ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός: Μάχη ουραγών

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό θα ριχτούν στην μάχη για την 15η αγωνιστική της Super League στους "Ζωσιμάδες" 

Δύο ομάδες που την φετινή χρονιά, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα επιδιώκουν ένα πρωταρχικό στόχο την αποφυγή υποβιβασμού. H συγκεκριμένη βαθμολογική φιλοσοφία τους υφίσταται δια τον λόγο ότι οι γηπεδούχοι   βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς, καθώς σε 14 αγώνες μετράνε μια νίκη, πέντε ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Γι' αυτό ήταν και ο λόγος που απομακρύνθηκε απ' την τεχνική ηγεσία του Θανάση Στάικου και την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος την περσινή χρονιά αποτελούσε προπονητής του Ιωνικού, αντικατέστησε τον Δημήτρη Σπανό, προσπαθώντας να σώσει την ομάδα αλλά δεν τα κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική, διότι ήλθε ισόπαλος 2-2. 

Oι φιλοξενούμενοι   βρίσκονται ένα σκαλοπάτι κάτω, δηλαδή στην 13η θέση με 10 βαθμούς, μετρώντας δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Ο Παναιτωλικός την περσινή χρονιά τερμάτισε πέμπτος στα Play Out, την επόμενη χρονιά αποφασίστηκε η λύση συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου και η πρόσληψη του Γκάμπριελ Σούρερ, ενός παίκτη γνώριμο στην Ελλάδα απ' τον καιρό που αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής με την φανέλα του Ολυμπιακού, ως  προπονητής είχε αναλάβει ομάδες της Αργεντινής, Βολιβία, Ισημερινού και της Κουένκα. Στην Ελλάδα ως προπονητής δεν είχε κάνει καλό ξεκίνημα με την ομάδα του Αγρινίου και έτσι οι διοίκηση του Παναιτωλικού έλυσε το συμβόλαιο του και προχώρησε στην πρόσληψη ενός προπονητή που γνωρίζει αρκετά καλά το πρωτάθλημα της Ελλάδας που δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Πετράκη. Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι θα αντιμετωπίσει σήμερα μια ομάδα που αγαπήθηκε και πρόσφερε αρκετά, παραμένοντας προπονητής της για πέντε χρόνια που δεν είναι άλλη από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όσο αφορά την ψυχολογία των δύο ομάδων, καλύτερη θα έχει ο Παναιτωλικός, γιατί ήλθε ισόπαλος με σκορ 2-2 κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε 4-2 από την Κηφισιά. Πάντως, στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί 14 φορές στο στάδιο των Ιωαννίνων με τους γηπεδούχους να επικρατούν τις επτά, τρεις οι φιλοξενούμενοι και τέσσερα ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.  Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες στο στάδιο του Παναιτωλικού έληξε με σκορ 0-0 

Προαναγγελία αγώνα 

O Παναιτωλικός σε 12 επισκέψεις του στα Γιάννινα είχε σημειώσει συνολικά τέσσερα γκολ και την περσινή σεζόν στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για την κανονικά περίοδο και τα Playouts σημείωσε έξι. Μάλιστα, η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στις επτά πρώτες της αναμετρήσεις της εκεί μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2017, όταν ο Μοράρ βρήκε δίχτυα στο 69ο λεπτό και έγραψε το 1-1 για τον Παναιτωλικό.

Στα δέκα τελευταία ματς μεταξύ τους μόλις τις τρεις φορές έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, ενώ πέρσι το κατάφερε μόνο ο ΠΑΣ στην αναμέτρηση τους για τα Playouts.

Για τον Α’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που είχε να εμφανιστεί από τις 7 Νοεμβρίου 2020 και το Γιάννινα – Παναιτωλικός.

Το 1-0 και 0-0 είναι τα πιο συχνά σκορ στις αναμετρήσεις τους στα Γιάννινα, με τρεις εμφανίσεις το καθένα. Ακολουθεί το 2-0 με δύο παρουσίες.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους ήταν στις 21 Μαρτίου 1976 και ολοκληρώθηκε με νίκη 1-0 της ομάδα της Ηπείρου χάρη σε γκολ του Γκλασμάνη.

Η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αγρινίου ήρθε στς 20 Οκτωβρίου 2018, με 2-0 και τον Φράνκο Μάζουρεκ να σημειώνει και τα δύο γκολ για τον Παναιτωλικό και να γίνεται ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει δύο φορές στο ίδιο ματς για τις δύο ομάδες στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός.

Αποστολές 

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Αθανασίου, Σούλης, Μπακαδήμας, Μπάλαν, Μπορταγκαράι, Κόντε, Εραμούσπε, Τζίνο, Καραχάλιος, Κιάκος, Λεό, Λιάσος, Αλ. Λώλης, Παμλίδης, Πανάγου, Παντελάκης, Ριένστρα, Ροσέρο, Σόρια, Τσαούσης, Τζίμας.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μλάντεν, Καρέλη, Μπελεβώνη, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδη, Γκρατερόλ, Φρ. Ντουάρτε, Μπουζούκης, Ξενιτίδη, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Στεργιάκη, Πέρες, Μαυρία, Τσιγγάρα, Πέδρο, Μαλή, Στάγιτς, Λιάβα, Μπαλντασάρα.

Πιθανές ενδεκάδες 

ΠΑΣ Γιάννινα(Μιχάλης Γρηγορίου) (4-3-3) Κλέιμαν, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σόρια, Καραχάλιος, Ασεβέδο, Ριένστρα, Τζίμας, Ροσέρο, Παμλίδης 

Παναιτωλικός(Γιάννης Πετράκης) (3-5-2) Καπίνο, Μαλής, Β.Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Πέρεζ, Χατζηθεοδωρίδης, Χουάνπι, Τοροχόν , Φ. Ντουάρτε, Ζοάο Πέντρο 

Απουσίες 

ΠΑΣ Γιάννινα: Εκτός έμειναν οι Μπμιλμπάο, Μπεγκάλα και Έφορντ.. Ο Γκάρο είναι τιμωρημένος, καθώς είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα αλλά έχει και ενοχλήσεις στο ισχίο, επίσης εκτός αποστολής είναι οι Βρακάς, Λώλης, Τσίρης, Μίνας και ο Ναούμης και ο Κύρκος λόγω τραυματισμού. 

Παναιτωλικός: Απ' τον Παναιτωλικό τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα στο θέμα των αποουσιών, καθώς την μόνη που αντιμετωπίζει είναι εκείνη του Οικονόμου, ο οποίος ταλαιπωρείται με το θέμα της ίωσης του. Τα καλά νέα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη είναι ότι θα είναι διαθέσιμος και γι' αυτήν την αναμέτρηση ο Σενγκέλια και ότι επιστρέφει ο Πέρεζ  


Διαιτήτευση

Διαιτητής: Περράκης 
Βοηθοί: Κολλιάκος, Αρμάκολας 
Τέταρτος: Τσιμεντερίδης 
VAR: Πολυχρόνης 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code