ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα και η... επόμενη μέρα!

Στον απόηχο της ιστορικής κατάκτησης του UEFA Youth League από τον Ολυμπιακό, το SNG εστιάζει στο τρίγωνο Μαρινάκης - Συλαϊδόπουλος - Μεντιλίμπαρ, στην συνέχεια που πρέπει να υπάρξει, αλλά και στον... αυτόφωτο Μπακούλα.

«Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά μία διοργάνωση της UEFA»... Με αυτή την ανάρτηση η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θέλησε να συγχαρεί τον πειραϊκό σύλλογο και τους "μπέμπηδες" του για την πρωτόγνωρη επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα, γεγονός που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος της επιτυχίας της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Για να αντιληφθεί κανείς τον άθλο που διαδραματίστηκε στη Νιόν, αρκεί να αναλογιστεί πως κατά την διάρκεια της δεκαετίας που λαμβάνει χώρα η εν λόγω διοργάνωση, η δεύτερη καλύτερη πορεία εγχώριας ομάδας είχε γίνει και πάλι από τους Πειραιώτες την σεζόν 2014/15, όταν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την φάση των "16", έχοντας στο ρόστερ τους παίκτες όπως οι Τσιμίκας, Ανδρούτσος και Μανθάτης. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως αυτό επιτεύχθει, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ιταλίας,  Λέτσε, την πρωτοπόρο αυτή την στιγμή Ίντερ και φυσικά την σπουδαία Μίλαν στον τελικό. Όλα αυτά, ολοκληρώνοντας την πορεία τους αήττητοι, ενώ έφυγαν θριαμβευτές από τα δύο παιχνίδια του Final Four δίχως να δεχτούν γκολ!

Με άλλα λόγια οι "Δαφνοστεφανωμένοι Έφηβοι" αποτέλεσαν την κορυφαία ομάδα του θεσμού και κατέκτησαν δίκαια το πολυπόθητο τρόπαιο, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα στον μεγάλο τελικό, ο οποίος εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Το αποτέλεσμα βέβαια αποτελεί προσπάθεια χρόνων... με την επένδυση στις ακαδημίες από την στιγμή που ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το τιμόνι της ΠΑΕ να ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ. Γι' αυτό και οι post game δηλώσεις του είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα και ο κόσμος περίμενε να τις ακούσει, μένοντας μάλλον ικανοποιημένος στο άκουσμα πως 4-5 παιδιά από αυτή την φουρνιά θα ενταχθούν άμεσα στην πρώτη ομάδα.

Μπορεί τα λόγια του να ηχούν στα αυτιά πολλών ως ακόμη μία υπόσχεση από τις πολλές που έχουν ακουστεί ανά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η προπονητική ομάδα που έχει δομήσει αυτή την στιγμή προμηνύει το αντίθετο. Αφενός στο τιμόνι του συλλόγου βρίσκεται ο Μεντιλίμπαρ, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν διστάζει να δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά, γεγονός που αποδεικνύεται από την ευεργετική του απόφαση να καθιερώσει ως βασικό πορτιέρο τον Τζολάκη, αλλά και να συμπεριλάβει στην αποστολή του θριάμβου της Πόλης τον νεαρό Κουτσίδη.

Αφετέρου, ο Ισπανός επέλεξε στο τεχνικό του team τον προπονητή της επιτυχίας, τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο οποίος (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των πρωταγωνιστών), αποτελεί πλέον οικογένεια των παικτών της Κ19, τους γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά και μπορεί να τους προωθήσει σε συνεννόηση με την Βάσκο ομόλογο του στην πρώτη ομάδα. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να γίνει για να υπάρξει ουσία και συνέχεια στην σκληρή, πολυετή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες για να αναδειχθεί ένα τέτοιο σύνολο. Ουδόλως πολλά από αυτά τα ταλέντα θα μείνουν αναξιοποίητα... 

Από εκεί και έπειτα, επειδή τα παιδιά είναι ζωή και αντικατοπτρίζουν τα όνειρα που κάναμε μικροί, ιδιαίτερη αξία έχουν οι δηλώσεις και η όμορφη ιστορία του Μπακούλα, του 19χρονου μέσου ο οποίος τρέλανε την Ευρώπη με το γκολ - ψαλιδάκι με το οποίο έγραψε τον επίλογο του θριάμβου. Με το πέρας των πανηγυρισμών και αφού η κάμερα της "Cosmote Tv" τον απαθανάτισε, ο ίδιος δήλωσε πως πρότυπο του αποτελεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο και πως ήθελε να μιμηθεί το ιστορικό τέρμα που είχε πετύχει ο Πορτογάλος θρύλος στο Champions League με αντίπαλο την Γιουβέντους.

Ε, λοιπόν ο Θεός του ποδοσφαίρου συνεχίζει να γράφει πανέμορφες ιστορίες και δημιούργησε μία τέτοια συνθήκη. Η ομοιότητα είναι τρομερή... Τότε ήταν ο Καρβαχάλ ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά για να βρει τον συμπαίκτη του στην "καρδιά" της αντίπαλης περιοχής, χθες (22/04) ήταν ο Κουτσογούλας ο οποίος "σέρβιρε" για να ολοκληρωθεί η (σχεδόν) τέλεια αναπαράσταση. Και αφού ο νεαρός μέσος των "ερυθρόλευκων" πέτυχε αυτό το "έργο τέχνης" και ενώ είχε χάσει τα λόγια του μέσα στην ευτυχία η οποία την διακατείχε, μπόρεσε να συγκροτήσει τον λόγο του για να πει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Συλαϊδόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως δεύτερο πατέρα του.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Οι "μπέμπηδες" του Ολυμπιακού έζησαν το "παραμύθι", αυτό που ονειρεύεται κάθε μικρό παιδί, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο, πως ακόμη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις παθογένειες του, μέσα από την σωστή δουλειά τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code