ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Με ποδόσφαιρο αλάνας δεν κερδίζεις παιχνίδια...


Μετά από μια ακόμη ισοπέδωση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιστρέφει στις "εργοστασιακές ρυθμίσεις", θυμίζοντας την καμμένη γη που παρέλαβε.


Ένα βήμα μπροστά δύο πίσω


Σίγουρα κανείς δεν περίμενε αυτήν την εικόνα από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και πριν από την σέντρα, οι φίλαθλοι, και γενικά ο κόσμος, ήταν έτοιμος να δει στο γήπεδο κάποια αντίδραση και όχι μια ακόμη πανολεθρια. Από πλευράς Βάσκου, η ενδεκάδα ήταν παρόμοια με αυτήν της Πέμπτης, έχοντας ορισμένες αλλαγές προσώπων. 


Ο τρόπος αντιμετώπισης ήταν κάκιστος. Μηδενική δημιουργία. Παίκτες χωρίς νεύρο. Λες και βλέπαμε παιδάκια να παίζουν σε αλάνα. Οι επιστροφές των ποδοσφαιριστών ήταν ανύπαρκτες και η αμυντική λειτουργία ήταν αισχρή. Όσες φορές η αντίπαλη ομάδα "πάτησε" περιοχή, αυτομάτως έβρισκε και δίχτυα. Στο χθεσινό παιχνίδι, το "τριφύλλι" εκμεταλλεύτηκε τις αδράνειες της ερυθρόλευκης άμυνας και έκανε κυριολεκτικά "πάρτι". Οι αδυναμίες στα μπακ να μαρκάρουν, ο μόνος και αβοήθητος Κάρμο να "τραβάει" όλο το κουπί, και τα χαφ (Έσε, Όρτα), να είναι εκτός τόπου και χρόνου.


Από τα πρώτα λεπτά είδαμε ποιος κυριαρχούσε στο χορτάρι και δεν φορούσε κόκκινα. Μπορεί το "πρόσωπο" του Παναθηναϊκού να έχει αλλάξει σε σχέση με την αρχή της σεζόν αλλά στον Πειραιά ήρθε με έναν στόχο, και δεν ήταν άλλος από το διπλό.


Και στην επίθεση ποιος; 


Και ας πούμε πως στην τελική η άμυνα είναι η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού, για την επίθεση δεν υπάρχει αντίκτυπο της όλης εικόνας; Ακόμα και στα παιχνίδια με την Φερετσβάρος, το γκολ ήρθε πολύ δύσκολα και στο Φάληρο αλλά και εκτός (πέναλτι). Ακόμα και χθες, αν δεν είχε την έμπνευση ο Ποντένσε να κάνει την ατομική ενέργεια, πιθανόν ο Ολυμπιακός να έμενε χωρίς γκολ. Η δημιουργία έχει στερέψει και επιθετικά για τον Ολυμπιακό. Σε αυτό ίσως και να φταίει η "πτώση" του Φορτούνη που το τελευταίο διάστημα είναι η σκιά του εαυτού του. Όσο ο Έλληνας παίκτης ήταν σε καλό φεγγάρι, είχε και ο Ολυμπιακός τα θετικά αποτελέσματα.


Χθες το μόνο θετικό στην επίθεση ήταν ο Ποντένσε. Δυστυχώς ο Πορτογάλος αγωνιζόταν μόνος του στην επίθεση, έχοντας ένα μεγάλο μέρος τον φάσεων των Πειραιωτών στα τελευταία παιχνίδια. Αρκετά δγμιουργικός αλλά χωρίς κάποιον να τον βοηθήσει επιθετικά. Ακόμα και ο μέχρι πρότινος φορμαρισμένος Μασούρας, δεν είχε την ανάλογη απόδοση. 


Για τα δυο φορ ούτε λόγος, αφού τόσο ο Ελ Κααμπί και άλλο τόσο ο Ναβάρο, δεν υπήρχαν στο γήπεδο, με τον τελευταίο να είχε και την μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, πριν το 1-2. Εκεί ίσως να βλέπαμε κάτι διαφορετικό αλλά με τις εικασίες δεν αλλάζει τίποτα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code