ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts






























Έκανε το θαύμα και το σήκωσε, ο Ολυμπιακός έφερε το «πρώτο» ευρωπαϊκό στην Ελλάδα !


Το θαύμα έγινε, ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο σηκώνοντας το τρόπαιο του Europa Conference League, επικρατώντας με 1-0 στο 116' της Φιορεντίνα χάρις στο γκολ του Γιουσέφ Ελ Κααμπί !

Α΄Ημίχρονο 

Ένα πρώτο ημίχρονο που κύλησε ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό, αφού η Φιορεντίνα ήταν αυτή που κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή και δημιουργούσε προσπάθειες χωρίς όμως κάποια από αυτές να είναι η κατάλληλη για να ανοίξει το σκορ. Η καλύτερη στιγμή για τους ερυθρόλευκους ήρθε μονάχα από ένα κόρνερ στο 25' με τον Τσικίνιο να σεντράρει και τον Ποντένσε να πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω βρισκόμενος στο πρώτο δοκάρι και ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα να μπλοκάρει σταθερά. Να σημειωθεί πως οι Ιταλοί σκόραραν στο 9' όμως το γκολ του Μιλένκοβιτς με πλασέ από κοντά , έπειτα από συρτή πάσα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Β΄Ημίχρονο 

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο "χλιαρό" και για τις δύο ομάδες, οι οποίες και πρόσεχαν την κάθε τους κίνηση παραπάνω για να μην μπουν σε "περιπέτειες". Η μεγάλη πρώτη φάση του δεύτερου 45λεπτου ήταν και πάλι για τους "βιόλα", με τον Κουαμέ στο 69' να πιάνει ένα σουτ άτσαλα μετά από πάσα του Ντοντό και τον Τζολάκη να λέει όχι με υπερπροσπάθεια όντας σε λανθασμένη θέση. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 79' με τον Ιμπόρα να πιάνει μια κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Όρτα, βλέποντας την μπάλα να..."γλείφει" το δεξί κάθετο δοκάρι του Τερατσιάνο.

Παράταση

Ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρώτο μέρος της παράτασης, με τον Ολυμπιακό να ζητάει πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου της Φιορεντίνα στο 94' , όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε πως το χέρι ήταν σε φυσική θέση , οπότε και ως μη γενόμενο. Δύο λεπτά αργότερα και στο 96' ο Χέσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από προσποιήσεις έπιασε ένα σουτ δυνατό, με τον τερματοφύλακα της Φιορεντίνα να αναγκάζεται να αποκρούσει την μπάλα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Δεύτερο 15λεπτο παράτασης και η Φιορεντίνα δηλώνει παρών με άλλη μια μεγάλη φάση στο 110', όταν ο Ικονέ υποδεχόμενος την μπάλα στην μεγάλη περιοχή μετά από κόντρες σούταρε και ανάγκασε τον Τζολάκη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει σωτήρια.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο πολυπόθητο τέρμα, στο τέρμα του θριάμβου στο 116' με τον Χέσε να σεντράρει ιδανικά από αριστερά και να βρίσκει τον Ελ Κααμπί εντός μικρής περιοχής και αυτός με κεφαλιά ψαράκι έκανε το ιστορικό 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, με το γήπεδο όλο να "τραντάζεται" !


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement