ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολλανδία - Ελλάδα 72-74: "Δια πυρός και σιδήρου" πέρασε από την Χάγη η Εθνική με ασύλληπτο Τολιόπουλο


Μεγάλη νίκη για την Εθνική κόντρα στην Ολλανδία.

Η Ελλάδα κέρδισε την Ολλανδία με 72-74 και μετά την νίκη με την Τσεχία, έκανε το 2/2 στην προκριματική φάση του Eurobasket.

Τι και αν βρέθηκε στο -13, 31-18 στην δεύτερη περίοδο; Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή, έβγαλε πείσμα και με τον Βασίλη Τολιόπουλο να οργιάζει, πέρασε νικηφόρα από την Χάγη.

Ο αγώνας

Η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα. Με τον Τολιόπουλο να εκτελεί, αλλά και να δημιουργεί, προηγήθηκε με 2-7 στα πρώτα λεπτά, ενώ λίγο αργότερα ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα μας με 6-12. Ωστόσο, στη συνέχεια η Ολλανδία αξιοποίησε τις καλές τις άμυνες και τις κακές επιλογές της Ελλάδας στην επίθεση και με 6-0 σερί, ισοφάρισε σε 12-12. Έκτοτε, ήταν ο Δημήτρης Μωραΐτης που πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και με τέσσερις προσωπικούς πόντους, διαμόρφωσε το 12-16, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ήταν εφιαλτικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, αφού η ομάδα μας είχε 11 λάθη στα πρώτα 14 λεπτά. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και κατάφεραν να προηγηθούν με 31-18, μετά από τρίποντο του Βέρβερς. Τότε, για την Ελλάδα βγήκαν μπροστά οι Λούντζης και Καλαϊτζάκης. Οι δύο γκαρντ της ομάδας μας σκόραραν δώδεκα πόντους (πέντε ο Λούντζης και επτά ο Καλαϊτζάκης) και συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε η ομάδα μας να ψαλιδίσει την διαφορά ως τους πέντε πόντους, 37-32. Όμως, ο τελευταίος λόγος στο πρώτο μέρος ανήκε στους "Οράνιε" και πιο συγκεκριμένα στον Φράνκε, που με όμορφο lay-up διαμόρφωσε το 39-32.

Στην τρίτη περίοδο, η "επίσημη αγαπημένη" αντεπιτέθηκε. Με τον Τολιόπουλο να κάνει σμπαράλια την άμυνα των Ολλανδών, καθώς σκόραρε 15 πόντους στο δεκάλεπτο αυτό, η Εθνική επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι. Μάλιστα, έχτισε διαφορά πέντε πόντων, 53-58, ενώ το τέλος της περιόδου την βρήκε προηγούμενη με 58-62.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι "πορτοκαλί" ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Φράνκε, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να σκοράρει πέντε συνεχόμενους πόντους και να κάνει το 63-62. Οι δύο αντίπαλοι ήταν άσφαιροι στα πρώτα έξι λεπτά της περιόδου, αφού η Εθνική είχε σκοράρει μόλις δύο πόντους στο διάστημα αυτό, ενώ η Ολλανδία οκτώ. Λίγο μετά, ο Παπαγιάννης ισοφάρισε σε 66-66, ενώ αργότερα ο Μωραΐτης διαμόρφωσε το 68-70. Ο Σάφτενααρ πάντως, ήταν εκεί για την Ολλανδία. Ο άλλοτε παίκτης του Ρεθύμνου είχε εξελιχθεί σε... μπελά για την Ελλάδα και φτάνοντας τους πέντε συνεχόμενους πόντους, έφερε μπροστά την ομάδα του με 71-70. Στην επόμενη επίθεση και ενώ απέμενε 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Παπαγιάννης χρεώθηκε με ένα - μάλλον ανύπαρκτο - επιθετικό φάουλ, ενώ ούτε οι Ολλανδοί αξιοποίησαν την δική τους επίθεση. Με 38" για το τέλος και με το σκορ σταθερά στο 71-70, ο Τολιόπουλος έκανε γρήγορη επίθεση και με ωραίο drive έγραψε το 71-72. Στη συνέχεια, η Εθνική έβγαλε την άμυνα, ο Χαραλαμπόπουλος κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και έκανε το 71-74. Η ομάδα μας υπέπεσε αμέσως στο φάουλ για να μην αφήσει την Ολλανδία να σουτάρει τρίποντο. Ο Κλουφ ευστόχησε στην μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε, ο Κουζέλογλου πήρε το ριμπάουντ και σφράγισε κατ' αυτόν τον τρόπο την πολύτιμη νίκη της ομάδας μας με 72-74.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο που αποχώρησε με κάκωση στο γόνατο και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος. Επιπλέον, ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών έκανε ο Ζούγρης, ενώ ο Μήτρου Λονγκ θα πρέπει να περιμένει για την πρώτη του εμφάνιση με τα γαλανόλευκα, αφού ο γκαρντ του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων.

MVP της Ελλάδας, ήταν ο Τολιόπουλος με 26 πόντους και 8 ασίστ. Πολύ καλός ήταν και ο Μωραΐτης με 14 πόντους. Για την Ολλανδία, ο Σάφτενααρ σκόραρε 13 πόντους, ενώ στους 10 σταμάτησε ο Κράαχ.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 39-32, 58-62, 72-74

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code