ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (83-76): Ντέρμπι με τα όλα του και τώρα όλα κρίνονται στο Φάληρο

 Ντέρμπι για γερά «νεύρα», με τον Παναθηναϊκό να δείχνει περισσότερη ψυχραιμία και να το παίρνει κοντράροντας στα ίσα τον Ολυμπιακό.

1η περίοδος

O αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τις δύο ομάδες, να έχουν μπει πολύ αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να βάζουν τους πρώτους πόντους, ενώ στην συνέχεια και οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν απάντηση.  Το παιχνίδι ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά είχε πάρει φωτιά με τους δύο «αιωνίους» να βρίσκονται στο 11-11. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 23-18.

2η περίοδος

Ο Παναθηναϊκός στην δεύτερη περίοδο ξεκίνησε το ίδιο δυνατά με την πρώτη, όπως και ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» με Σλούκα ξεκίνησαν να βάζοντας το πρώτο καλάθι, της δεύτερης περιόδου, ενώ λίγο αργότερα απάντησε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε να παίρνει το «momentum» και να έχει περισσότερη άνεση στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως δεν έχει καθαρό μυαλό. Οι «πράσινοι» στο τελευταίο 6λεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου πήραν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ, με 9 πόντους διαφορά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό με τον Παναθηναϊκό να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί τον καλό του εαυτό με το ΟΑΚΑ να «φλέγεται». Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν «γκάζι» στα τελευταία δύο λεπτά και μείωσαν κάπως την διαφορά, αφού ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους 10 πόντους. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 43-34, υπέρ των «πρασίνων».

3η περίοδος 

Με πολύ ένταση και πάθος ξεκίνησε η τρίτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν όπως και στο πρώτο μέρος. Οι δύο «αιώνιοι» έπαιζαν κατά μήκος και κατά πλάτος του γηπέδου με πολύ ένταση, ενώ τα τρίποντα στο πρώτο 5λεπτο πήραν «φωτιά». Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν, αλλά ο Παναθηναϊκός κρατούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός με τον εξαιρετικό Πετρούσεφ κατάφερε να μειώσει αρκετά και να ξανά μπει στο παιχνίδι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να μειώσει στους 2 μετά από πολύ ώρα και η τρίτη περίοδος έληξε 61-59. 

4η περίοδος

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε και αυτή αρκετά δυνατά. Ο Σλούκας ξεκίνησε βάζοντας ξανά τις «βάσεις», πετυχαίνοντας καλάθι, ενώ πήρε και φάουλ που το έβαλε και αυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν και έφεραν το ματς στα ίσα. Η ένταση όλο και ανέβαινε με τις δύο ομάδες να μην είναι αποφασισμένες να χάσουν. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε πάλι, όμως με τον δικό του τρόπο να βρει ρυθμό και να ξανά πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Λεσόρ κατάφερε να βρει ξανά καλάθι και να είναι για δύο μπροστά. Το «τριφύλλι» κατάφερε με την ψυχραιμία που είχε να δημιουργήσει ξανά, μία απόσταση «ασφαλείας». Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το παιχνίδι και αυτό, γιατί έδειξε περισσότερη ψυχραιμία από τον Ολυμπιακό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code