ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Εκκίνηση των play off με τεσσάρα για την Ένωση




Είχε τον πλήρη έλεγχο καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και επικράτησε με 4-0  στο "Δημοτικό Στάδιο Λαμίας"   η ΑΕΚ για την πρώτη αγωνιστική των play off χάρις τα τέρματα του Κόλενς,Πόντσε και δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία 

Α' ημίχρονο 

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους η ΑΕΚ διέθετε την κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθώντας να γίνει απειλητική με οργανωμένο παιχνίδι, ενώ η Λαμία έκλεινε χώρους και προσπαθούσε να γίνει απειλητική με την μορφή αντεπιθέσεων. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία του παιχνιδιού διαδραματίστηκε για λογαριασμό της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στο 11΄, όταν ο Ελίασον γέμισε προς την μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε, με αποτέλεσμα να στρωθεί στον Πήλιο αλλά ο αριστερός μπακ της ένωσης από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοσέλεφ.

 Η Ένωση δεν σταματούσε να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους. Τέσσερα λεπτά αργότερα  Μάνταλος εκτέλεσε με πάσα το φάουλ, βρίσκοντας τον Ελίασον, εκείνος επιχείρησε το άμεσο σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή αλλά κατέληξε πάνω απ' την εστία του μολδαβού πορτιέρε. Ο Δικέφαλος  ήρθε μια ανάσα από το 0-1 στο 31΄, καθώς ο Μάνταλος γέμισε προς την μεγάλη περιοχή, στην πορεία της μπάλας μπήκε ο Εζεκιέλ   Πόντσε αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε για ακόμη μια φορά απάντηση.

 Η πίεση της ΑΕΚ καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους την δικαίωσε, καθώς στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Μάνταλος εκτέλεσε την στατική φάση από τα δεξιά, ο Πόντσε έκανε την προβολή, απέκρουσε ο Κοσέλεφ αλλά όχι σταθερά, την πορεία της ακολούθησε ο Κάλενς και από κοντινή απόσταση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. 

Σύνοψη πρώτου μέρους
Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας απείλησε αρκετά την εστία του Κοσέλεφ και στο τέλος δικαιώθηκε με το γκολ του Περουβιανού στόπερ. Η εικόνα της Λαμίας έδειχνε ότι επιδίωκε να κρατήσει το μηδέν, καθώς κλείστηκε πίσω στις γραμμές της και δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου την εστία του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Εν κατακλείδι οι γηπεδούχοι θα πρέπει να αλλάξουν τελείως την εικόνα τους εάν θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση της αναμέτρησης και οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να συνεχίσουν με πατημένο το γκάζι, ώστε να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι. 

Β' ημίχρονο 

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η φιλοσοφία των δύο ομάδων, δηλαδή με την ΑΕΚ να διαθέτει την κυκλοφορία της μπάλας και με την Λαμία να κλείνει τους χώρους και να επιδιώκει να απειλήσει με την μορφή των αντεπιθέσεων. Στην πρώτη προσπάθεια της Ένωσης στην επανάληψη έμελλε να ήταν και αποτελεσματική. Ο Ρότα εκτέλεσε το πλάγιο από τα δεξιά με βαθιά μεταβίβαση και γρήγορα για τον Πόντσε εκείνος έφυγε από τα μαρκαρίσματα, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Κοσέλεβ και αύξησε την διαφορά των τερμάτων του Δικέφαλου στο 68΄, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο το 11ο τέρμα το πρωτάθλημα.

 Στο 87΄ο Λιβάι Γκαρσία μετά από προσωπική ενέργεια επιχείρησε ένα μαρκινό σουτ οβίδα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, συνεχίζοντας με έτσι το πάρτι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Στοπ 90+1 ο Λιβάι Γκαρσία σύγκλινε προς την μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοσέλεφ γράφωντας το 4-0. 

Σύνοψη δευτέρου μέρους
Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτεορ μέρος συγκριτικά με το πρώτο και πήρε μια πολυπόθητη νίκη που την οδηγεί προσωρινά στην πρώτη θέση. Επόμενο ματς για την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στις 31 Μαρτίου στις 20:30.

Ενδεκάδες 

Λαμία( Λεωνίδας Βόκολος) (4-4-2) Κοσέλεφ, Σλίβκα, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ, Τζανδάρης,(Τσανδάρης 58΄) Στάνκο, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Μάλτσι(Λέικ 73΄)

ΑΕΚ(Ματίας Αλμέιδα) (4-3-1-2) Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κόλενς, Βίντα, Ρότα,(Λιούμπισιτς 78΄) Ελίασον,(Χατζησαφί 82΄) Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα,(Σιντιμπέ 82΄) Μάνταλος,(Γκαρσία 78΄) Πόντσε(Αραούχο 82΄) 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code