ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αλήθειες και ψέματα για τον Παναγιώτη Ρέτσο

Στον απόηχο της οδυνηρής ήττας στο ντέρμπι της "OPAP Arena" και λίγες ώρες πριν την σέντρα αυτού με αντίπαλο τον Άρη, μερίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού έβαλε (ξανά) στον "τοίχο" τον Παναγιώτη Ρέτσο και το SNG διεισδύει λίγο πιο βαθιά στην συζήτηση.

Γεννημένος τον Αύγουστο του 1998 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, ο Παναγιώτης Ρέτσος με την συμπλήρωση μίας δεκαετίας ζωής εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Εκ τότε υπηρετεί τον σύλλογο της καρδιάς του, με εξαίρεση την εξαετία που πέρασε στο εξωτερικό (σ.σ. Λεβερκούζεν, Σέφιλντ, Σεντ Ετιέν, Ελλάς Βερόνα). Αυτό που δεν μπορεί να του προσάψει κανείς είναι πως "πονάει" τον σύλλογο, αλλά και ότι προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προσφέρει σε αυτόν.

Για κακή του τύχη όμως, θα τον κυνηγά (αδίκως) η μεταγραφή 22 εκ. ευρώ στις "ασπιρίνες", όντας σε ηλικία μόλις 19 ετών, γεγονός που ανέβασε τον πήχη της καριέρας του κατακόρυφα. Ακόμη ένα βάρος στους ώμους του αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκεται στις κλήσεις του ελληνικού "αντιπροσωπευτικού" συγκροτήματος, κάτι που στο μυαλό του φιλάθλου σημαίνει πως πρέπει συνεχώς να αποδεικνύει τα διαπιστευτήρια του.

Την περασμένη Κυριακή (31/03) λοιπόν, ενεπλάκη στην φάση του buzzer beater του τέρματος που πέτυχε ο Ελίασον... και παρά το γεγονός ότι κατόρθωσε να περιορίσει σχεδόν στο μέγιστο τον Λιβάι Γκαρσία, στοχοποιήθηκε για ακόμη μία φορά από το φίλαθλο κοινό. Επρόκειτο για μία φάση όπου ο Ορτέγκα δεν έφερε εις πέρας το τεχνητό offside, με αποτέλεσμα ο Ρέτσος να κληθεί να κυνηγήσει τον αντίπαλο του έχοντας κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα (μάλλον λανθασμένα) να μην τον ανατρέψει προτού αυτός σκοράρει. 

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά με τον 26χρονο διεθνή... είναι στην πραγματικότητα "μαύρη τρύπα" για τους "ερυθρόλευκους"; Η αλήθεια είναι πως όχι. Χαρακτηριστικά, από τα 44 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει την φετινή σεζόν η ομάδα του, ο ίδιος έχει αγωνιστεί στην πλειοψηφία αυτών και συγκεκριμένα σε 35. Το ρεκόρ του στον αγωνιστικό χώρο είναι 20 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες, ενώ χωρίς την παρουσία του οι Πειραιώτες μετρούν ρεκόρ 6-0-3 αντίστοιχα.

Με άλλα λόγια η ομάδα του Μεντιλίμπαρ και των προκατόχων του καταγράφει 1 ήττα ανά 4 παιχνίδια με τον Ρέτσο στο αρχικό σχήμα και 1/3 εν απουσία του. Αυτό σαν γενικότερη εικόνα, διότι υπάρχει ένα χαρακτηριστικό στατιστικό που ενισχύει την αξία του παίκτη... Πασχαλάκης και Τζολάκης συνδυαστικά έχουν κρατήσει φέτος την εστία τους ανέπαφη 15 φορές... τα λεγόμενα clean sheets. Στα 11 από αυτά, αγωνιζόταν ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ενώ μόνο 4 φορές έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να μείνει "απαραβίαστος" χωρίς αυτόν!

Εν κατακλείδι, κανείς δεν αρνείται πως ο ίδιος έχει κάνει μερικά επιπόλαια λάθη τα οποία μπορεί σε κάποιες εκ των περιπτώσεων να στοίχισαν στην ομάδα του. Ωστόσο η περίπτωση του πρέπει να προσεγγιστεί με μία πιο ποδοσφαιρική σκοπιά. Διαθέτει εξαιρετική σωματοδομή, συνεισφέρει με τις καλές του μεταβιβάσεις στο build up και - προς θεού - δεν ευθύνεται για όλα τα ανασταλτικά τινά, για την κακή λειτουργεία του συνόλου, ιδιαίτερα πριν αυτό ενισχυθεί με τις ποιοτικές προσθήκες των Όρτα και Τσικίνιο στον άξονα. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού κορμού, γνωρίζει τον σύλλογο απέξω και ανακατωτά, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία αξιόλογη λύση και για την επόμενη σεζόν, είτε ως βασικός είτε ορμώμενος από τον πάγκο, γεγονός που βρίσκεται στην κρίση του προπονητή του. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code