ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Αυτός κρατούσε το στυλό όταν γράφονταν ιστορία

Αν και μόλις 21 ετών ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχει καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο νεαρός γκολκίπερ έμοιαζε να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου τα πάντα άλλαξαν την 14η Μαρτίου.

Ήταν 14 Μαρτίου του 2024 όταν ο Ολυμπιακός μέσα σε χρονικό διάστημα 72 ωρών δεχόταν 7 γκολ ( 4 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και 3 από τον Παναθηναϊκό). Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Κωνσταντίνο Τζολάκη να παίξει την τελευταία του ζαριά.

Ο νεαρός γκολκίπερ παιχνίδι με το παιχνίδι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ισπανού τεχνικού των ερυθρόλευκων, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αρπάζοντας την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά.

Το ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό

Ο Τζολάκης είχε ξεκινήσει να γράφει ιστορία από νωρίς. Ήταν 4 Μαρτίου 2020 όταν ο Τζολάκης σε ηλικία 17 ετών 3 μηνών και 26 ημερών κατάφερνε να γίνει ο νεαρότερος τερματοφύλακας που αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Σε μια αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ ο νεαρός κίπερ εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες των Σα και Άλεν λόγω τραυματισμών καταφέρνοντας από τότε να δώσει τα διαπιστευτήρια του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χτίσει σε αυτόν.

Από την γκρίνια μετά το χαμένο παιχνίδι κόντρα στην Λουντογκόρετς στα πέναλτι στην αποθέωση μετά την πρόκριση επί της Φενέρ 

Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Αυγούστου 2021 όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Λουντογκόρετς για τα προκριματικά του Champions League. Κάτω από τα δοκάρια βρίσκονταν ο Τζολάκης σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 στα πέναλτι με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την συνέχεια του Champions League. Ο 19χρονος τότε γκολκίπερ έγινε αποδέκτης τεράστιας γκρίνιας καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που του χρέωναν τον οδυνηρό αποκλεισμό.

Αυτό δεν το πτόησε ποτέ, καθώς  συνέχισε να δουλεύει σκληρά ακόμα και φέτος που μέχρι τον Μάρτιο έβλεπε κυριολεκτικά την πλάτη του Πασχαλάκη και παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι και παραμένει άγνωστο το αν θα ανανεώσει δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει.

Οι κόποι του δείχνουν να αποδίδουν καρπούς με αποκορύφωμα την σημερινή ιστορική βραδιά κόντρα στην Φερνερμπαχτσέ όπου ο Ολυμπιακός πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση σε ημιτελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Τζολάκης ενδύθηκε τον μανδύα του ήρωα καθώς με τις αποκρούσεις σε πέναλτι δεινών εκτελεστών όπως του Τάντιτς και του Μπονούτσι πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον έστειλε στα ημιτελικά του Conference.

Η αλήθεια είναι μία ο Τζολάκης είτε μείνει είτε φύγει είτε ξαναπαίξει είτε όχι έχει καταφέρει να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού καταφέρνοντας να γίνει ο ήρωας των Πειραιωτών σε μια ιστορική πρόκριση μέχρι την επόμενη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code