ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ 105-91: Νίκησε και συνεχίζει να ελπίζει η Εφές

 


Μια πολύ σπουδαία μάχη έλαβε χώρα στην Ρίγα της Λετονίας, ανάμεσα στην Εφές και την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague. Θυμίζουμε πως το παιχνίδι διεξήχθη σε ουδέτερη έδρα, λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η Εφές μπήκε στο παιχνίδι χωρίς απουσιές, σε αντίθεση με την Μακάμπι που στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λορένζο Μπράουν. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να βρίσκουν από νωρίς ρυθμό στην επίθεση, χωρίς όμως καμία να μπορέσει να "χτίσει" μεγάλες διαφορές. Ουέιντ Μπόλντγουιν και Σέιν Λάρκιν ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία στο σκοράρισμα και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι μέχρι το τέλος. Οι δύο ομάδες πήγαιναν "χέρι - χέρι" σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, και στην λήξη αυτού η Εφές προηγούνταν με οριακή διαφορά 2 πόντων (29-27).

Στην δεύτερη περίοδο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου, με τις δυο ομάδες να διατηρούν την ευστοχία τους, παρόλα αυτά καμία δεν μπορούσε να προηγηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των 5 πόντων. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Μακάμπι Τελ Αβίβ να προηγείται με 1 πόντο (51-50), σε ένα άκρως "χορταστικό" πρώτο ημίχρονο, όπου οι δυο ομάδες πέτυχαν συνολικά 101 πόντους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το ντέρμπι συνεχίστηκε με τις άμυνες να παραμένουν αγνοούμενες, με την τυπικά γηπεδούχο Εφές όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει μικρές διαφορές, προηγούμενη με 4 πόντους, 3 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου (73-69). Η Μακάμπι ωστόσο δεν έχασε την επαφή της με το σκοράρισμα, και έτσι δεν επέτρεψε στην Εφές να απομακρυνθεί. Στο τέλος όμως του 3ου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν εκ νέου οριακή, αυτή την φορά υπέρ της Τουρκικής ομάδας (77-75). 

Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου ήταν δεδομένο πως η "μονομαχία" στην Ρίγα θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Η Εφές μπήκε πιο συγκεντρωμένη στην τελευταία περίοδο και με προσωπικές ενέργειες του Οσμάνι, προηγήθηκε με 7, 6 λεπτά πριν το φινάλε (85-78). Το καθαρό μυαλό των παικτών της Εφές ήταν φανερό και χάρη στα μεγάλα σουτ του Σέιν Λάρκιν, η διαφορά για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 10 πόντους (95-84), 4 λεπτά πριν το τέλος. Αντιθέτως οι παίκτες του Όντετ Κάτας έμοιαζαν να μην έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία και έτσι το δίποντο του Μπομπουά που διαμόρφωσε το 99-88, 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μπορεί να θεωρηθεί και η χαριστική βολή. Το τελικό σκορ ήταν 105-91 και έτσι η Εφές πανηγύρισε την 11η νίκη της στην σεζόν, διατηρώντας παράλληλα και κάποιες μικρές ελπίδες για να βρεθεί στο τουρνουά Play In της Post Season. 

Με την απόδοση τους ξεχώρισαν για τους νικητές οι Λάρκιν (22π., 6ασ.) και Μπομπουά (20π.), ενώ για την Μακάμπι διακρίθηκε ο Μπόλντγουιν (26π., 5ασ.). 

Τα δεκάλεπτα: 29-27, 50-51, 77-75, 105-91.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code