ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το τελευταίο ΠΑΟΚ - Μπριζ και ο αειθαλής Αντελίνο Βιερίνια

Στο πλαίσιο των προημιτελικών του Europa Conference league, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο και το SNG θυμάται την τελευταία μάχη μεταξύ των δυο τους, η οποία έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις τρία χρόνια ο "Δικέφαλος του Βορρά" βρίσκεται στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της τρίτης της τάξεως διοργάνωση της UEFA, προϊόν της εξαιρετικής δουλειάς του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η Τούμπα φοράει τα "καλά" της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Μπριζ, την οποία ο σύλλογος είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν δύο φορές, την σεζόν 2010/11 και στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Τότε λοιπόν, αμφότερα τα παιχνίδια είχαν έρθει ισόπαλα με το ίδιο ακριβώς σκορ (σ.σ. 1-1), ενώ... 13 χρόνια μετά, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής!

Ο χρόνος γυρίζει πίσω, στον μακρινό Γενάρη του 2010, προτελευταία αγωνιστική για το τέταρτο γκρουπ και ο ΠΑΟΚ επιδιώκει να "κλειδώσει" πρόωρα την συνέχεια του στη νοκ άουτ φάση του θεσμού. Με τον Μάκη Χάβο στην άκρη του πάγκου, υποδέχεται τον βελγικό σύλλογο, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα με τον μετέπειτα παγκοσμίου φήμης Κροάτη εξτρέμ, Ίβαν Πέρισιτς.

Για καλή του τύχη, ευτύχισε να πάει στην ανάπαυλα προηγούμενος στο σκορ χάρη στο τέρμα (ποιου άλλου), του Αντελίνο Βιερίνια, ο οποίος εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός και εκτέλεσε τον αντίπαλο πορτιέρο με ένα από το εξαιρετικά μακρινά σουτ που είχε συνηθίσει τον κόσμο του συλλόγου. Εντυπωσιακή η πορεία του, αν σκεφτεί κανείς πως με το πέρας του χρόνου βρίσκεται και πάλι - ακόμα στην συμπρωτεύουσα, φορώντας πλέον το περιβραχιόνιο του συλλόγου.

Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε "ψυχρολουσία", καθώς οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να αποδράσουν με τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Σέποβιτς να παραβιάζει την εστία του Κρέσιτς στο 89ο λεπτό, δίνοντας μία πικρή γεύση στον κόσμο που είχε πάει για να παρακολουθήσει έναν κατά γενική ομολογία μέτριο - προς κακό αγώνα από πλευράς ποιότητας. Ωστόσο στο τέλος η τύχη χαμογέλασε στους Θεσσαλονικείς, καθώς την τελευταία αγωνιστική επικράτησαν επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 1-0, αποτέλεσμα που τους έδωσε την πρόκριση ως δεύτεροι στην φάση των "32" του θεσμού.

Σήμερα (11/04), ο Ρουμάνος προπονητής περιμένει μία εντελώς διαφορετική εξέλιξη, καθώς επιθυμεί οι παίκτες του να αγωνιστούν επιθετικά, ώστε να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα στον δρόμο για το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η ομάδα του έχει δείξει ήδη τα διαπιστευτήρια της και αυτό που μένει είναι να εξαργυρωθεί η  φετινή προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο. 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ζουέλα, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (72' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (82' Αθανασιάδης).

Μπριζ: Στάινεν, Βερμιούλεν (71' Οντίντζα), Ντονκ, Βαν Γκάισεγχεμ, Βαν ντερ Χέιντεν, Μπλοντέλ, Σίμεϊς, Γκέρερτς, Πέρισιτς (62' Βιλφρέντ Νταλμά), Στσέποβιτς, Ακπάλα (62' Ντιράρ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code