ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Με επιβλητικό τρόπο έφερε την σειρά "στα ίσια".


Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα που έκανε "ιστορικό"παιχνίδι ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 95-79 και ισοφάρισε σε 1-1 την μεταξύ τους σειρά. Πολύ καλή συνολική παρουσία από τους Πράσινους που πλέον έχουν μπροστά τους δυο παιχνίδια στο Βελιγράδι, όπου με ισάριθμες νίκες εξασφαλίζουν την επιστροφή τους στο Final-4 της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά μετά το 2012.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Πράσινους, αφού οι παίκτες της Μακάμπι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, και έχοντας πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας, κατάφεραν να χτίσουν από νωρίς διαφορές που πλησίαζαν τους 10 πόντους. Η νευρικότητα και το άγχος των παικτών του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στην Μακάμπι να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 8 πόντους (20-28), καταφέρνοντας έτσι να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. 

Το δεύτερο όμως δεκάλεπτο ξεκίνησε με έναν εντελώς διαφορετικό ρυθμό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχοντας ως βασικό πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει γρήγορα την διαφορά της Μακάμπι, αλλά και να χτίσει ο ίδιος μια σημαντική διαφορά. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός στην δεύτερη περίοδο και με επιμέρους σκορ 31-11, κατάφερε να "ξεφύγει" με διαφορά 11 πόντων (51-39) στο φινάλε του πρώτου μέρους. Την ίδια στιγμή η Μακάμπι έμοιαζε να μην μπορεί να αντέξει στον φρενήρη ρυθμό των Πράσινων, ενώ η απουσία του Μπολντγούιν γινόταν ολοένα και πιο φανερή στο επιθετικό κυρίως κομμάτι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με την ίδια ενέργεια με την οποία τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και έτσι κατάφερε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την τιμή της διαφοράς, η οποία έφτασε μέχρι και τους 18 πόντους (62-44). Ήταν πλέον φανερό πως ο Παναθηναϊκός έλεγχε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας απέναντι του μια Μακάμπι η οποία αν και έβρισκε κάποιες λύσεις στην επίθεση, έδειχνε να έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα. Με μεγάλα σουτ από τον φοβερό σήμερα Σλούκα ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπέρ του διαφορά, η οποία όμως μειώθηκε στους 11 πόντους (71-60), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδος ξεκίνησε με την Μακάμπι να κάνει ένα γρήγορο σερί 8-0, ρίχνοντας έτσι την διαφορά στους 3 πόντους (71-68), κάνοντας και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι. Η είσοδος και πάλι του Σλούκα στο παρκέ έδωσε στους Πράσινους την απαραίτητη ηρεμία, όμως πλέον το παιχνίδι ήταν σίγουρο πως θα κρινόταν στις τελευταίες κατοχές. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι Πράσινοι βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση, και σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα, ανέβασαν την διαφορά στους 12 πόντους (82-70). Με τον Σλούκα να βρίσκεται σε "βραδιά καριέρας" ο Παναθηναϊκός ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους (89-75), και πλέον βρισκόταν πολύ κοντά στην ισοφάριση της σειράς. Το τελικό 95-79 χάρισε την πολύ μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό, και φυσικά τον κράτησε "ζωντανό" στην μάχη για το εισιτήριο του Final-4.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σλούκας που "σταμάτησε" στους 29 πόντους, ενώ για την Μακάμπι πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπράουν με 18 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code