσκει μόνο στο πρόσωπο του …Βράνιες! Ούτε τον ίδιο τον Βόσνιο έφεραν όμως ! Η ομάδα προπονητή έχει και θα πρέπει να τον έχει για πολύ καιρό ακόμα , αλλά πως θα πάει το καλοκαίρι στην προετοιμασία αν τον έχεις αφήσει ‘’γυμνό’’ αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να τον εκθέσεις σε οπαδούς και παίχτες ! Εικόνες πραγματικής παραίτησης , χωρίς οργάνωση και το χειρότεροχωρίς φως στο τούνελ .

 Ο Ίλια Ίβιτς , με τα στραβά του και τα καλά του , είχε σαφή πράγματα στο μυαλό του , τα οποία ήθελε σταδιακά να κάνει πράξη , αλλά είπαμε , ποτέ δεν του έδωσαν τα κλειδιά της ομάδας . Σε μία εταιρεία ή σε μία ομάδα , υπεύθυνος ενός τμήματος πρέπει να είναι ο πιο ικανός , όχι ο πιο συμπαθητικός ! Δυστυχώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνεχίζει να κάνει τρανταχτά λάθη και το χειρότερο είναι ότι ή δεν τα παραδέχεται ή δεν τα αναγνωρίζει !

 

 ΥΓ1 Θα μπορούσαμε σήμερα να αναφέρουμε και άλλα , αλλά θα κουράζαμε.

ΥΓ2 Δεν γίνεται να αντιλαμβανόμαστε εμείς , ο απλός κόσμος, ότι η ΑΕΚ στερείται δημιουργικών παιχτών και να μην το είχαν εντοπίσει στην ΠΑΕ .

ΥΓ3 Τον Τσιντώνα , πρώτος εγώ τον στήριξα ,αλλά η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει ήδη αποκτήσει τερματοφύλακα.

ΥΓ4 Ας βγει κάποιος επιτέλους να μας πει , τι να περιμένουμε έως το τέλος της χρόνιας από την Ένωση.

 ΥΓ5 Ο Ίβιτς πίστευε ότι το ρόστερ της ομάδας θα πρέπει να αλλάξει κατά πολύ , για να γίνει η ΑΕΚ ανταγωνιστική!

ΥΓ6 Ο Λιβάγια είναι παιχταράς το γνωρίζουμε όλοι ,σε μια ΑΕΚ που δημιουργικά θα έκανε βήματα προόδου θα τον βλέπαμε πιο ουσιαστικό . Επίσης ελπίζω όλοι να καταλάβαμε πόσο χρήσιμος είναι ειδικά όταν λείπει ο Μάνταλος

 ΥΓ7 Κάποιος να βελτιώσει τον Λόπεζ στο κομμάτι του τεχνητού οφσάιντ . Για άλλη μία φορά κρατάει αντίπαλο στο παιχνίδι , κάνοντας παρέα στον επόπτη !

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Spicy @ Juicy είπε…
αξιοτιμε φιλε νομιζεις οτι ενας ανθρωπος που απο μια σχολη οδηγων εγινε δισεκατομυριουχος δεν ξερει τι του γινεται, ερχεσαι εσυ να του το υποδειξεις, ελεος. Ο ανθρωπος εχει καταλαβει οτι παιζει με σημαδεμενη τραπουλα. Οταν ζεις σε μια χωρα που η βρωμα δεν σου επιτρεπει να αναπνευσεις, περιμενεις να γινουν πραγματα, αμ δεν. Η Αρσεναλ εφτιαξε γηπεδο σε λιγοτερο απο 2 χρονια και του Μελισανιδη του πηρε 4 χρονια να βγαλει αδεια και αλλα τοσα και δεν εχει τελειωσει ακομα. Οταν εχεις αντιληφθει οτι η παραγκα δεν διαλυθηκε ποτε, οταν καταλαβες οτι οι παραγκιτες δεν θα πανε ποτε φυλακη, οταν οι διαιτητες θα παιζουν με τα παντελονια κατεβασμενα, δεν επενδυεις, καθεσε πινεις τον καφε σου, αναβεις το πουρο σου και κοιταζεις γυρω.. Σε πια χωρα θα κυκλοφορουσαν ελευθεροι οι γνωστοι αγνωστοι παραγκιτες και τα αφεντικα τους;; ΠΟΥΘΕΝΑ.

 




Ad Code