ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Προμηθέας Πάτρας - Άρης: 70-57: Σημαντική νίκη με φόντο τα Play-Off για τους Πατρινούς

 


Έχοντας τον πλήρη έλεγχο του ματς σε όλη την διάρκεια, ο Προμηθέας Πάτρας έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της απαιτητικής συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, απέναντι στον Άρη με 70-57. Μακριά από τον καλό της εαυτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έμεινε μόλις στους 57 πόντους. Με την νίκη αυτή ο Προμηθέας έκανε το 2/2 απέναντι στον Άρη στο φετινό πρωτάθλημα και έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. 


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δείχνουν νευρικές, απόρροια και της πρόσφατης αποχής λόγω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες. Το σκορ παρέμεινε χαμηλά στα πρώτα λεπτά, με τον Προμηθέα όμως να δείχνει πιο σταθερός και να καταφέρνει έτσι να προηγείται στο σκορ. Ενδεικτικό και του χαμηλού ρυθμού ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Πατρινούς να προηγούνται με 6 πόντους (20-14). 

Στην δεύτερη περίοδο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την ομάδα του Προμηθέα να εξακολουθεί να είναι πιο συγκεντρωμένη, φτάνοντας μάλιστα και την διαφορά σε διψήφιες τιμές. Με τρίποντο του Πάπας, στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 13 (27-14), με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό. Στο σημείο εκείνο όμως η ομάδα του Άρη προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, όπως αναμενόταν, και κατάφερε να μειώσει στους 5 (31-26), με την ομάδα όμως του Ηλία Παπαθεοδώρου να βρίσκει λύσεις και έτσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 8 πόντους για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους (37-29). 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αισθητά βελτιωμένοι στο παρκέ και κατάφεραν να περιορίσουν την διαφορά, φτάνοντας την μέχρι και στους δυο πόντους (38-36), όμως η ομάδα της Πάτρας συνέχιζε να είναι εύστοχη και έτσι ήταν σε θέση να διατηρεί το προβάδισμα. Στην διάρκεια του ημιχρόνου, η πολυφωνία των γηπεδούχων στην άμυνα αλλά και η καλή τους άμυνα, τους επέτρεπαν να οικοδομούν διψήφιες διαφορές. Την ίδια στιγμή, ο Άρης έμοιαζε εγκλωβισμένος και βιαστικός, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει σε κανένα σημείο του ματς να πιέσει έντονα την ομάδα του Προμηθέα. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται για πρώτη φορά με 15 πόντους (56-41). 

Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα για να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και παρά το γεγονός ότι η διαφορά μειώθηκε εκ νέου στους 5 πόντους, 4 λεπτά πριν το φιναλε (59-54), στο τέλος η ομάδα του Άρη δεν είχε άλλες δυνάμεις και έτσι ο Προμηθέας έφτασε στην νίκη με τελικό σκορ 70-57. 

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν για ακόμη μια φορά ο Χέιλ με 16 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης οι Κάουαν (14π.) και Στίβενς (12π.,5ριμπ.). Για την ομάδα του Άρη ξεχώρισε ο Τολιόπουλος με 13 πόντους και ο Χάρελ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 37-29, 56-41, 70-57

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code