ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός- ΟΦΗ 4-0: Πάρτι στον Πειραιά, νίκη ψυχολογίας εν όψει Ευρώπης


Ένας άλλος Ολυμπιακός με πάθος, αποφασιστικότητα και έντονη πίεση κατατρόπωσε τον ΟΦΗ μέσα στο Γεώργιος Καραίσκακης  και οι υπαίτιοι ήταν οι Μασούρας, Ελ Κααμπί, Ποντένσε και Φορτούνης, όπου δήλωσαν παρών στο Πειραιώτικο πάρτι. 

Α' ημίχρονο 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Σωτήρη Συλαιδόπουλου να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και με τον ΟΦΗ να προσπαθεί με την μορφή των αντεπιθέσεων να γίνει απειλητικός.  
Μόλις στο πέμπτο λεπτό οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ποντένσε με βαθιά μεταβίβαση τροφοδότησε τον Μασούρα εκείνος προσπάθησε να πλασάρει τον Μπάουμαν, την κόντρα την κέρδισε ο Έλληνας εξτρέμ του Ολυμπιακού και από κενή εστία σκόραρε το έβδομο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

 Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες πέτυχαν και άλλο γκολ. Ο Φορτούνης από τα δεξιά γέμισε προς την μεγάλη περιοχή, υπήρξε ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων, συγκεκριμένα ο Γκλάζερ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Κααμπί, νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε και έτσι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αύξησε  την διαφορά για την ομάδα του.  

Μετά τα γρήγορα τέρματα που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, οι φιλοσοφίες των δύο ομάδων δεν άλλαξαν, απλά η ένταση του παιχνιδιού ανέβηκε. 

Η επιθετική πίεση του Ολυμπιακού φέρνει αποτελέσματα, καθώς θα αναγκάσει τον Γιαννούλη να απομακρύνει βεβιασμένα. που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει την μπάλα ο Ποντένσε  και από πλεοντική θέση να σκοράρει στο 34΄, βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα για τους κρητικούς. Από το 38΄με 39΄θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να αυξήσουν και άλλο το προβάδισμα, μια με τον Μασούρα με τα την εξαιρετική μεταβίβαση του  Ποντένσε και δύο με την ευκαιρία του Κάρμο που κατέληξε δοκάρι. 

Οι ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος δεν έχουν φρένο, ο Μασούρας από τα δεξιά γέμισε προς τον Τσικίνιο, εκείνος έκανε το σουτ αλλά κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ελβετού πορτιέρε. 

Σύνοψη πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός πήγε από την αρχή δυναμικά διέθετε πάθος, αποφασιστικότητα, ρυθμό, έντονη πίεση μια φιλοσοφία που δεν είχε σε κανέναν άλλο παιχνίδι την φετινή χρονιά, ο ΟΦΗ φαινόταν να μην μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση του αντιπάλου και έτσι διαμορφώθηκε το σκορ του πρώτου μέρους. Ένα πρώτο μέρος που θα μπορούσε να λήξει και με περισσότερο σκορ, πάντως οι κρητικοί εάν θέλουν να πάρουν κάτι θετικό από το παιχνίδι θα πρέπει να δείξουν κάτι διαφορετικό. 

Β' ημίχρονο 

Στην επανάληψη το παιχνίδι κυμάνθηκε κατά του ίδιου μήκους κλίματος με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και τον ΟΦΗ να προσπαθεί να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων. Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους θα έλθει το τέταρτο γκολ για τους ερυθρόλευκους, όταν ο Τσικίνιο με ψηλή μεταβίβαση τροφοδότησε άρτια τον Φορτούνη, ο οποίος κρέμασε τον Μπάουμαν, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο την μπάλα στα δίχτυα. 

Μια ανάσα από το 5-0 βρέθηκε  η ομάδα του Σωτήρη Σωλαιδόπολου, όμως ο Καμπράλ από κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 75΄μετά την εξαιρετική μεταβίβαση του Μασούρα.  Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον ΟΦΗ στα παιχνίδι ήταν στο 78΄με το χτύπημα φάουλ του Μπάκιτς, όπου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 90΄άλλη μια σημαντική ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους με τον Ναβάρο να βρίσκει χώρο, να κάνει το σουτ αλλά ο αντίπαλος πορτιέρε είχε απάντηση. 


Σύνοψη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και δεν άφησε  τον ΟΦΗ να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό, μια θετική εικόνα που του δίνει ψυχολογία εν όψει του Ευρωπαϊκού παιχνιδιού εναντίον στην Φερεντσβάρος την Πέμπτη στις 19:45 στο στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όσο αφορά στο πρωτάθλημα με την σημερινή του νίκη θα παραμείνει στην τέταρτη θέση με 44 βαθμούς, έξι βαθμούς μακριά από των πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.



Ενδεκάδες 

Ολυμπιακός(Σωτήρης Συλαιδόπουλος) (4-2-3-1) Πασχαλάκης, Ρόντινει, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε,(Ιμπόρα 72΄) Τσικίνιο, Μασούρας,(Ναβάρο 76΄0 Φορτούνης,( Καμπράλ 62΄) Ποντένσε,(Αλεξανδρόπουλος 46΄) Ελ Κααμπί(Γιόβετιτς 61΄)

ΟΦΗ(Πέπε Μέλ) Μπάουμαν, Αμπανιά, Γιαννούλης,(Τοράρινοσν 46΄) Βούρος, Μαρινάκης, Γκαγιέγκος,(Μοσκέρα 46΄) Γκλάζερ, Αποστολάκης,(Χιμένεθ 62΄) Μπάκιτς, Μπακού, Ισέκα( Φελίπε 62΄) 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code