ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

34η αγωνιστική Euroleague: Φινάλε με νίκες για Παρτιζάν και Βιλερμπάν.


Η τελευταία αγωνιστική της Regular Season της Ευρωλίγκας βρήκε τις Παρτιζάν και Βιλερμπάν να πετυχαίνουν σημαντικές νίκες γοήτρου απέναντι σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

  Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, Παρτιζάν και Βαλένθια έδωσαν ένα ανταγωνιστικό αγώνα με την Σερβική ομάδα να πανηγυρίζει στο τέλος με σκορ 79-66. Στο ξεκίνημα βέβαια του αγώνα, οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου, κλείνοντας μάλιστα την περίοδο στο +6 (15-21). Στην συνέχεια, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένη και προσπέρασε στο σκορ, με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ντέρμπι, με την Βαλένθια να προηγείται στην ανάπαυλα με βραχεία κεφαλή (35-37). 

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι παρέμεινε ανταγωνιστικό με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ. Η διαφορά ήταν ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν η Παρτιζάν εκείνη που διατηρούσε το προβάδισμα. Με την Παρτιζάν να ξεκινά την τελευταία περίοδο με προβάδισμα 6 πόντων (58-52), όλα έδειχναν πως το παιχνίδι είχε αρχίσει να "γέρνει" προς την μεριά της Σερβικής ομάδας, εκμεταλλευόμενοι και την δυναμική της έδρας της. Πράγματι στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός "άνοιξε" και η διαφορά έφτασε και σε διψήφιες τιμές, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 79-66, με την Παρτιζάν να κλείνει με θετικό πρόσημο, αυτήν την σε γενικές γραμμές μέτρια Ευρωπαϊκή πορεία. 

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νάναλι με 19 πόντους, ενώ για την Βαλένθια ξεχώρισε ο Οντζελέγιε με 17 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 35-37, 58-52, 79-66


Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της φετινής Regular Season στο Αστρομπάλ, η Βιλερμπάν πανηγύρισε μια σημαντική νίκη για λόγους γοήτρου με 76-72 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα "αγγαρείας" και για τις δύο ομάδες, ωστόσο ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Βιλερμπάν έδειξε αποφασισμένη να παλέψει και να κλείσει την φετινή χρονιά με μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Ενδεικτικό αυτού ήταν το + 6 των Γάλλων στην πρώτη περίοδο (24-18). Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα ήταν πιο συγκεντρωμένη και πήγε στα αποδυτήρια με προβαδισμα 4 πόντων (38-42). Στο δεύτερο μισό το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό και η Μπαρτσελόνα δεν έδειχνε σε θέση να "ξεφύγει" με κάποια διαφορά στο σκορ. Η τρίτη περίοδος βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με σκόρ 57-57, και η τέταρτη περίοδος αναμενόταν συναρπαστική. Οι Γάλλοι κατάφεραν να "αντέξουν" στην πίεση του ντέρμπι και πανηγύρισαν στο τέλος μια σπουδαία νίκη με 76-72 απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα η οποία δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έκβαση του ματς. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Λοβέρν που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, ενώ για τους Καταλανούς καλή εμφάνιση έκανε ο Γιοκουμπάιτις με 12 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 38-42, 57-57, 76-72

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code