ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το στοίχημα Μεντιλίμπαρ - Λουτσέσκου


ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δίνουν την δική τους μάχη για το UEFA Europa Conference League. Οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης και θέλουν, να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Βέλγιο από την Μπριζ, ενώ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στην ομάδα της Φενερμπαχτσέ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν κάνοντας ένα καταπληκτικό 60λεπτο κερδίζοντας με 3-0, όμως στην συνέχεια κατάφεραν να δεχθούν δύο γκολ και έτσι έδωσαν την ελπίδα στους Τούρκους για τον επαναληπτικό. Από την άλλη ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε στο Βέλγιο από την Κλαμπ Μπριζ με 1-0, αφού νωρίς νωρίς δέχθηκε το γκολ και ύστερα δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση.

Το στοίχημα Μενιτλίμπαρ και Λουτσέσκου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζοντας καλά τον ΠΑΟΚ, έχοντας κατακτήσει και τίτλους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει σταθεροποιήσει την ομάδα. Οι δύο ομάδες έχουν να διαχειριστούν δύο δύσκολα ματς αύριο, με το στοίχημα φυσικά και των δύο προπονητών να είναι η πρόκριση.

Σίγουρα σε περίπτωση που προκριθούν και οι δύο θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα τόσο για αυτούς και άλλο τόσο για το ranking της Ελλάδας. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που δύο Ελληνικές ομάδες θα έχουν φτάσει μαζί, σε ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τελευταία φορά που Ελληνική ομάδα κατάφερε τέτοιο κατόρθωμα, ήταν ο Παναθηναϊκός στο Champions League, ενώ παλαιότερα η ομάδα των «πρασίνων», είχε φτάσει μέχρι και τον τελικό στο Κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στον Άγιαξ όπου ηττήθηκε.

Τι λένε οι αριθμοί στην Super League για τις δύο ομάδες

Στο κομμάτι του σκοραρίσματος και όχι μόνο δεν θα έλεγε κανείς ότι τα πάνε άσχημα, οι δύο ελληνικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έχει 58 γκολ, σε 414 προσπάθειες, ενώ έχει 29 ασίστ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει 66 γκολ, σε 341 τελικές προσπάθειες και 42 ασίστ.

Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, τίποτα δεν θεωρείται εύκολο, όμως και οι δύο ομάδες έχουν αποδείξει περίτρανα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια τι μπορούν να κάνουν. Να υπενθυμίσουμε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πριν μία διετία είχε βρεθεί ξανά σε αυτή την διοργάνωση και είχε αποκλειστεί, ξανά στην ίδια φάση, από την Μαρσέιγ με 2-1 στο Βελοντρόμ και 0-1 στην Τούμπα. Αυτό φυσικά θέλει να αλλάξει φέτος και να πετύχει μία νίκη που θα την στείλει μία ανάσα πριν τον τελικό. Φυσικά το ίδιο θέλει και η ομάδα των Πειραιωτών, όπου τελευταία φορά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έστησε «πάρτι» με Μασούρα και Τικίνιο πρωταγωνιστές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code