ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λιούις Χάμιλτον: Ένα κορυφαίο brand name στον αθλητισμό


Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes “τάραξε” τα νερά της Formula 1, την 1η Φεβρουαρίου του 2024 με την επισημοποίηση της μετακίνησης του στη Ferrari από το 2025. Με την κίνηση του αυτή προσδοκά στην επιστροφή του στον βάθρο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 2020. Τι κάνει όμως τον Βρετανό “πιλότο” τόσο ξεχωριστό; Γιατί τον επιλέγουν οι εταιρείες και τι ποσά εισπράττει πέραν από το τωρινό συμβόλαιο του με την Μercedes; Οι απαντήσεις και τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο, τοποθετώντας τον Λιούις Χάμιλτον ως ένα από τα κορυφαία brand name στον αθλητισμό. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τα ποσά που εισπράττει ετησίως από χορηγούς και διαφημίσεις: 

Petronas → 65 εκ./ χρόνο

Mercedes Benz → 30 εκ./ χρόνο

Qualcomm → 9,8 εκ./ χρόνο

Union Bank of Switzerland → 7 εκ./ χρόνο

Tommy Hilfiger → 5,2 εκ./ χρόνο

Puma → 2,6 εκ./ χρόνο

Monster Energy → 2,5 εκ./ χρόνο

Bose → 2,5 εκ./ χρόνο

Sony → 2 εκ./ χρόνο

Οι παραπάνω “κολοσσοί” είναι μόνο μερικές από τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται ο Λιούις Χάμιλτον και του αυξάνουν τον ετήσιο τραπεζικό προϋπολογισμό περίπου κατά 130 εκατομμύρια δολάρια (126,6 εκ./χρόνο). Στο παραπάνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το ετήσιο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ομάδα του (Μercedes), το οποίο του αποφέρει 55 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το 2023 κατέλαβε την 21η θέση του περιοδικού “Forbes” με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως. O Λιούις Χάμιλτον όμως φημίζεται και για το σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιεί. Συγκεκριμένα, έχει δωρίσει 500.000 εκ. δολάρια στους πληγέντες από τις φονικές-καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας το 2020. Η κίνηση του αυτή προκάλεσε την αναγνώριση όχι μόνο από τους Αυστραλούς, αλλά και από την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Επιπλέον, το 2020 στους αγώνες της Formula 1, φορούσε μπλουζάκια με τα ονόματα των Aφρομερικανών που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του κινήματος “Βlack Lives Matter”. Στη συνέχεια προχώρησε και στην οικονομική ενίσχυση του κινήματος με περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο Βρετανός οδηγός κατέλαβε την πέμπτη θέση στη Sunday Times Rich List για το 2022, ενώ την ίδια χρονιά δώρισε το 7% των εισόδων του σε ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (από τα 300 εκ. έδωσε τα 20 εκ.).

Oι επιδόσεις και τα ιστορικά ρεκόρ του στη Formula 1, όπου ισοφάρισε το 2020 των 7 φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ και τον ξεπέρασε σε σύνολο νικών, του επέφεραν ακόμη μία μεγάλη στιγμή στην καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα, κατέλαβε την τιμητική διάκριση από την Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τον έχρισε “ιππότη” το 2020 και έκτοτε προσφωνείτε ως “Σερ Λιούις Χάμιλτον”. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία από τις υψηλότερες τιμές του Hνωμένου Βασιλείου που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Ο Χάμιλτον από το 2025 θα ανήκει στο δυναμικό της Scuderia Ferrari για 2+1 χρόνια, γεγονός που θα του αποφέρει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο (+ bonus). Την ημέρα που ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του στην Ferrari, οι μετοχές της εταιρείας ανέβηκαν κατά 13% μέσα σε ένα 24ωρο, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη της κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Χάμιλτον αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τη Γη, αλλά κυρίως για τα μικρά παιδιά που θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους και να γίνουν οδηγοί της Formula 1. Επιπρόσθετα, ο Βρετανός αποτελεί παράδειγμα για πολλούς ‘’μαύρους” αθλητές που θέλoυν να διακριθούν, αλλά αντιμετωπίζουν ρατσιστικά σχόλια. Ο “πιλότος” της Mercedes θα αποτελεί σίγουρα για πολλά χρόνια έναν από τους σπουδαιότερους “μαύρους” αθλητές της ιστορίας.

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Philippos T είπε…
Ίλιγγος από τα 000.000.000 !

 




Ad Code