ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

30η αγωνιστική EuroLeague: Συνέχισαν με νίκες οι Ρεάλ και Μακάμπι

 




Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις συνεχίστηκε η 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους απέναντι στους ουρανούς της βαθμολογίας, Άλμπα Βερολίνου και Βιλερμπάν.


Στο Βερολίνο η γηπεδούχος Άλμπα παρότι έχει χάσει εδώ και καιρό κάθε βαθμολογικό κίνητρο, ξεκίνησε με περίσσια ενέργεια το παιχνίδι απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, και έτσι κατάφερε να προηγηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Την ίδια στιγμή η «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε άμεσα το «μουδιασμένο» της ξεκίνημα και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι στο πρώτο μισό, με τους Γερμανούς να προπορεύονται με 4 πόντους (40-36). 

Στο δεύτερο ημίχρονο το ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στην πρωτοπορία. Η Άλμπα Βερολίνου διατήρησε την απόδοση της σε πολύ υψηλά επίπεδα και κατάφερε να «κοιτάξει στα μάτια» την πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους Μαδριλένους να απολαμβάνουν οριακή διαφορά ενός πόντου (57-58). Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Άλμπα έδειξε ικανή να φτάσει στην μεγάλη επικράτηση, ωστόσο στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων έγινε πιο αισθητή, γεγονός που επέτρεψε στην «Βασίλισσα» να φτάσει στην νίκη με σκορ  86-79.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ματ Τόμας που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, ενώ για την Ρεάλ πρωταγωνιστής ήταν ο Μάριο Χεζόνια με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ.


Μπορεί το παιχνίδι ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βιλερμπάν να είχε από την αρχή ξεκάθαρο φαβορί, όμως η γαλλική ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο Βελιγράδι και «έβαλε δύσκολα» στην ομάδα του Όντετ Κάτας. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας οριακή διαφορά υπέρ τους (47-49). 

Στην επανάληψη, η γαλλική ομάδα ξεκίνησε με την μέγιστη συγκέντρωση και κατάφερε να «χτίσει» διαφορά μέχρι και 10 πόντων (54-64), βάζοντας «στα σχοινιά» την Μακάμπι, η οποία ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει άμεσα στο ματς, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με οριακό προβάδισμα των φιλοξενούμενων (66-69). Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο οι δυο ομάδες πήγαιναν «πόντο - πόντο», και όλα ήταν ανοιχτά σχετικά με τον νικητή του παιχνιδιού. Στα τελευταία λεπτά όμως ο Κόλσον ήταν ο παίχτης «κλειδί» για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στην νίκη με το τελικό 98-90. Με την νίκη αυτή οι Ισραηλινοί διατήρησαν ακμαίες τις ελπίδες τους για την παρουσία τους στο Play In tournament της Ευρωλίγκας. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπόλντγουιν με 30 πόντους και 10 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, για τους αξιόμαχους Γάλλους ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 18 πόντους και 5 ασίστ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code