ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από «λαθρό των Σεπολίων»... σημαιοφόρος όλων των Ελλήνων!

Σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη σε ευρύτερο πλαίσιο πλήττεται από το κύμα του εθνικισμού, η Ολυμπιακή Επιτροπή έδειξε τον δρόμο με την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως σημαιοφόρο για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη! 

Θα ήταν πολύ πιο ανακουφιστικό να μη γραφόταν ποτέ οι παρακάτω λέξεις, αλλά είναι δεδομένο πως η επιλογή ενός έγχρωμου ανδρός, με ρίζες από τη Νιγηρία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα κρατώντας την "γαλανόλευκη" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, προκαλεί ταραχές σε πολλούς συμπατριώτες του. Χαρμόσυνα νέα λοιπόν και εξαιρετικές επιλογές, καθώς ο «Greak Freak», παρέα με την συγκινητική και σπουδαία αθλήτρια Αντιγώνη Ντρισμπιώτη, θα αποτελέσουν μπροστάρηδες στην τελετή έναρξης, καθώς αναμένεται να παρελάσουν πρώτοι μεταξύ 10.500 αθλητών.

Για να επιλεχθεί ο 29χρονος σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς χρειάστηκε πρωτίστως να απαρνηθεί την δική του πρόταση ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου, καθώς αποφάσισε να εκμεταλλευτεί μέχρι τελευταίας στιγμής τον χρόνο που του δίδεται για να αφοσιωθεί στις προπονήσεις του. Από εκεί και έπειτα η ΕΟΚ έκανε τα απαραίτητα επικοινωνώντας με την Επιτροπή και προτείνοντας τον δύο φορές πολυτιμότερο παίκτη του NBA, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε και έγινε αποδεκτή. 

Έτσι λοιπόν, το παιδί από τα Σεπόλια το οποίο μεγάλωσε και σήκωσε την ελληνική σημαία περήφανα σε κάθε μεριά της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, αναμένεται να λάβει την ύψιστη τιμή, να λυτρωθεί για ακόμη μία φορά για όσα έχει μοχθήσει και όσα έχει προσφέρει σε τούτο τον "ευλογημένο" τόπο. Δικαίωση για έναν ελίτ αθλητή, από αυτούς που παρά το γεγονός πως βγάζει δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο και ανήκει στην "αφρόκρεμα" του αμερικανικού μπάσκετμπολ, επιλέγει να μην ξεκουράζει το σώμα του τα καλοκαίρια, αλλά να είναι παρόντας με την "Επίσημη Αγαπημένη", καθώς αγωνίζεται σε αυτή από την Εφήβων το 2013... Στην Λιλ της Γαλλίας λοιπόν, θα ενισχύσει την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, για μία διοργάνωση η οποία θα αποτελέσει την πέμπτη κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του με το εθνόσημο. Όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά την σπουδαία επιτυχία αυτού και των συμπαικτών του στο Προολυμπιακό Τουρνουά που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ, εκεί όπου με την λήξη της αναμέτρησης με την Κροατία όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε την πρόκριση... ο ίδιος "ράγισε" καρδιές, ξεσπώντας σε δάκρυα συγκίνησης έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του.

Γεγονός που θα προκαλέσει την δυσαρέσκεια πολλών... επώνυμων και μη ομοεθνών του. Εικάζεται πως ένας από αυτούς θα είναι ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάποτε περιπαικτικά τον αποκαλούσε "Ακενατούνμπο". Μαζί με αυτόν και ο πολιτικός (;) Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον Κώστα Σλούκα όταν αυτός έκανε λόγο για την σημασία των γηγενών (και όχι ιμιτασιόν) Ελλήνων στις ομάδες καλαθοσφαίρισης. Και φυσικά από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος είχε αντιτεθεί δημοσίως για την καμπάνια της Ολυμπιακής Επιτροπής το 2021, στην οποία συμμετείχε ο Αντετοκούνμπο.

Σε κάθε περίπτωση ο διεθνής φόργουορντ θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική πρόταση που του έγινε και θα είχε κάθε δίκαιο να το πράξει, ωστόσο επέλεξε για ακόμη μία φορά να δηλώσει παρόν, για μία χώρα που δεν του προσέφερε σχεδόν τίποτα, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έχει δώσει τα πάντα. Διότι καλό είναι η ιστορία να μην ξεχαστεί και να μη παραβλέψει κανείς το γεγονός πως ένα παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα, κατόρθωσε να γίνει νόμιμος υπήκοος της μόνον όταν το NBA ενδιαφέρθηκε για αυτόν. Ουδόλως θα ήταν ακόμη ένας λαθρομετανάστης των Σεπολίων, ο οποίος πιθανότατα θα ζούσε σαν νομάς... υπό τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα απελαθεί από την χώρα. Παρ' όλα αυτά, οι ίδιοι που του στέρησαν επί σειρά ετών την ευκαιρία για καλύτερη διαβίωση, είναι οι ίδιοι που καπηλεύονται την επιτυχία του, βραβεύοντας τον και προσκαλώντας τον στα προεδρικά μέγαρα. Γιάννη τα κατάφερες και το αξίζεις με το παραπάνω!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code