ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Ντόρσεϊ και ο «ρουβίκωνας» του Βιλντόζα

Διπλό χτύπημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ενίσχυσε την περιφέρεια του με την έλευση των Ντόρσεϊ - Βιλντόζα και το SNG σκιαγραφεί τις υποθέσεις των δύο ταλαντούχων γκαρντ.

«Όσοι κάνανε δουλειές πάντα μιλούσαν χαμηλόφωνα» αναφέρει σε τραγούδι του ο ράπερ ΛΕΞ και κάπως έτσι φαίνεται πως κινούνται στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μέσα σε κλίμα ανησυχίας από τον κόσμο της ομάδα για την υποτιθέμενη μη κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι, φαίνεται πως οι ιθύνοντες λειτούργησαν υπό άκρα μυστικότητα, ώστε να πλαισιώσουν από νωρίς την περιφέρεια τους. Πλην λοιπόν της επικαιροποίησης του προσυμφώνου με τον Κίναν Έβανς, ολοκληρώθηκαν και δύο σπουδαία deal, αυτά των Τάιλερ Ντόρσεϊ - Λούκα Βιλντόζα, οι οποίοι έρχονται για να ανεβάσουν επίπεδο στους «κοντούς» του Λιμανιού.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ 

Ηλίου φαεινότερο ήταν το γεγονός πως ο 28χρονος Έλληνας διεθνής γεννημένος στην Καλιφόρνια έπρεπε να επιστρέψει στον Πειραιά, όντας ίσως ο μοναδικός διαθέσιμος ομογενής που θα μπορούσε να ελαφρύνει την κατάσταση με τα διαβατήρια. Αποτελεί κοινώς μία αναγκαία κίνηση που έπρεπε να υλοποιηθεί, καθώς όχι μόνο "λύνει" τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Basket League, αλλά προσδίδει και ποιότητα, έχοντας δείξει ήδη τα διαπιστευτήρια του από την πρώτη του θητεία με την "ερυθρόλευκη" ριγωτή (2021/22).

Τότε που πραγματοποίησε την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του, κατακτώντας το εγχώριο νταμπλ και οδηγώντας την ομάδα του στο Final Four του Βελιγραδίου, καταγράφοντας μ.ο. 12,8 πόντους ανά παιχνίδι, σε 38 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Αυτή του η παρουσία του έδωσε και το εισιτήριο για την "βραχυπρόθεσμη" μετακόμιση του στον μαγικό κόσμο του NBA και τους Ντάλας Μάβερικς, ώστε να πάρει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής για να εξασφαλίσει την αμερικανική "σύνταξη".

Εν τέλει η μετακίνηση του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δεν ευδοκίμησε με αποτέλεσμα η επιστροφή του στην "Γηραιά Ήπειρο" να αποτελέσει μονόδρομο. Τότε οι Πειραιώτες φαίνεται πως ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεση του, αλλά τόσο το "αλμυρό" κασέ που φημολογούταν πως απαιτούσε, όσο και η δυσκολία στο να υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ μεσούσης της σεζόν, τον οδήγησε στην επιλογή της Φενέρμπαχτσε. Εκεί βρέθηκε σε ένα περίπλοκο περιβάλλον, με αλλαγές προπονητών (Ιτούδης - Γιασικεβίτσιους), με αποτέλεσμα να μην βρει ποτέ τον επιθυμητό χρόνο, αλλά και ρυθμό για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Έτσι οδηγήθηκε σε από κοινού μη ανανέωση του συμβολαίου του με τους Τούρκους, γεγονός που έκανε εύκολο τον επαναπατρισμό του. Πρόκειται δεδομένα για ένα upgrade, καθώς ήρθε για να αντικαταστήσει τον κατά πέντε χρόνια γηραιότερο Αϊζέια Κάνααν, συγκριτικά με τον οποίον διαθέτει ένα πιο πλήρες πακέτο, καθώς μπορεί να κατεβάσει μπάλα, να σουτάρει από μέση αλλά και μακρινή απόσταση, την ίδια στιγμή που είναι ικανός να προκαλέσει "πονοκεφάλους" με απρόβλεπτες διεισδύσεις. 

Διέβη τον Ρουβίκωνα χωρίς να το πολυσκεφτεί

Ρουβίκωνας αποκαλείται ένας μικρός ποταμός της Ιταλίας, ο οποίος ενώνει την Τσεζένα από τον βορρά και το Ριμίνι που βρίσκεται νότια... Μία τέτοια διαδρομή ακολούθησε και ο Λούκα Βιλντόζα από το κλειστό του Αμαρουσίου στο Ν. Φάληρο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκαλώντας έκπληξη στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως ο ίδιος προσέγγισε τον Ολυμπιακό, όταν μαζί με τον ατζέντη του είδε "φως στο τούνελ" αναφορικά με την λύση του συμβολαίου που τον δέσμευε με τον "αιώνιο αντίπαλο". 

Το ρεπορτάζ μαρτυρά πως αποτελούσε μία από τις μεγάλες επιθυμίες του Μπαρτζώκα, καθώς τα αγωνιστικά του στοιχεία υπηρετούν πλήρως το πλάνο, με αποτέλεσμα ο "γάμος" μεταξύ των δύο πλευρών να ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Από πλευράς του ο Παναθηναϊκός βγήκε και αυτός κερδισμένος, καθώς αποχωρίστηκε ένα μεγάλο συμβόλαιο το οποίο αποτελούσε σχεδόν ξένο "σώμα" από το σύνολο του Αταμάν, με αποτέλεσμα ο 28χρονος πόιντ γκαρντ να γίνει ο μόλις τρίτος Αργεντινός που αγωνίζεται για τον "Έφηβο" μετά τους Ομπέρτο (1998/99) και Βολκοβίσκι (2003/04).

Μπορεί με το "τριφύλλι" στο στήθος να πραγματοποίησε απογοητευτική χρονιά, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από αυτό το αποτέλεσμα. Για όσους θυμούνται το χρονικό της έλευσης του στην Ελλάδα, αποτέλεσε την τρίτη περσινή μεταγραφή των "πρασίνων" (σ.σ. μετά τους Κ. Αντετοκούνμπο και Μωραΐτη), ερχόμενος στην Αθήνα πριν να προέλθει η συμφωνία με τον Τούρκο τεχνικό. Κοινώς δεν αποτέλεσε ποτέ παίκτη - επιλογή του προπονητή, γεγονός που σε συνδυασμό με την έλευση Σλούκα τον έθεσε λίγο - πολύ εκτός του βασικού σχεδιασμού.

Παρ' όλα αυτά φαίνεται πως μπορεί να "κουμπώσει" εξαιρετικά στους "ερυθρόλευκους", για τους οποίους δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία κίνηση εντυπωσιασμού. Ήδη από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Μπαρτζώκας σχεδίαζε την ομάδα του με τρεις "άσους", υπολογίζοντας στις υπηρεσίες του νυν αρχηγού του Παναθηναϊκού ή σε κάποιον ποιοτικό αντικαταστάτη, ο οποίος στην πορεία... απλώς δεν βρέθηκε. Κοινώς ο Βιλντόζα έρχεται να προστεθεί στην δυάδα των Γουόκαπ - Γκος χωρίς να παραγκωνίσει κάποιον, συμπληρώνοντας τους όμως ιδανικά.

Ας μη ξεχνάει ο κόσμος πως πρόκειται για τον αθλητή ο οποίος έβγαλε "μάτια" με την Μπασκόνια, όντας κορυφαίος σε κλεψίματα στην ACB, αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας το 2019. MVP των τελικών της ακριβώς επόμενης σεζόν, αφού προηγήθηκε το ασημένιο μετάλλιο με την πατρίδα του στο Παγκόσμιο της Κίνας, όντας κομβικός στην πορεία μέχρι το τέλος. Εξαιρετικός και την σεζόν 2022/23 με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, όταν κατέγραψε μ.ο. 15,25 πόντους σε 29 συμμετοχές στην EuroLeague! Όντας 28 ετών και στην πιο παραγωγική ηλικία της καριέρας του, μπορεί να προσφέρει στη νέα του ομάδα το απρόβλεπτο στοιχείο, έχοντας τεράστιο κίνητρο και "δίψα" για επιτυχίες.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code