Κακή εμφάνιση και ήττα για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση, με τον Ερυθρό Αστέρα να επιβάλλει τον ρυθμό του από νωρίς και να αποκτά διψήφιο προβάδισμα (2-17 στο 5’). Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να αντιδράσουν, ενώ οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (8-20).
Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει με τρίποντο του Πίτερς, όμως ο Γκιεντράιτις διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα. Οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα μικρό σερί (24-31 στο 16’), αλλά ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε άμεσα και εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (24-41), κλείνοντας το ημίχρονο στο +16 (27-43).
Στο δεύτερο μέρος, ο Παπανικολάου με οκτώ συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 8 (35-43), ενώ ο Βεζένκοφ έφερε την ομάδα του στο -7 (40-47). Ωστόσο, ο εξαιρετικός Γκεντράιτις (6/7 τρίποντα) κράτησε μπροστά τον Ερυθρό. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και μείωσε στο -3 (55-58) στο τέλος της τρίτης περιόδου, δείχνοντας σημάδια αντίδρασης.
Στην τελευταία περίοδο, οι Νέντοβιτς και Κάνααν χτύπησαν από την περιφέρεια, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στο +13 (59-72). Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά λάθη, αδυνατώντας να πλησιάσουν, με τον Ερυθρό Αστέρα να διατηρεί τον έλεγχο (+15, 59-74 στο 36’). Ο Ολυμπιακός έκανε μια ύστατη προσπάθεια, μειώνοντας σε 71-77 ένα λεπτό πριν το τέλος, όμως οι φιλοξενούμενοι έμειναν ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη στο ΣΕΦ με 73-81.
Για τους νικητές, 20 πόντους σκόραρε ο Γκεντράιτις, ενώ 15 πόντους και 11 ριμπάουντ είχε ο ΜακΙντάιρ. Από πλευράς Ολυμπιακού, στους 19 πόντους σταμάτησε ο Βεζένκοφ.
Τα δεκάλεπτα: 8-20, 27-43, 55-58, 73-81.
0 Σχόλια