ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Άρης - ΠΑΟΚ 1-2 : Ασπρόμαυρο το πρωτάθλημα με γκολάρα του «μάγου» Τάισον


Με σκόρερ τους Μπράντον Τόμας (30') και Τάισον (62') ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-2, τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος για την φετινή αγωνιστική περίοδο!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήξερε από την αρχή ότι έδινε τον... τελικό του πρωταθλήματος, στον οποίον και ήθελε μόνο νίκη για να κατακτήσει την κούπα. Έτσι και έγινε, με το ασπρόμαυρο σύνολο να περνάει νικηφόρα από το Χαριλάου και να κατακτάει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Μπράντον Τόμας άνοιξε το σκόρ, ακριβώς με την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με φανταστικό γκόλ του Μορόν, με τον Τάισον να βάζει ένα μαγικό γκόλ στο 62' και να χαρίζει το τρίποντο και το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Ο Άρης πίεσε για να ισοφαρήσει στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να το καταφέρει. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν μάλιστα και με παίχτη λιγότερα το τελευταίο δεκάλεπτο, αφού ο Μιχαηλίδης αντίκρησε δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Το παιχνίδι

Ισορροπημένο ήταν το μάτς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτάσουν στις περιοχές των αντιπάλων τους και την μπάλα να κινείται κυρίως γύρω από την μεσαία γραμμή. Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν στο 15ο λεπτό, με τον Σβάμπ να γεμίζει από τα δεξιά, μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Τάισον πέρασε άουτ. Στο 30ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκόρ! Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Μορόν, έκανε μία όμορφη ατομική προσπάθεια, πάσαρε εξαιρετικά στον Μπράντον Τόμας μέσα στην καρδιά της περιοχής των γηπεδούχων και με ένα όμορφο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, γράφοντας το 0-1.

Στο 42ο λεπτό, οι κίτρινοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκόλ. Μετά από μία φάση διαρκείας έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι, η μπάλα στρώθηκε στον Μοντόγια υπό καλές προϋποθέσεις, όμως το σούτ του κόντραρε στα πόδια αμυντικών του ΠΑΟΚ και ο Κοτάρκσι δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Στο 45ο λεπτό, ο Σουλειμάνοφ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του δικέφαλου, επιχείρησε και το σούτ με την μπάλα να περνάει όμως άουτ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης ισοφάρισε το σκόρ! Μετά από σέντρα του Οντουμπάντζο από τα δεξιά, ο Μορόν με εκπληκτικό γυριστό σούτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κοτάρσκι, κάνοντας το 1-1!

Στο 62ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά κεφάλι στο σκόρ! Μετά από εκπληκτική ενέργεια του Κωνσταντέλια από τα αριστερά, ο Τόμας τροφοδότησε έξυπνα τον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό σούτ, κάνοντας το 1-2! Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη να ισοφαρίσει στο 70'. Μετά από φάουλ του Μανού Γκαρσία, ο Φαμπιάνο βρέθηκε μόνος του, αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, στέλνοντας την μπάλα όμως ψηλά άουτ. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση. Μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή, ο Ανσαριφάρντ αφύλακτος στην μικρή περιοχή, δεν έπιασε όπως ήθελε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (86’ Φεράρι), Βερστράτε (65’ Γκαρθία), Ζουλ (86’ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (86’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (72’ Σαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (65’ Σαμάτα)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code