ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0: Ήταν αποτελεσματικός και "καθάρισε" τον αιώνιο αντίπαλό του


Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι αιωνίων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αφού ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ κέρδισε με 2-0 τον Ολυμπιακό και μετά την πρόκριση στο κύπελλο, έφτασε σε ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι, το τριφύλλι εξακολουθεί να βρίσκεται στο -3 από την κορυφή με 47 βαθμούς, ενώ από την άλλη, στους 41 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ.

 

Α' Ημίχρονο

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μεν, αλλά χωρίς τελικές φάσεις. Για την πρώτη τελική του αγώνα, έπρεπε να φτάσουμε στο 7ο λεπτό. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ κέρδισαν το φάουλ, ο Μπερνάρ εκτέλεσε με πάσα στον Μπακασέτα, όμως το σουτ του Έλληνα ποδοσφαιριστή έξω από την περιοχή απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπερνάρ, ο Αράο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κράτησε περισσότερο την μπάλα και προσπάθησε με αξιώσεις να απειλήσει την εστία του Ντραγκόφσκι. Ειδικότερα, στο 20' ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, όμως η κεφαλιά του Ροντινέι πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά, είχαμε δεύτερη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Ο Τσικίνιο έκλεψε την μπάλα, έκανε ωραία ντρίμπλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του δεν βρήκε εστία. Στο 25ο λεπτό και κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Μπερνάρ. Ο Ρουμπέν έκανε διαγώνια μεταβίβαση προς τα δεξιά, ο Κώτσιρας κατέβασε την μπάλα, πάσαρε στον Μπακασέτα και εκείνος με τη σειρά του βρήκε ωραία τον Παλάσιος στην περιοχή, με τον Αργεντίνο να πασάρει στον Μπερνάρ στην μικρή περιοχή. Ο Βραζιλιάνος έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Μπερνάρ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και προ κενής εστίας έκανε το 1-0. Έπειτα, ο ρυθμός έπεσε, όπως ήταν φυσιολογικό, καθώς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, με σκοπό να μην κινδυνέψουν μέχρι την ανάπαυλα. Η επόμενη σημαντική ευκαιρία ωστόσο, ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Αλεξανδρόπουλος έπιασε το γυριστό από το πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ντραγκόφσκι. Έπειτα, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές, με την τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο να ανήκει επίσης στην ομάδα του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, ήταν πάλι ο Μασούρας που ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε την επέλαση από τα δεξιά και αφού πέρασε τον Χουάνκαρ, έκανε την σέντρα στην περιοχή, αλλά το ψαλιδάκι του Ναβάρο αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για τον Ντραγκόφσκι που μπλόκαρε.

Β' Ημίχρονο

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα. Στο 50ο λεπτό, ο Γερεμέγεφ έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει εύκολα. Αυτή η στιγμή όμως, λειτούργησε σαν προειδοποίηση από τον Σουηδό στράικερ. Ειδικότερα, δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας έκανε την κίνηση από τα δεξιά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, με τον Γερεμέγεφ να πετάγεται και με κεφαλιά - ψαράκι να κάνει το 2-0. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση με το εις βάρος του σκορ και ήταν δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να ξαναμπεί στο ματς. Στο 64', ο Ελ Κααμπί βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, έκανε το κοντρόλ, σούταρε, αλλά ο Ντραγκόφσκι έκλεισε αποτελεσματικά την κλειστή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια και για περίπου ένα εικοσάλεπτο, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έκανε διαχείριση και προσπάθησε να εξασφαλίσει τα μετόπισθέν της και να μην κινδυνέψει. Έτσι, μ' αυτά και μ' αυτά, η επόμενη στιγμή ήρθε στο 82ο λεπτό. Ο Ροντινέι σέντραρε από τα δεξιά, όμως η κεφαλιά του Μασούρα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος. Στο 83', ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που δημιούργησε σημαντική φάση, αφού ο Μλαντένοβιτς πάσαρε στον Τσέριν, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει το σουτ του Σλοβένου. Ένα λεπτό αργότερα, είχαμε ακόμα μια καλή ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους, αφού ο Ελ Κααμπί έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνάει ξανά άουτ. Τέλος, στο 85ο λεπτό, ο Φορτούνης είχε την τελευταία τελική της αναμέτρησης, αλλά ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του 31χρονου Έλληνα χαφ.

 

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (61' Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν, Μπακασέτας (90' Ακαϊντίν), Μπερνάρ (90' Βιλένα), Τσέριν, Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ (79' Τζούρισιτς), Παλάσιος (79' Μαντσίνι), Αράο

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (46' Ελ Κααμπί), Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος (46' Κίνι), Κάρμο, Μασούρας, Ροντινέι, Ρίτσαρντς (46' Φορτούνης), Ναβάρο (70' Ποντένσε), Έσε (77' Όρτα), Ντόι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code