ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 79-81: Νίκη "χρυσάφι" και "μια ανάσα" από το πλεονέκτημα έδρας.

 


Σε ένα παιχνίδι "ακατάλληλο για καρδιακούς", ο Παναθηναϊκός αν και παρουσίασε δυο πρόσωπα στα δυο ημίχρονα του αγώνα, πανηγύρισε μια υπερπολύτιμη απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια με 81-79, χάρη σε ένα καλάθι του Ναν σχεδόν σε νεκρό χρόνο. Πλέον με δυο αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάληψη του πολυπόθητου πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των Playoff.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πράσινους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, ρίχνοντας "στα σχοινιά" από νωρίς την Βίρτους, βασιζόμενοι κυρίως στην εντυπωσιακή τους ευστοχία πίσω από την γραμμή των τριών πόντων. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατάφερε να χτίσει από νωρίς μια διψήφια διαφορά (11-21), εκμεταλλευόμενη το πολύ καλό ξεκίνημα των Γκράντ και Σλούκα. Ενδεικτικό της πολύ καλής εικόνας του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα, ήταν η διαφορά των 12 πόντων με την οποία τελείωσε η πρώτη περίοδος, για τους φιλοξενούμενους (16-28). 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πράσινοι ξεκίνησαν ακριβώς με την ίδια ένταση αλλά και το ίδιο καθαρό μυαλό, γεγονός που τους επέτρεψε να προηγούνται με σχετική άνεση, απέναντι σε μια Βίρτους που έμοιαζε μακριά από τον καλό της εαυτό και ακόμα περισσότερο έδειχνε ιδιαιτέρως βιαστική στις επιλογές της. Στην διάρκεια του δεκαλέπτου οι Λεσόρ και Ναν άρχισαν να γίνονται και αυτοί με την σειρά τους πιο επιδραστικοί στην επίθεση του Παναθηναϊκού και έτσι το "Τριφύλλι" πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 14 πόντων υπέρ του (37-51). 

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε περισσότερη ένταση, κυρίως λόγω της προσπάθειας που έκαναν οι γηπεδούχοι προκειμένου να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης. Ειδικότερα η Ιταλική ομάδα βελτίωσε την άμυνα της και κατάφερε να βρει και κάποιες επιθετικές λύσεις, ρίχνοντας την διαφορά μέχρι και τους 5 πόντους (53-58). Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός έκανε κάποια επιπόλαια λάθη στην επίθεση του, κατάφερε όμως χάρη στην επιθετική δεινότητα του Κώστα Σλούκα να διατηρήσει το προβάδισμα. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται, αλλά με μειωμένη διαφορά 6 πόντων (59-65). 

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ξεκινούν με καλές επιθετικές επιλογές, ρίχνοντας έτσι την διαφορά "στον πόντο" (64-65). Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι και κάθε κατοχή έμοιαζε όλο και πιο κρίσιμη. Με τρίποντο του Λούντμπεργκ, οι Ιταλοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν (69-69), 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα προσπέρασαν χάρη σε ένα ζευγάρι βολών από τον Σενγκέλια (71-69), όμως την στιγμή εκείνη εμφανίστηκε ο Ναν, οποίος πέτυχε 5 προσωπικούς πόντους για τον +3 του Παναθηναϊκού (71-74). Ακολούθησαν 5 προσωπικοί πόντοι από τον Μπελινέλι, ο οποίος έδωσε ξανά το πρόβαδισμα στην ομάδα του (76-74). Με 2/2 βολές από τον Σλούκα, είχαμε νέα ισοπαλία (76-76), ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε. Με ένα μεγάλο τρίποντο από τον Ντόμπριτς, οι Ιταλοί πήραν και πάλι το προβάδισμα (79-76), όμως ακολούθησε ένα τρομερό "καλάθι και φάουλ" από τον Γκριγκόνις για την νέα ισοπαλία (79-79), για να έρθει ένα μεγάλο καλάθι από τον Ναν για την μεγάλη "απόδραση" του Παναθηναϊκού από την Ιταλία με το τελικό (79-81). 

Κορυφαίος για την Βίρτους ήταν ο Σενγκέλια με 19 πόντους, ενώ για τους Πράσινους ξεχώρισε ο Κώστας Σλούκας με 20 πόντους και 4 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 37-51, 59-65, 79-81

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code