ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Άρης: 76-65: Επιστροφή στον τελικό κυπέλλου για τους Πράσινους

 


Σε έναν πλούσιο από φάσεις, ένταση και μαχητικότητα πρώτο ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με σκορ 76-65, στηριζόμενος στην καλή του άμυνα και τις περισσότερες λύσεις στο ρόστερ του. Με την νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το εισιτήριο του για τον μεγάλο αυριανό τελικό και πλέον περιμένει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πάτρας.




Οι Πράσινοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Ναν, Γκράντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ από την άλλη πλευρά η αρχική πεντάδα του Άρη αποτελούνταν από τους Μποχωρίδη, Τολιόπουλο, Μπλούμπεργκς, Χάρελ και Ντε Σόουζα. Η διαφορά σε σχέση με τον προημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν είναι πώς ο Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι αντικατέστησε στην 12αδα τον Λούκα Βιλντόζα. Το παιχνίδι άρχισε με αρκετή νευρικότητα και για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το σκορ στα πρώτα λεπτά να είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Με τον Τολιόπουλο να ξεκινάει "ζεστός", ο Άρης στο +4 στα πρώτα λεπτά (5-9). Ο χαμηλός ρυθμός της πρώτης περιόδου ευνόησε τον Άρη, ο οποίος παρέμενε μπροστά στο σκορ. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως με συνεχόμενους πόντους από τον Ναν, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3 (17-14). Με βολές του Σλούκα στο φινάλε του δεκαλέπτου, οι Πράσινοι ήταν μπροστά με σκορ 19-16.

Με πρωταγωνιστή τον Λεσόρ στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά μεγαλύτερη των 3 πόντων, (23-16). Με τον Τολιόπουλο όμως να επιστρέφει στο παρκέ, ο Άρης προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ. Η υπεροχή όμως των Πράσινων στην γραμμή των ψηλών, επέτρεψε στην ομάδα του Αταμάν να διατηρεί με ευκολία το προβάδισμα. Από το ξεκίνημα του αγώνα η ένταση στο παρκέ ήταν έκδηλη, με αποτέλεσμα ο Λεσόρ να αποβληθεί στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου με δύο τεχνικές ποινές. Εκεί όμως εμφανίστηκε ξανά ο Ναν και με δικό του τρίποντο, οι Πράσινοι προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (35-24). Το φινάλε αυτού του επεισοδιακού ημιχρόνου, βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με σχετική άνεση με 11 πόντους (44-33), στηριζόμενος κυρίως στην καλή του άμυνα. 

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρήκε τον Άρη να προσπαθεί να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ματς, εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στην θέση "5". Η συνέπεια όμως των παικτών του Εργκίν Αταμάν στην άμυνα διατήρησαν όμως την διαφορά σε διψήφιες τιμές. Η εικόνα του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε πολύ και κυρίως δεν μειώθηκε σημαντικά η διαφορά - προϊόν της καλής άμυνας των Πράσινων, αλλά και της αστοχίας του Άρη, και έτσι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε μπροστά με 14 πόντους (58-44). 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Άρης ήταν υποχρεωμένος να πιέσει όσο γίνεται περισσότερο, για να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες του για πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Οι Θεσσαλονικείς ευστόχησαν σε σημαντικά σουτ, ωστόσο η φθορά των παικτών του Γιάννη Καστρίτη από προσωπικά φάουλ, σε συνδυασμό με τις λύσεις που συνέχισε να βρίσκει ο Παναθηναϊκός δεν άφησαν πολλές ελπίδες για την ανατροπή του σκορ. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης επωφελήθηκε από την ελαφριά χαλάρωση των παικτών του Παναθηναϊκού και μείωσε την διαφορά στους 10 πόντους μετά από αρκετή ώρα (72-62). Το τελικό σκορ 76-65 έδωσε την νίκη και μαζί την πρόκριση στον μεγάλο τελικό στην ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ από την άλλη πλευρά στον Άρη αξίζουν συγχαρητήρια για την καλή παρουσία σε πολλά διαστήματα του παιχνιδιού. 

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Κέντρικ Ναν με 20 πόντους, ενώ για την ομάδα του Άρη διακρίθηκε ο Βασίλης Τολίοπουλος που τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 58-44, 76-65.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code