ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γιάνσεν: Η ευρωπαϊκή καταξίωση, το επιθετικό 4-3-3 και η ανάδειξη των Παυλίδη - Χατζηδιάκου!

Ο Πασκάλ Γιάνσεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο συνεργασίας τους και το Sportsnewsgreece σκιαγραφεί το προφίλ του! 

"Όχι άλλοι Ίβηρες προπονητές στον Ολυμπιακό!" Αυτή την ατάκα συμμερίζεται πλήθος του "ερυθρόλευκου" κοινού έπειτα από το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα στο πρόσφατο ντέρμπι "αιωνίων" και η διοίκηση φαίνεται να συμμερίζεται τη θέση αυτή.

Γι' αυτό και το μεσημέρι της Τετάρτης (07/02) προσγειώθηκε στο "Ελ. Βενιζέλος" ο Πασκάλ Γιάνσεν, ο 51χρονος Άγγλος προπονητής με ολλανδικό διαβατήριο, ο οποίος εργάστηκε για τρία χρόνια στην Αλκμάαρ. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον πιθανό αντικαταστάτη του Καρβαλιάλ στην "ηλεκτρική καρέκλα" όπως έχει εξελιχθεί ο πάγκος των Πειραιωτών.

Από έφηβος προπονητής στη μεγάλη σκηνή

Ξεκίνησε να διευθύνει ομάδα σε ηλικία μόλις 20 ετών, όταν ανέλαβε το μακρινό 1998 τη Χάρλεμ στη δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Εν συνεχεία διατέλεσε βοηθός προπονητή των Αλ - Τζαζίρα (Ιορδανία), Αλ Γουάχντα (ΗΑΕ), Σπάρτα Ρότερνταμ, Αϊντχόφεν και Αλκμαάρ. Στην τελευταία στάθηκε στο πλευρό του Άρνε Σλοτ, ο οποίος πέρσι κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα με τη Φέγενορντ.

Η τελευταία του ομάδα αποφάσισε εν τέλει να τον εμπιστευτεί, δίνοντας του ηγετικό ρόλο και τα "κλειδιά" των αποδυτηρίων τον Δεκέμβρη του 2020. Παρέμεινε στην θέση μέχρι τον περασμένο Γενάρη, τελώντας τα χρέη του για 162 επίσημα παιχνίδια και καταγράφοντας 96 νίκες, με το μέσο όρο συγκομιδής βαθμών ανά παιχνίδι να ανέρχεται στο 1.93.

Η μεγάλη  (ευρωπαϊκή) επιτυχία

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο οδήγησε την ΑΖ μία "ανάσα" μακριά από το όνειρο. Πετυχαίνοντας πέντε νίκες και μόλις μία ήττα στην φάση των ομίλων του Europa Conference League, και αποκλείοντας κατά σειρά τις Λάτσιο και Άντερλεχτ, έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού.

Εκεί αντιμετώπισε την τροπαιούχο Γουέστ Χαμ, από την οποία "λύγισε" στις δύο αναμετρήσεις (σ.σ. 1-3) με αποτέλεσμα να απωλέσει την ευκαιρία για την ευρωπαϊκή καταξίωση. 

Στυλ παιχνιδιού που εφάπτεται στον Ολυμπιακό

Παραδοσιακά ο κόσμος των "ερυθρόλευκων" αποζητά το επιθετικό ποδόσφαιρο, γεγονός που ο Γιάνσεν έρχεται για να προσφέρει. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη τριετή θητεία του στην Αλκμαάρ οι ποδοσφαιριστές του πέτυχαν 333 τέρματα, με την επιτυχημένη ευρωπαϊκή τους σεζόν να συνδυάζεται με 24 σε 12 παιχνίδια. Ωστόσο φαίνεται να δίνει λιγότερη βαρύτητα στην άμυνα, γεγονός όμως αναμενόμενο για προπονητή ομάδας της Eredivisie.

Πρόκειται επίσης για δογματιστή του συστήματος 4-3-3, κάτι που εξυπηρετεί το τωρινό ρόστερ του Ολυμπιακού και φέρνει καλές αναμνήσεις στο κοινό του. Άλλωστε με αυτή την αγωνιστική διάταξη ήρθαν οι μεγάλες εγχώριες αλλά και εκτός των συνόρων επιτυχίες με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο άνθρωπος που απογείωσε τους Χατζηδιάκο - Παυλίδη

Λατρεύει να εργάζεται και να δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες, γεγονός που μπορεί να γίνει ευκόλως αντιληπτό με τα παραδείγματα των δύο γνώριμων στους Έλληνες φιλάθλους, Χατζηδιάκο και Παυλίδη. Αναφορικά με τον πρώτο, ο οποίος αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών της ομάδας του, πραγματοποίησε τη πρώτη του γεμάτη σεζόν (23 συμμετοχές) στο πλευρό του Γιάνσεν (20/21). Έπειτα από δύο καλοκαίρια κατόρθωσε να πάρει μεταγραφή στη Κάλιαρι και να γίνει παίχτης της Serie A.

Το μεγαλύτερο του επίτευγμα όμως είναι η περίπτωση του 25χρονου Θεσσαλονικιού επιθετικού. Τον πίστεψε από τις παραστάσεις του στη Βίλεμ και του έδωσε την ευκαιρία αγοράζοντας τον σε ηλικία 23 ετών. Έκτοτε δούλεψε πάνω στην περίπτωση του και τον μετέτρεψε σε ένα από τα κορυφαία "κανόνια" (71 τέρματα σε 123 εμφανίσεις) και σε έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες της "Γηραιάς Ηπείρου".

Μία αυστηρή απόλυση

Για να φτάσει στο σημείο να διαπραγματεύεται για το ενδεχόμενο συνεργασία με τον Ολυμπιακό, χρειάστηκε να απολυθεί στις 17 του περασμένου Γενάρη. Ο λόγος έγκειται στη δύσκολη... αλλά πρόκριση απέναντι στον ερασιτεχνικό σύλλογος Quick Boys, καθώς η ΑΖ συνέχισε να πορεύεται στο εγχώριο κύπελλο έπειτα από την διαδικασία των πέναλτι.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η νωχελική εικόνα της ομάδας του είχε να κάνει και με το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι αποδυναμώθηκε, καθώς έξι βασικά "γρανάζια" (Χατζηδιάκος, Μιχαϊλοβιτς, Μπεουκέμα, Κάρλσον, Κερκέζ και Ρέιντερς) αποχώρησαν με μεταγραφή, αποφέροντας στα ταμεία του συλλόγου το ποσό των 61.6 εκ. ευρώ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code