ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Προμηθέας Πάτρας - Χάποελ Χολόν 92-93: Πάλεψε αλλά λύγισε στο φινάλε.


Πληρώνοντας κάποια κενά διαστήματα σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού, ο Προμηθέας δεν κατάφερε να νικήσει την Χάποελ Χολόν στο Δ.Τόφαλος, και έτσι έδωσε παράταση στην επίτευξη της πρόκρισης του στην "φάση των 8" του Basketball Champions League. Πλέον, το μόνο που χρειάζεται η ομάδα της Πάτρας είναι να κερδίσει την επόμενη εβδομάδα την αδιάφορη βαθμολογικά ΑΕΚ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή ένταση και νευρικότητα, ωστόσο στην διάρκεια του δεκαλέπτου οι δυο ομάδες ξεκίνησαν να βρίσκουν ρυθμό και έτσι να είναι πιο εύστοχες. Ο Προμηθέας έδειξε από την αρχή πως ήθελε να ελέγξει την έκβαση της αναμέτρησης, και έτσι διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα - έστω και βραχύ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3 πόντους (24-21). 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα από το Ισραήλ αιφνιδίασε τους Πατρινούς και ούσα ιδιαίτερα εύστοχη έξω από την γραμμή των 3 πόντων, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και την ίδια στιγμή δημιούργησε μια διαφορά 8 πόντων υπέρ της (25-33). Την ίδια στιγμή, ο Προμηθέας έμοιαζε βραχυκυκλωμένος βιαστικός στην επίθεση του, με αποτέλεσμα η διαφορά υπέρ της Χάποελ να φτάσει στους 13 πόντους (27-40). Η εικόνα του παιχνιδιού στο υπόλοιπο της περιόδου δεν άλλαξε και έτσι η Χολόν βρέθηκε να προηγείται στο τέλος του ημιχρόνου με 13, 47-34. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πιο αποτελεσματική και προσπάθησε να μειώσει την διαφορά, ώστε να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Ωστόσο η Χάποελ συνέχισε να βρίσκει διαρκώς λύσεις και έτσι κατάφερε να διατηρεί την διαφορά σε διψήφιες τιμές. Το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους Ισραηλινούς να προπορεύονται με διαφορά 14 πόντων (59-73), και όλα έδειχναν πως ο Προμηθέας είχε πολύ δύσκολο έργο αν ήθελε να φτάσει στην νίκη. 

Το τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο ξεκίνησε με τελείως διαφορετική συνταγή για τους γηπεδούχους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και φυσικά για να διεκδικήσουν την νίκη. Σιγά σιγά άρχισαν να "μπαίνουν" τα μεγάλα σουτ για τους "Προμηθείς" και έτσι η διαφορά σιγά σιγά μειώθηκε και το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Το φιναλε αναμενόταν συναρπαστικό. Δυστυχώς όμως για τους παίκτες του Προμηθέα, η Χάποελ όχι μόνο δεν έχασε την συγκέντρωση της, αλλά βρήκε και η ίδια τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις, ώστε να φτάσει στο τελικό 92-93 και να "αποδράσει" με την νίκη από την Πάτρα. 

Το σημαντικό για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι πως παρά την οδυνηρή ήττα, διατήρησε την διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων και έτσι κατέχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. 

Από πλευράς ατομικών επιδόσεων, για τους γηπεδούχους, για μια ακόμη φορά κορυφαίος ήταν ο Κάουαν με 30 πόντους, ενώ για την Χάποελ Χολόν πρώτος σκόρερ ήταν ο Χέρβεϊ με 20 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 34-47, 59-73, 92-93

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code