ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία- Ολυμπιακός 1-5: Πεντάρα στην Φθιώτιδα και κοιτάει τώρα Φενέρ


Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο Δημοτικό στάδιο της Λαμίας και με κυριαρχικό ποδόσφαιρο επικράτησε με 1-5 και έτσι προσπέρασε προσωρινά τον Παναθηναϊκό και μείωσε την διαφορά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Τα γκολ τα πέτυχαν οι Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί και τα αυτογκόλ του Παπαδόπουλου και Κορνέζου. 

Α' ημίχρονο 

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε  την κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά και να ήταν πιεστικός αλλά η Λαμία ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη, όταν βγήκε στην αντεπίθεση ο Λέικ έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω απ' την εστία του Τζολάκη στο 6ο λεπτό. 

Αυτήν την στιγμή ήταν η στιγμή του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Σαντιάγκο Έσε να επιχειρεί ένα άμεσο σουτ μετά από το διώξιμο της άμυνας της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη και οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 22΄. Ο Μάρτινς επιχείρησε το συρτό γέμισμα, αποδέκτης της φάσης, ήταν ο Γιόβετιτς, έκανε την προσποίηση στον Παπαδόπουλος στην συνέχεια σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ.  Τρία λεπτά από την φάση του γκολ, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ κέρδισε πέναλτι, καθώς o Τσιλούλης ανέτρεψε τον Ρέτσο και ο Τσακαλίδης θεώρησε ότι ήταν παράβαση, δίνοντας πέναλτι στους φιλοξενούμενους, το εκτέλεσε ο Ελ Κααμπί το εκτέλεσε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 17 του γκολ στο πρωτάθλημα, μένοντας μόνος πρώτος στον πίνακα τον σκόρερ. 

Στην συνέχεια το παιχνίδι κύλησε με τον Ολυμπιακό να καταβάλει ασφυκτική πίεση στην Λαμία και με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση. Στο 40΄ο Μασούρας σύγκλινε προς την μεγάλη περιοχή, επιχείρησε το σουτ αλλά ήταν άστοχο. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έκανε το 0-3, όταν ο Μασούρας τροφοδότησε τον Γιόβετιτς από τα δεξιά, εκείνος έκανε το γέμισμα και ο Παπαδόπουλος έκανε την προβολή και έβαλε άθελα του την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Σύνοψη πρώτου μέρους 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά με ένα επιθετικό σύστημα 4-2-2-2, ενώ η Λαμία φαινόταν ότι θα πήγαινε σε αντεπιθέσεις με το 4-4-2. Εν τέλει ο Ολυμπιακός είχε την ασφυκτική κυριαρχία του αγώνα, η Λαμία δεν ανησύχησε καθόλου τους ερυθρόλευκους και με δύο γκολ των επιθετικών του Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς και το αυτογκόλ του Παπαδόπουλου έγραψε το 0-3 για το πρώτο μέρος. 

Β' ημίχρονο 

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, με την διαφοροποίηση ότι η Λαμία αύξησε πίεση για να πετύχει μέσω αντεπιθέσεων κάποιο τέρμα. Αυτή η τακτική λίγο έλειψε να την ωφελήσει, όταν ο Τσιλούλης μετά από προσωπική ενέργεια τροφοδότησε τον Λάκε αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο στο 50΄. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ απείλησε με τον Μαρτίνς με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.  Στο 63΄οι Πειραιώτες ήλθαν μια ανάσα από το τέταρτο γκολ, διότι μετά από βαθιά μεταβίβαση ο Μαρτίνς βγήκε σε σημείο τέτ- α τέτ αλλά ο Κοσέλεφ του έβαλε στοπ.  Ο Μασούρας συνδυάστηκε υπέροχα με τον Έσε προς τα δεξιά, ο τελευταίος έκανε το γέμισμα, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Κορνέζου, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα Μολδαβού πορτιέρε στο 80ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα επιτεύχθηκε και το πέμπτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Τζολάκης έκανε το βολέ το γύρισμα του Κορνέζου με το κεφάλι προς τον Κοσέλεφ ήταν αδύναμο, έτσι ο Ελ Αραμπί μπήκε στην πορεία της μπάλας πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και σκόραρε. 

Η απάντηση της Λαμίας ήταν γρήγορη, καθώς στο 88΄ο Τόσιτς βρήκε τον Λέικ με εξονυχιστική ακρίβεια και ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση νίκησε τον Τζολάκη και μείωσε για την ομάδα της Φθιώτιδας. 

Σύνοψη δευτέρου μέρους 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αύξησαν την ένταση του παιχνιδιού της, άσκησαν πίεση προσπαθώντας να βγούν στις αντεπιθέσεις, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν ήταν επικερδείς, διότι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το κυριαρχικό ποδόσφαιρο της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ και έτσι το τελικό σκορ έγραψε 1-5.  Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός βρίσκεται προσωρινά στην τρίτη θέση 63 βαθμούς και η Λαμία με την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της με παθητικό 14 τέρματα θα παραμείνει στην έκτη θέση με 34 βαθμούς. Επόμενο ματς για τον Ολυμπιακό είναι με τον ΠΑΟΚ στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 21/04 και ώρα 20:30 και η Λαμία με τον Παναθηναϊκό(14/04) την Κυριακή στις 17:00..  

 Ενδεκάδες

Λαμία( Λεωνίδας Βόκολος) (4-4-2) Κοσέλεφ, Σιμόν,(Βασιλαντωνόπουλος 65΄) Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Νούνιες, Στάνκο, Λέικ, Τσιλούλης,(Τόσιτς 65΄) Μαρτίνες(Κοντονίκος 75΄ 

Ολυμπιακός(4-2-2-2) (Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ) Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Αμπί, Ρέτσος,(Ρούμπεν Βέζο58΄) Ρόντινεϊ,(Κίνι 46΄) Όρτα,(Ιμπόρα 70΄) Έσε, Μασούρας, Μάρτινς,(Καμπράλ 70΄) Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί( Ελ Αραμπί 58΄) 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code