Σε ένα ματς με μοιρασμένες εντυπώσεις και εξαιρετική διαχείριση της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος, η Κηφισιά απέφυγε την ήττα στο... παρά πέντε.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε ζεστά την αναμέτρηση με την επιθετική της προσέγγιση να ξαφνιάζει. Οι γηπεδούχοι αντίθετα ξεκίνησαν νωθρά, αλλά μετέπειτα άλλαξε η εικόνα τους. Στο 5' ο Σαγάλ κάνει ένα καλό γωνιακό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς επέμβει στη φάση και απέκρουσε. Στην συνέχεια στο17’ άλλο ένα σουτ από τον Σαγάλ, με τον Ραμίρες να είναι ξανά σε ετοιμότητα.
Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα η Κηφισιά παραλίγο να φτάσει στο γκολ. Στο 21ο λεπτό, ο Τούπτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από μία παλικαρίσια προσπάθεια του Μούργου. Το τέρμα όμως ακυρώθηκε, καθώς η μπάλα είχε βγει πρώτα πλάγιο άουτ. Οι γηπεδούχοι... ξυπνήσανε και πήραν τα μέτρα τους στην αναμέτρηση, συνεχίζοντας να απειλούν την ΑΕΛ. Στο 28’ ο Σοόυζα πήρε την μπάλα από τον Πόμπο, βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο, χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει. Στο 30 είχαμε μία σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Σουρλή και Πέρεθ εντός περιοχής, με τον δεύτερο να δέχεται την κίτρινη κάρτα για φάουλ
Φτάνοντας αισίως στο 36’ οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούν ωραία την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Σαγάλ. Όμως ο Χιλιανός δεν μπόρεσε να εκτελέσει -ξανά - σωστά από πλάγια θέση με τον Σιμόν να μπλοκάρει.
Η Κηφισιά συνεχίζει να απειλεί παρόλα αυτά, καθώς στο 40ο λεπτό ο Ούγκο Σόουζα με τρομερό σουτ από πολύ μακριά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, δημιουργώντας την ευκαιρία του πρώτου μέρους. Τρία λεπτά μετά είδαμε άλλο ένα δοκάρι. Η μπάλα στρώθηκε στον Αμανί από τον Σόουζα, όμως η μπάλα δεν έκανε ξανά το χατίρι και κατέληξε άουτ μετά την αστοχία του πρώτου. Στη τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Πόμπο από πλάγια θέση δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.
Το δεύτερο μέρος ξεκινά δυναμικά ξανά για την ΑΕΛ. Ο Δελληγιανίδης, με το που εισήλθε πριν την σέντρα του ημιχρόνου στον αγωνιστικό χώρο έκανε ηχηρή την παρουσία του. Ο Έλληνας αμυντικός επιχείρησε σουτ στην κίνηση, στο οποίο ο Ραμίρες θα αποκρούσει. Στο 58ο λεπτό ο Ατανάσοφ πασάρει έξυπνα στον Τούπτα, ο οποίος θα σεντράρει και θα βρει τον Φερίγκρα. Ωστόσο ο δεύτερος θα αστοχήσει και θα χάσει την ευκαιρία για το 2-0. Στο 59' ο Βιγιαφάνιες που μόλις μπήκε στον αγώνα κάνει φάουλ και θα αντικρίσει την κίτρινη κάρτα. Ο Μασόν στο 65' με ένα απερίσκεπτο φάουλ αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάνοντας κακό ντεμπούτο με τους «Βυσσινί». Νωρίτερα, ο Αντονίσε έκανε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Αναγνωστόπουλος θα κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση.
Παρά τον παίκτη λιγότερο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την καλή εικόνα τους. Ο Τούπτα στο 68' βγήκε σε θέση τετ α τετ, το τελείωμα του όμως κατέληξε πάνω στον Ραμίρεζ, με τον κίπερ της Κηφισιάς να κόβει την προσπάθεια του 2-0. Στο 74ο λεπτό ο Δελληγιανίδης θα δεχτεί την κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Βιγιαφάνιες. Οδεύοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στο 83' ο Τούπτα επιχειρεί ένα αδύναμο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ραμίρες. Στο 90+1 ο Χατζηστραβός θα δεχτεί την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, έπειτα από την ισοφάριση των γηπεδούχων.
Τα γκολ:
Ο Τούπτα έφυγε στον κενό χώρο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον ελεύθερο Σαγάλ. Ο Χιλιανός με δυνατό σουτ νίκησε τον Ραμίρεζ για πρώτη φορά στο ματς και άνοιξε το σκορ για χάρη της ομάδας του στο 55'.
Οι γηπεδούχοι γλίτωσαν τον... κάζο, με τον Πατήρα να βρίσκει τον Πόκορνι με μία όμορφη σέντρα. Ο δεύτερος έκανε ένα όμορφο γυριστό και ισοφάρισε σε 1-1 πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου.
Οι ενδεκάδες:
Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ραμίρεζ , Σίμον, Πόμπε, Αντονίσε, Σόουζα (58' Τζίμας), Πέρεθ (46' Έμπο), Λουτσιάνο, Ούγκο Σόουζα (82' Πατήρας),Πόκορνι, Χριστόπουλος (46' Μούσιολικ), Αμανί (58' Βιγιαφάνιες)
ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Αναγνωστόπουλος, Μασόν, Κοσονού (46' Δελληγιαννίδης), Παντελάκης, Φαριγκρά, Σουρλής, Πέρες (46' Ατανάσοφ), Σαγάλ (66' Ηλιάδης), Πασάς, Μούργος (82' Χατζηστράβος), Τούπτα




0 Σχόλια