ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1: Ιωαννίδης και Μπακασέτας τον έβαλαν στο "κυνήγι" του τίτλου!


Με ένα τρίλεπτο να αποδεικνύεται αρκετό και τον Ιωαννίδη να κάνει απίθανο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ανατροπή και επικράτησε της Ένωσης στη Λεωφόρο με 2-1 και επέστρεψε στην "κούρσα" του τίτλου μειώνοντας στο -4 από τον ΠΑΟΚ και στο -3 από την σημερινή αντίπαλο. 



Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξεκίνημα με γκολ για την Ένωση η οποία μπήκε δυναμικά στο ματς και από την αρχή έδειξε τις "διαθέσεις" της! Σέντρα του Τσούμπερ, ο Χουάνκαρ δεν άφησε τη μπάλα να βγει άουτ και ο Ελίασον με πάσα πάρε-βάλε έδωσε την ασίστ στον Βίντα, ο οποίος σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 (5'). "Απάντηση" για το Τριφύλλι με τον Ιωαννίδη να περνάει τον Βίντα, να πασάρει εξαιρετικά στον Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο απέναντι από τον Αθανασιάδη να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι της εστίας (10')! Νέα μεγάλη ευκαιρία στο ματς για τους φιλοξενούμενους, με τον Γκαρσία να φεύγει μόνος του με τον Τσούμπερ απέναντι, να του πασάρει και τον Ελβετό να καθυστερεί να πλασάρει και να μην σκοράρει (12')! "Ροντέο" το ματς από το ξεκίνημά του, με το πρώτο δεκάλεπτο να μας επιφυλάσσει ένα γκολ, ένα δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Απευθείας φάουλ του Μπακασέτα από τα 30 μέτρα, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Αθανασιάδης (18'). Οι γηπεδούχοι, μετά το νωθρό ξεκίνημά τους, ισορρόπησαν το παιχνίδι, με την Ένωση να προσπαθεί να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο με τον Λιβάι Γκαρσία και τους Ελίασον και Τσούμπερ. Οι Πράσινοι σκόραραν στο 24ο λεπτό με κεφαλιά του Μπακασέτα, το γκολ όμως ακυρώθηκε καθώς ο Αράο που έβγαλε τη σέντρα ήταν σε θέση οφσάιντ. Η διπλή φάση του 32ου λεπτού έφερε και την ισοφάριση εν τέλει για τον Παναθηναϊκό. Ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Μουκουντί, πλάσαρε τον Αθανασιάδη με τον τελευταίο αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπακασέτας με ένα δυνατό συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Ένωσης "έγραψε" το 1-1! Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μουκουντί έκανε νέο λάθος, καθώς δεν απομάκρυνε εγκαίρως, με τον Ιωαννίδη να του παίρνει ξανά την μπάλα, να "τσιμπάει" προ του Αθανασιάδη και να βάζει φωτιά στη Λεωφόρο για το 2-1 των γηπεδούχων (34'). Ανατροπή μέσα σε 2 λεπτά για τον Παναθηναϊκό, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα προσωπικά λάθη του κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ και πήρε "κεφάλι" στο σκορ! Ημίχρονο στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, μετά το κακό του ξεκίνημα, να εκμεταλλεύεται τα λάθη της Ένωσης στην άμυνα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (2-1)!


Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Εξαιρετική στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Μπακασέτα να κάνει την προσωπική ενέργεια, να πασάρει στον Ιωαννίδη, με τον Έλληνα επιθετικό να κάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ (55'). "Γυριστό"σουτ του Αραούχο από το ύψος της περιοχής, ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια (65'). Ευκαιρία για το Τριφύλλι να κάνει τρία τα τέρματά του, με τον Ιωαννίδη από δύσκολη θέση να στέλνει την μπάλα ψηλά (74'). Η Ένωση δυσκολευόταν αρκετά να προσεγγίσει την περιοχή των γηπεδούχων με αξιώσεις, με τις περισσότερες σέντρες των παικτών της να καταλήγουν είτε στον Ακαϊντίν είτε στον έτερο αμυντικό, τον Γεντβάι. Μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση να ισοφαρίσει, με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί το φάουλ και τον Ντραγκόφσκι να στέλνει την μπάλα κόρνερ (90+2'). Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα στο ματς είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν απειλούνταν, όμως δεν μπορούσε να φανεί απειλητική για την εστία του Ντραγκόφσκι. Μια από τις τελευταίες απόπειρες της ΑΕΚ για ισοφάριση δεν βρήκε στόχο, με τον Πόνσε να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει άουτ (90+6'). Τίποτα παραπάνω στο ματς με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μία μεγάλη νίκη με ανατροπή και να ξαναμπαίνει στο "παιχνίδι" του τίτλου!




Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (61' Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88' Βιλένα), Μπακασέτας (88' Πέρεθ), Μπερνάρ (79' Λημνιός), Βέρμπιτς (61' Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57' Πινέδα), Γιόνσον (70' Άμραμπατ), Μάνταλος (57' Αραούχο), Τσούμπερ (57' Γκατσίνοβιτς) Γκαρσία (57' Πόνσε).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code