ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Ο MVP του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο : Μπάμπα Αμπντούλ Ραχμάν

 


Πρωταθλητής Ελλάδος είναι από χθές το βράδυ ο ΠΑΟΚ, με τον δικέφαλο να παίρνει ένα διπλό, δια πυρός και σιδήρου στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, απέναντι στον Άρη και να σφραγίζει ουσιαστικά, την κατάκτηση του τίτλου. Σέ μία διοργάνωση που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε κάτι, που φαινόταν αδιανόητο πρίν λίγες βδομάδες και ειδικά, μετά το στραβοπάτημα απέναντι στην αδιάφορη Λαμία. Ήταν όμως, η ομάδα που συνολικά στην διάρκεια της σεζόν, έβγαλε την μεγαλύτερη σταθερότητα, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ακολούθησε πιστά ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, που δεν το πρόδωσε σχεδόν ποτέ. Όσο το πλάνο έβγαινε, η αυτοπεποίθηση του συνόλου μεγάλωνε και οι νίκες ερχόντουσαν. Είτε εύκολα, είτε δύσκολα.

Ποιός ήταν όμως ο MVP της φετινής σεζόν; Δύσκολη η απάντηση, αν αναλογιστούμε πώς η επιτυχία των ασπρόμαυρων, στηρίχτηκε κυρίως στο σύνολο και στην ομοιογένεια που υπήρχε. Οι υποψήφιοι πάντως, είναι πολλοί. Θα μπορούσε να ήταν ο βιονικός Αντρίγια Ζίβκοβιτς ή o μάγος Τάισον. Θα μπορούσε ίσως να ήταν ο ογκόλιθος Μέιτε ή ο τρομερός Κουλιεράκης. Θα μπορούσε ακόμα να ήταν και ο wonderkid Κωνσταντέλιας, με τις στιγμές μαγίας που μας χάρισε, ακόμα και ο Κέρβερος Κοτάρσκι. Όσο δύσκολη κι άν είναι μία τέτοια επιλογή, η προσωπική μου γνώμη είναι πώς ξεκάθαρα και εμφατικά, ο MVP της φετινής πορείας του δικεφάλου είναι ο Μπάμπα Ραχμάν!

Ο 29χρονος αριστερός οπισθοφύλακας από την Γκάνα, έκανε μία ανεπανάληπτη σεζόν και κατά την γνώμη μου, κάνει μία χρονιά που όμοια της έχουν κάνει λίγα αριστερά μπάκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρότι αγωνίζεται σε μία θέση, που συνήθως δεν... πέφτουν έντονα τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικά μετά από μεγάλες επιτυχίες, ο Γκανέζος μπάκ ήταν συνολικά ο καλύτερος και πιό συνεπής παίχτης του ΠΑΟΚ μέσα στην αγωνιστική περίοδο. 

Ο Γκανέζος μπάκ ήταν απροσπέλαστος αμυντικά και παράλληλα ήταν και ο πιό επιδραστικός παίχτης, στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του Λουτσέσκου, με τις κούρσες, την αλλαγή παιχνιδιού και τις σέντρες του.  ''Εφτιαχνε'' σε κάθε αγώνα σχεδόν, τον εξτρέμ που έπαιζε από την πλευρά του και ήταν πάντα εκεί, για να καλύψει και όσους παίχτες έπαιζαν γύρω του, με απόλυτη επιτυχία συνήθως. 

Ακόμα και σε βραδιές που ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος, ο Μπάμπα στεκόταν αξιοπρεπώς, με την ποιότητα, το πάθος του και τα ιδιαίτερα αγωνιστικά και αθλητικά του χαρακτηριστικά να ξεχωρίζουν.

Ο ΠΑΟΚ με τον Αφρικάνο πέτυχε διάνα το καλοκαίρι. Ήταν η δεύτερη φορά που φορούσε τα ασπρόμαυρα, με το πρώτο του εξάμηνο να ήταν επίσης εκπληκτικό, κατακτώντας το κύπελλο τότε. Φυσικά, εάν ο 29χρονος μπακ δεν είχε τους τραυματισμούς, το πιό πιθανόν ήταν να επισκεπτόταν την χώρα μας μόνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι συγκυρίες και το σκάουτινγκ του δικεφάλου όμως, είχαν άλλη γνώμη και ο Μπάμπα αποτέλεσε τον σημαντικότερο γρανάζι στην μηχανή του ΠΑΟΚ και του Ραζβάν Λουτσέσκου, για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code