ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ερνέστο Βαλβέρδε: Ο "Τσινγκούρι" των Βάσκων έτοιμος να γράψει ιστορία... 40 χρόνια μετά!

Στον απόηχο ενός ακόμη θριάμβου της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον θεσμό του Copa Del Ray, το Sportsnewsgreece σκιαγραφεί το προπονητικό φαινόμενο που ονομάζεται Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στη Κούβα είχαν τον Φιντέλ Κάστρο, στη Νότιο Αφρική τον Νέλσον Μαντέλα και στη "χώρα των Βάσκων" έχουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον άνθρωπο ο οποίος την τελευταία δεκαετία σήκωσε και πάλι την σημαία της Μπιλμπάο ψηλά και την διατηρεί στο κορυφαίο επίπεδο - αναλογικά με τα δεδομένα του συλλόγου. Ακόμη ένας τελικός για την ομάδα του, ακόμη μία φορά έργο δικό του και ολόκληρη η Ισπανία υποκλίνεται σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές που εργάστηκαν σε αυτή τον 21ο αιώνα.

Πριν από έξι χρόνια πήρε τη τολμηρή απόφαση να κάνει το βήμα παραπάνω για να γίνει μέλος της Μπαρτσελόνα και να δοκιμαστεί στο κορυφαίο επίπεδο, κατακτώντας (σχεδόν) τα πάντα απέναντι στη ορκισμένη "εχθρό" Ρεάλ Μαδρίτης. Απολογισμός δύο πρωταθλήματα σε ισάριθμες σεζόν και ένα κύπελλο, ωστόσο ο ίδιος πληγώθηκε από τους οδυνηρούς αποκλεισμούς στο UEFA Champions League (σ.σ. με Ρόμα και Λίβερπουλ).

Όταν είδε πως το κλίμα δεν τον χωρούσε πλέον στη Καταλονία, σύλλεξε τα κομμάτια του και πραγματοποίησε διάλλειμα τετραετίας ώστε να συγκεντρώσει τις σκέψεις του. Και όταν ο ίδιος αισθάνθηκε έτοιμος επέστρεψε, που αλλού, στο ποδοσφαιρικό του σπίτι, το Σαν Μαμές. Με γεμάτες τις μπαταρίες και με "δίψα" για επιτυχίες ανέλαβε ξανά τον πάγκο της Μπιλμπάο, με αποτέλεσμα την δεύτερη του χρόνια οι προσπάθειες του να "καρποφορούν".

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός τους είναι η 5η θέση στη La Liga, κυνηγώντας το όνειρο του Champions League όντας σε απόσταση μιας νίκης από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με το εντυπωσιακό ρεκόρ14 νικών, 7 ισοπαλιών και μόλις 5 ηττών. Ωστόσο η διοργάνωση που του "πάει" περισσότερο απ' όλες είναι το Copa Del Ray.

Εκεί όπου έχει συμμετάσχει σε έξι ημιτελικούς σε 13 χρόνια, έχοντας ποσοστό λίγο λιγότερο από 50%, ενώ έπειτα από τον χθεσινοβραδινό (29/02) του θρίαμβο εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τρίτο τελικό και δεύτερο με τους Βάσκους. Και αυτό με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Αφού πρώτα κλήθηκε να αφήσει εκτός την Μπαρτσελόνα του Τσάβι στην παράταση, ακολούθησε ο αποκλεισμός των "ροχιμπλάνκος", γεγονός που επιτεύχθει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ευρεία σε έκταση νίκη με 3-0 και το Σαν Μαμές στο "πόδι" για να τον αποθεώσει.

Γολγοθά διέβη ο "Τσινγκούρι" απέναντι σε δύο συλλόγους μεγαλύτερου βεληνεκούς, ενώ πλέον του παρουσιάζεται "χρυσή" ευκαιρία για να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να επιβληθεί επί της Μαγιόρκα, ώστε να φέρει στην "χώρα των Βάσκων" το κύπελλο έπειτα από 40 χρόνια αναμονής!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code