ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78: Σπουδαίο διπλό και "βλέπουν" 6αδα οι Ερυθρόλευκοι

 


Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός παίζοντας εξαιρετικά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, κατάφερε να φύγει νικητής από την "Φοντέτα", μπαίνοντας έτσι "για τα καλά" στην διεκδίκηση της απευθείας πρόκρισης στα Play Off της Ευρωλίγκας. Πρώτη φετινή νίκη απέναντι σε ισπανική ομάδα για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πανηγύρισαν έτσι την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους.

Η Βαλένθια ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Τζοόυνς, Ίνγκλις, Άντερσον, Ρόμπερτσον και Ρίβερς, την ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε την γνώριμη αρχική πεντάδα αποτελούμενη από τους Γουόκαπ, Κάνααν, Μπραζντέικις, Πίτερς και Φάλ, με τον Γάλλο να επιστρέφει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν από τον τραυματισμό του. Στο μεταξύ εκτός δωδεκάδας για τους ερυθρόλευκους έμειναν οι Σίκμα και Λούντζης. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκορ κυρίως από τους Γουόκαπ και Κάνααν, ενώ χάρη στην παραδοσιακά καλή του άμυνα, ήταν σε θέση να βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Το τρίποντο του Ρόμπερτσον έδωσε προβάδισμα 2 πόντων στους γηπεδούχους (13-11) ξεσηκώνοντας την εξέδρα, 4 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η άμυνα του Ολυμπιακού κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την επίθεση των γηπεδούχων,  ενώ και οι Πετρούσεφ και Ράιτ ερχόμενοι από τον πάγκο έδωσαν και αυτοί αναγκαίες λύσεις. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2 πόντους (21-19) χάρη σε βολές του Γουόκαπ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μένει πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ παράλληλα οι Γκος και Παπανικολάου ευστόχησαν σε μεγάλα σουτ δίνοντας διαφορά 7 πόντων στους ερυθρόλευκους (30-23). Ο καλός ρυθμός των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίστηκε με τον Ράιτ να ευστοχεί σε "γκολ-φάουλ" για το 34-25, 5 λεπτά πριν την ανάπαυλα. Παρόλα αυτά η Βαλένθια βρήκε λύσεις και μείωσε στους 3 (36-33) 2 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Γρήγορα όμως οι ερυθρόλευκοι "ξεμπλόκαραν" και με διαδοχικούς πόντους από τον Πετρούσεφ παρέμειναν μπροστά στο σκορ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με βραχεία κεφαλή (40-39), σε ένα πρώτο μέρος στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν σε γενικές γραμμές πολύ σταθερή εικόνα, έχοντας ωστόσο και μερικά "νεκρά σημεία".

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αρκετή νευρικότητα και ένταση - κυρίως για τις διαιτητικές αποφάσεις, και με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ. Ενδεικτικό της αυξημένης έντασης και των νεύρων , είναι ότι μέσα σε 5 αγωνιστικά λεπτά οι διαιτητές χρέωσαν με 2 τεχνικές ποινές τους γηπεδούχους, λόγω των εντονότατων διαμαρτυριών. Χάρη σε αυτήν την θετική εξέλιξη και με "μπροστάρη" τον Κάνααν, οι ερυθρόλευκοι έχτισαν και πάλι διψήφια διαφορά (51-41), 5 λεπτά πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Με την εικόνα του να βελτιώνεται συνεχώς, ο Ολυμπιακός έφτασε την διαφορά στους 13 (57-44). Με την νευρικότητα να συνεχίζεται σε όλη την διάρκεια της περιόδου και τον προπονητή της Βαλένθια να αποβάλλεται με 2 τεχνικές ποινές, ο Ολυμπιακός έκλεισε την 3η περίοδο προηγούμενος με 12 (60-48). 

Στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, ο Ολυμπιακός είδε την Βαλένθια να προσπαθεί να επιστρέψει στο ματς, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και μπόρεσαν να διατηρήσουν την διαφορά σε διψήφιες τιμές. Βρίσκοντας λύσεις από διαφορετικούς παίκτες, οι ερυθρόλευκοι "έμειναν όρθιοι" και δεν επέτρεψαν στην Βαλένθια να βρει τον επιθετικό της ρυθμό. Το "κερασάκι στην τούρτα" ήρθε με τρίποντο του Κάνααν (74-60), 2 λεπτά πριν το φινάλε. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να επικρατεί με σκορ 78-65, καλύπτοντας έτσι και την διαφορά των 7 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. 

Πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν οι Κάνααν (16π.) και Ράιτ (10π., 4ριμπ), ενώ πολύ θετικός ήταν και ο Πίτερς (9π., 11ριμπ). Από την άλλη πλευρά, για την Βαλένθια ξεχώρισε ο Οντζελέγε (19π.)

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-40, 48-60, 65-78.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code