ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 : Νίκη χαρακτήρα, με καθοριστικό Αθανασιάδη για την Ένωση !



Η ΑΕΚ ,παρότι δεν ήταν καλή και χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Αθανασιάδη , που έπαιξε λόγω του τραυματισμού του Στάνκοβιτς , κατάφερε με γκολ του Ελίασον στο 91' να κερδίσει τον Ολυμπιακό , παραμένοντας στη κορυφή και βυθίζοντας τους ''Ερυθρόλευκους''  στο -8 από τη πρώτη θέση !

Α Ημίχρονο

Στα πρώτα δέκα λεπτά η ''Ένωση'' είχε τη κατοχή της μπάλας , παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού !  Ο Ποντένσε βρήκε ανενόχλητο τον Μασούρα στο ύψος της μικρής περιοχής , αλλά ο Αθανασιάδης ενστικτωδώς απέκρουσε τη κεφαλιά του Έλληνα εξτρέμ ! Στα 25 λεπτά του παιχνιδιού οι ''Ερυθρόλευκοι'' αμύνονται εξαιρετικά και η ΑΕΚ κυκλοφορεί τη μπάλα χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει ευκαιρία. Προσεκτικές πάντως και οι δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν κυρίως τις αντεπιθέσεις. Στο 26' η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ! Αλλαγή παιχνιδιού , κεφαλιά πάσα του Άμραμπατ στον Ρότα , ο τελευταίος πασάρει στον Γκατσίνοβιτς, στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ φεύγει άουτ . Ο Ολυμπιακός δεν κάνει build-up από πίσω με σκοπό να αποφύγει τη πίεση της ΑΕΚ. Στο 34΄ όμορφη ανάπτυξη από την ''Ένωση'' ,ο Ρότα δίνει στον Πινέδα αλλά το σουτ του Μεξικανού δεν ήταν καλό και ο Ροντινέι απομάκρυνε . Στο 40' κόρνερ για τους ''Πειραιώτες'' κεφαλιά του Ρέτσου, σε κόρνερ ο Σιμάνσκι. Στο 46' σουτ του Έσε ασταθή απόκρουση από τον Αθανασιάδη αλλά ο Ελ Κααμπί δεν προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα! Στο 47΄ ο φορ του Ολυμπιακού νικήθηκε και πάλι από τον Έλληνα κίπερ σε τετ α τετ !

Το ημίχρονο ολοκληρώνεται με 0-0 . Η τακτική των ''φιλοξενουμένων'' τους έχει βγει απόλυτα . Αφού περιόρισαν τελείως την Ένωση , έχουν βρει και τις στιγμές τους στις αντεπιθέσεις αλλά ο Αθανασιάδης αρνήθηκε να παραβιαστεί η εστία του !

Β ημίχρονο

Στο 47' ωραία ανάπτυξη από την ΑΕΚ , ο Άμραμπατ , πασάρει στον Γκατσίνοβιτς , αλλά ενώ ο Σέρβος ήταν ανενόχλητος , το σουτ , λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή πολύ άουτ. Στο 51' ο Λιβάι ζητάει πέναλτι από μαρκάρισμα του Κάρμο , αλλά η διαιτητική ομάδα αρνείται  τη παράβαση. Στο 60' πρώτες αλλαγές για τον Μεντιλίμπαρ. Μασούρας , Ελ Κααμπί εκτός. Ζέλσον Μάρτινς και Ναβάρο εντός. Στο 62' ο Λιβάι Γκαρσία φεύγει από τα αριστερά ''σερβίρει'' στον Άμραμπατ για το 1-0 , αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ , στην αρχή της φάσης. Ο Ολυμπιακός δείχνει να θέλει να πάρει ρίσκα μετά τις αλλαγές του . Στο 64' βαθιά μπαλιά του Άμραμπατ προς το Λιβάι , ο Τζολάκης βγαίνει και σώζει τη κατάσταση ! Στο 65'  εξαιρετική σέντρα του Τσικίνιο , αλλά ο Ζέλσον Μάρτινς ,εκτός ισορροπίας,  στέλνει τη μπάλα άουτ με το κεφάλι .Το παιχνίδι έχει ανοίξει πολύ και οι δύο ομάδες δείχνουν να θέλουν τη νίκη ! Στο 70' τριπλή αλλαγή για τον Ματίας Αλμέιδα . Άμραμπατ ,Γκατσίνοβιτς , Σιμάνσκι εκτός . Ελίασον , Μάνταλος , Τζούμπερ εντός . Ουσιαστικά ο Πινέδα γυρίζει στα χαφ μαζί με τον Γιόνσον. Στο 77' ο Ρότα εκτός , ο Πόνσε εντός . Ο Πινέδα περνάει δεξί μπακ. Στο 78' ο Τζούμπερ σε κενή εστία στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι , ο επόπτης δεν σηκώνει σημαιάκι αλλά ο Ελβετός μάλλον ήταν σε θέση οφσάιντ . Στη αντεπίθεση ο Αθανασιάδης κάνει μία ακόμα απόκρουση σε κόρνερ. Στο 79' εκτός ο Φορτούνης , εντός ο Γιόβετιτς. Στο 82' τρομερή ανάπτυξη του Ολυμπιακού ο Έλληνας κίπερ αποκρούει το πρώτο σουτ του Τσικίνιο και στη συνέχεια ο Γιόβετις αστοχεί ! Οι ''φιλοξενούμενοι'' δείχνουν να έχουν κερδίσει τη μάχη του κέντρου και πιέζουν. Στο 86' Λιβάι Γκαρσία εκτός , Λιούμπισιτς εντός για την ΑΕΚ. Στο 88' τρομερό σουτ του Γιόβετιτς η μπάλα λίγο άουτ ! Πολλές λάθος μεταβιβάσεις για τους γηπεδούχους . Στο 91' ο Μάνταλος , βρίσκει τον Ελίασον και ο Σουηδός νικάει τον Τζολάκη στο τετ α τετ για το 1-0 ! Στο 93' , τα παίζει όλα για όλα ο Μεντλίμπαρ, Τσικίνιο εκτός , Ελ Αραμπί εντός.  Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με τους ''Κιτρινόμαυρους'' να κερδίζουν και να παραμένουν στη κορυφή !

 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code