ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

110 χρόνια Ηρακλής: Γενέθλια εν μέσω ανασύνταξης

Η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει ταλαιπωρηθεί αδιάκοπα τις τελευταίες δεκαετίες κλείνει σήμερα 110 χρόνια ζωής, σε μια περίοδο που σχεδιάζει εκ νέου το πλάνο για να ξαναβρεθεί στη μεγάλη κατηγορία, εκεί όπου δικαιωματικά και ιστορικά ανήκει.

Είναι γεγονός πως ο δρόμος της ιστορίας του Ηρακλή δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Γηραιός στην πάροδο των χρόνων «βασανίστηκε» αρκετά από κακοσχεδιασμένα πλάνα διοικήσεων (τελευταίο παράδειγμα η διοίκηση Παπαθανασάκη) και από… αποφάσεις (ομοσπονδίας, επιτροπών κτλ) φτάνοντας στο σημείο- και κατ’επέκταση στην ουσία- να έχει υποβιβαστεί τρεις φορές για εξωαγωνιστικούς λόγους. Όπως δήλωνε και ο τέως πρόεδρος των Θεσσαλονικέων, Νίκος Βαφειάδης, σε σχετική του συνέντευξη πέρυσι στον Γιώργο Μπαϊράμη, το φαινόμενο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν έχει γίνει ποτέ ξανά σε καμιά χώρα στην ιστορία του αθλητισμού.

Παρόλο του «πολέμου» και της αδικίας (όπως βγαίνει από την πλειοψηφία των φιλάθλων ανά την Ελλάδα) που έχει υποστεί ο «Ημίθεος» τα τελευταία χρόνια, πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιστρέφει. Το έκανε το 2015 έπειτα από τον (άδικο) υποβιβασμό του 2011, επιβάλλεται να το κάνει και τώρα (και θα το κάνει). Στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν η κατάσταση έδειχνε μη αναστρέψιμη. Η ομάδα «εκδιώχθηκε» από την SuperLeague (λόγω μη αδειόδοτησης, παρόλο που αγωνιστικά σώθηκε) και αδυνατούσε να αγωνιστεί στην Football league με το «καράβι» της αγωνιστικής σεζόν να φαίνεται πως έχει χαθεί. Ωστόσο, με αστραπιαίες κινήσεις και τον χρόνο να πιέζει, οι φίλαθλοι του Ηρακλή μπήκαν «ασπίδα» στην ομάδα, με την δημιουργία επιτροπής σωτηρίας, και οδήγησαν τον Γηραιό στην άνοδο από την Γ΄Εθνική παρά το γεγονός πως ο σύλλογος δεν είχε τα στοιχειώδη στην έναρξη της σεζόν για τη συμμετοχή του σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα.

Η φετινή σεζόν πάντως στη Football league δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο αφού μετά από 6 αγώνες βρίσκεται στην 7η θέση αλλά το σίγουρο είναι πως ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το νέο αυτό «κύμα» αισιοδοξίας έχει ονοματεπώνυμο Τομ Παπαδόπουλος. Ο ομογενής επιχειρηματίας (δραστηριοποιείτε στις Η.Π.Α) είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του Ηρακλή και αυτός που καλείται να βγάλει τους «κυανόλευκους» από το δύσκολο μονοπάτι της Β’ Εθνικής. Το εγχείρημα και ο δρόμος προς την κορυφή δεν θα είναι εύκολος αλλά όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Έλληνας ομογενής, οι δύσκολες μέρες πέρασαν και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Η σημερινή σημαντική ημέρα για την ιστορία του Ηρακλή, θα εορταστεί στην Γ’ αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (από τις 12:00 έως τις 21:00) με το Δ.Σ του Γυμναστικού συλλόγου να κάνει κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να παρευρεθεί στη μεγάλη γιορτή. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν συνεισφέρει στον Γηραιό, θα προβληθούν βίντεο με μεγάλες στιγμές από την ιστορία του συλλόγου ενώ η «τελετή» θα κλείσει με συναυλία. Επιπλέον στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 110 χρόνων από την ίδρυση του Ηρακλή θα δώσουν το «παρών» όλα τα τμήματα του οργανισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code