ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

O Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού και πάσης Ευρώπης ηγέτης!


Στον "πυρετό" της ιδιαίτερης, αλλά κατά τα φαινόμενα επιτυχημένης ευρωπαϊκής πορείας που διανύει ο Ολυμπιακός, το SNG εντοπίζει την "συνταγή" της επιτυχίας στο πρόσωπο του αρχηγού, Κώστα Φορτούνη.

Διάλλειμα για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και δη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ελλάδος, σημαίνει αρκετός χώρος για αναλύσεις. Και μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να έχει επιλέξει συνειδητά να απέχει από την προσπάθεια της "γαλανόλευκης" η οποία έδειχνε να μην τον υπολογίζει, ωστόσο οι εμφανίσεις του σε διασυλλογικό επίπεδο χρίζουν ιδιαίτερης αναφοράς.

"Πράγματα και θαύματα" κάνει φέτος ο Τρικαλινός μέσος με την φανέλα των "ερυθρόλευκων", δείχνοντας πως σε ηλικία 31 ετών έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τους δύο χιαστούς και πως δικαίως φορά το περιβραχιόνιο της ομάδας του. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε αριθμούς, οι οποίοι συνήθως μαρτυρούν την αλήθεια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου το επίπεδο των αντιπάλων είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Τι έχει καταφέρει λοιπόν ο άσος των Πειραιωτών; Σε 14 συνολικά εμφανίσεις (σ.σ. προκριματικά - όμιλοι Europa League και νοκ άουτ Conference League), αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον απόλυτο play - maker του συλλόγου. Συνεισφορά σε 13 τέρματα με 4 προσωπικά και 9 ασίστ, εκ των οποίων οι 5 καταγράφηκαν στους ομίλους του άλλοτε Κυπέλλου UEFA, με αποτέλεσμα να τερματίσει πρώτος ανάμεσα σε όλους τους ανταγωνιστές του. 

Φυσικά η δουλειά του δεν περιορίζεται μόνο στα εντυπωσιακά του νούμερα, καθώς κουβαλάει εξαιρετικά την μπάλα, δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του και προσφέρει εμπνεύσεις σε κρίσιμα σημεία των παιχνιδιών, όπως η εκτέλεση φάουλ απέναντι στην Μακάμπι που αποσυντόνισε την αντίπαλη άμυνα και οδήγησε στο γκολ του Γιόβετιτς. Συνιστά λοιπόν τον απόλυτο ηγέτη του Ολυμπιακού, αυτόν που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, εκεί που η μπάλα "καίει" και χρειάζεται κάποιος που μπορεί να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις.

Θετική είναι και η παρουσία του στην Stoiximan Super League, όπου σε 22 παραστάσεις έχει καταγράψει 6 τέρματα... έχοντας δημιουργήσει ακόμη 7, ωστόσο οι εμφανίσεις του εκτός των συνόρων παραμένουν πιο εντυπωσιακές. Αυτά βλέπει ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος γνωρίζει ότι διαθέτει στη φαρέτρα του ένα υπερπολύτιμο "όπλο" και πιθανότατα θα εισηγηθεί της ανανέωσης του συμβολαίου του. Μένει να φανεί αν διοίκηση και Φορτούνης επιθυμούν να συνεχίζουν να πορεύονται στην ίδια σελίδα, ώστε ο ίδιος να κλείσει κατά πάσα πιθανότητα την καριέρα του στην ομάδα την οποία υπηρετεί από τα τμήματα υποδομής της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code